Maximilian Riedel, ο δεξιοτέχνης των ποτηριών στην Αθήνα

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με το κρασί και τα δημοφιλέστερα ποτήρια του πλανήτη.

Ρίντελ

Ο συνεχιστής της 11ης γενιάς και ηγέτης της Riedel και μάλλον το πιο γνωστό όνομα της βιομηχανίας ποτηριών παγκοσμίως, Maximilian J. Riedel, θα υποδεχτεί το ελληνικό κοινό για μια μοναδική παρουσίαση τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 και ώρα 18:30 στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Από το ποτήρι στον κόσμο του κρασιού και των αισθήσεων

Ο Maximilian J. Riedel θα ταξιδέψει τους συμμετέχοντες σε μια ενδιαφέρουσα και ενημερωτική εμπειρία, μέσα από τον κόσμο των αισθήσεων, η οποία θα αποδείξει τον πραγματικό αντίκτυπο του σχήματος και του μεγέθους του ποτηριού στην αντίληψη και την απόλαυση του κρασιού.

Ρίντελ 3

H αυστριακή εταιρεία Riedel αποτελεί εδώ και 265 χρόνια την πλέον πρωτοπόρο υαλουργία στην παραγωγή ποτηριών και καραφών κρασιού. Ο Claus J. Riedel to 1958 ήταν ο πρώτος σχεδιαστής που αναγνώρισε ότι το μπουκέτο, η γεύση, η ισορροπία και η επίγευση των κρασιών επηρεάζονται από το σχήμα του ποτηριού από το οποίο καταναλώνονται.

Ο Maximilian J. Riedel με τη σειρά του φημίζεται τόσο για την επιτυχία του να κάνει γνωστή τη Riedel παγκοσμίως αλλά και για τις σχεδιαστικές του ικανότητες εφαρμόζοντας επιστημονικά αποδεδειγμένες τεχνικές και προσφέροντας νέα και καινοτόμα προϊόντα.

Ρίντελ 2

Τα ποτήρια κρασιού Riedel, σχεδιασμένα σε συνεργασία με ειδικούς οινολόγους, είναι τα πρώτα που μελετήθηκαν και σχεδιάστηκαν λεπτομερώς για την εξαγωγή των οργανοληπτικών ιδιοτήτων του κρασιού και την ενίσχυση της γεύσης αφού κάθε τύπος κρασιού απαιτεί διαφορετικό ποτήρι για να εντείνει τα αρώματα και τις γεύσεις του.

Ρίντελ 1

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας τη νέα σειρά ποτηριών Riedel Veloce. Ακολουθώντας τις οδηγίες του Maximilian Riedel, το κάθε ένα από τα ποτήρια θα αποκαλύψει τα μυστικά του με το σωστό κρασί.

> Διάβασε ακόμη: Τα μπαρ του χειμώνα

Η Deals SA σε συνεργασία με τη διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία παραγωγής ποτηριών Riedel είναι αυτή που διοργανώνει το event, με τον Maximilian J. Riedel να βρίσκεται για πρώτη φορά ενώπιον του ελληνικού κοινού.


Info

6 Μαρτίου 2023
18.30

Τιμή εισιτηρίου: €95
Προπώληση μέσω viva.gr

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το νέο μενού στο 'Sense' διαβάζει την ελληνική γαστρονομία από τις ρίζες της

Ο βραβευμένος σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος παρουσιάζει μια πρόταση που μοιάζει με μελέτη της ελληνικής γαστρονομικής εξέλιξης μέσα στο χρόνο.

Comfort γεύσεις α λα γκρεκ: Η τάση που αγαπάμε στα τραπέζια της Αθήνας

Φαγητά της αστικής και της τοπικής μας κουζίνας γεμίζουν πλέον σταθερά τα μενού της πόλης με γεύσεις μνήμης που χαίρεσαι ν΄απολαμβάνεις, κι εδώ σταχυολογούμε κάποιες που θα μας έκαναν να επιστρέψουμε.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Το αρμενοβίλ και η επιστροφή των ρετρό γλυκών στην Αθήνα

Το θεσσαλονικιώτικο hit γλύκισμα φιγουράρει όλο και συχνότερα στα επιδόρπια των εστιατορίων, ενώ μια τάση επανόδου αγαπημένων desserts αχνοφαίνεται στον ορίζοντα και τυχαίνει θερμής υποδοχής.

Σουβλάκι με ψάρι ημέρας και άλλες θαλασσινές συγκινήσεις, στου Ρέντη

Ο τόπος συνάντησης των ανθρώπων με τη γεύση της θάλασσας βρίσκεται αρκετά πιο μακριά από το νερό, σε ένα εστιατόριο που αξίζει την προσοχή σου.

Η Αθήνα γιορτάζει με νόστιμο τρόπο το Thanksgiving

Απόλαυσε την Ημέρα των Ευχαριστιών με τον πιο νόστιμο τρόπο σε κάποιο από τα παρακάτω εστιατόρια.