Ο Έκτορας Μποτρίνι υπογράφει εξ ολοκλήρου τη γεύση των "Katikies"

Ο σκουφάτος σεφ αναλαμβάνει όλη τη γαστρονομική εμπειρία των πολυτελών ξενοδοχείων, με την ομάδα του να υπογράφει τα μενού των εστιατορίων, αλλά και το signature πρωινό των resorts σε Σαντορίνη και Μύκονο.

Έκτορας Μποτρίνι

Σε βίον ανθόσπαρτο εξελίσσεται η καλοκαιρινή γνωριμία του Έκτορα Μποτρίνι και του Katikies Group, αφού μετά την ανάληψη του εμβληματικού εστιατορίου "Σελήνη" από τον πολυβραβευμένο σεφ, στον ατμοσφαιρικό κήπο του "Katikies Garden" στα Φηρά πέρσι, ο σκουφάτος Ελληνοϊταλός βάζει πλέον την υπογραφή του σε όλες τις γευστικές πτυχές του επιδραστικού ομίλου πολυτελούς φιλοξενίας, σε Σαντορίνη και Μύκονο από την ερχόμενη σεζόν.

Με τη νόστιμη μέρα να φαίνεται από το πρωί, το εντυπωσιακό signature πρωινό που πρωτοδοκιμάσαμε στο όμορφο αίθριο του "Katikies Garden" θα εξαπλωθεί σε όλα τα ξενοδοχεία του ομίλου, ενώ η ομάδα του Μποτρίνι θα υπογράφει και το all-day a la carte μενού, επίσης κοινό για όλα τα Katikies resorts. Ανάμεσα στις επιλογές του μενού, ξεχωριστή θέση θα κρατά η κατηγορία ΩMA, που θα επιχειρήσει μία ωδή στην απλότητα και την καθαρότητα των γεύσεων, αλλά και την εντοπιότητα και εποχικότητα των πρώτων υλών, όπως θα αναδεικνύονται από την - προσφιλή τελευταία - μέθοδο της μικρότερης δυνατής μαγειρικής παρέμβασης.

Επεκτείνοντας την παρουσία του στο νησί του ηφαιστείου, πέρα από τη "Σελήνη" (που από την πρώτη χρονιά παρουσίασε ένα νέο πρόσωπο, με το μενού να συνθέτει αναδομημένα κλασικά φαβορί του ιστορικού εστιατορίου όπως τα μακαρόν φάβας, με πιάτα - υπογραφή του Ελληνοϊταλού σεφ σαν το καρπάτσιο ξιφία με κερκυραϊκή νερατζοσαλάτα), ο Έκτορας Μποτρίνι θα καρφώσει τη σημαία του και στο "Katikies Santorini", μετατρέποντας τον άλλοτε χώρο του "Mikrasia" σε κυκλαδίτικη έδρα του πολυβραβευμένου "Botrini’s", όπως είχαμε ήδη αναφέρει προ μηνών.

Katikies Kirini

Επιπλέον, το "Katikies Kirini" στην Οία, αποκτά το "Thirasia", ένα ολοκαίνουριο εστιατόριο, βαφτισμένο από το ηφαιστιογενές νησάκι που δεσπόζει στην εντυπωσιακή βίστα του ξενοδοχείου προς το σαντορινιό ηλιοβασίλεμα. Εκεί, το μενού θα έχει μεσογειακό ταπεραμέντο και σαφείς ιταλικές κατευθύνσεις με έφεση στις μαγειρικές παραδόσεις της Τοσκάνης, ενώ το ανανεωμένο εστιατόριο "Chroma" στο "Katikies Chromata" θα εστιάσει στο ψάρι και τους θησαυρούς της θάλασσας.

Όσο για τη άλλη κυκλαδίτικη έδρα του ομίλου, επίσης έτοιμο να υποδεχτεί τον Έκτορα Μποτρίνι είναι το πολυτελές "Katikies Mykonos", με ένα concept που παραμένει ακόμη υπό διαμόρφωση, ενώ παράλληλα με τη δράση του σκουφάτου σεφ, επεκτείνεται και η πολύτιμη συμβολή του Master of Wine, Γιάννη Καρακάση, στον οινικό ανασχεδιασμό της γευστικής ταυτότητας του Katikies Group.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.