Maximilian Riedel, ο δεξιοτέχνης των ποτηριών στην Αθήνα

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με το κρασί και τα δημοφιλέστερα ποτήρια του πλανήτη.

Ρίντελ

Ο συνεχιστής της 11ης γενιάς και ηγέτης της Riedel και μάλλον το πιο γνωστό όνομα της βιομηχανίας ποτηριών παγκοσμίως, Maximilian J. Riedel, θα υποδεχτεί το ελληνικό κοινό για μια μοναδική παρουσίαση τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 και ώρα 18:30 στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Από το ποτήρι στον κόσμο του κρασιού και των αισθήσεων

Ο Maximilian J. Riedel θα ταξιδέψει τους συμμετέχοντες σε μια ενδιαφέρουσα και ενημερωτική εμπειρία, μέσα από τον κόσμο των αισθήσεων, η οποία θα αποδείξει τον πραγματικό αντίκτυπο του σχήματος και του μεγέθους του ποτηριού στην αντίληψη και την απόλαυση του κρασιού.

Ρίντελ 3

H αυστριακή εταιρεία Riedel αποτελεί εδώ και 265 χρόνια την πλέον πρωτοπόρο υαλουργία στην παραγωγή ποτηριών και καραφών κρασιού. Ο Claus J. Riedel to 1958 ήταν ο πρώτος σχεδιαστής που αναγνώρισε ότι το μπουκέτο, η γεύση, η ισορροπία και η επίγευση των κρασιών επηρεάζονται από το σχήμα του ποτηριού από το οποίο καταναλώνονται.

Ο Maximilian J. Riedel με τη σειρά του φημίζεται τόσο για την επιτυχία του να κάνει γνωστή τη Riedel παγκοσμίως αλλά και για τις σχεδιαστικές του ικανότητες εφαρμόζοντας επιστημονικά αποδεδειγμένες τεχνικές και προσφέροντας νέα και καινοτόμα προϊόντα.

Ρίντελ 2

Τα ποτήρια κρασιού Riedel, σχεδιασμένα σε συνεργασία με ειδικούς οινολόγους, είναι τα πρώτα που μελετήθηκαν και σχεδιάστηκαν λεπτομερώς για την εξαγωγή των οργανοληπτικών ιδιοτήτων του κρασιού και την ενίσχυση της γεύσης αφού κάθε τύπος κρασιού απαιτεί διαφορετικό ποτήρι για να εντείνει τα αρώματα και τις γεύσεις του.

Ρίντελ 1

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας τη νέα σειρά ποτηριών Riedel Veloce. Ακολουθώντας τις οδηγίες του Maximilian Riedel, το κάθε ένα από τα ποτήρια θα αποκαλύψει τα μυστικά του με το σωστό κρασί.

> Διάβασε ακόμη: Τα μπαρ του χειμώνα

Η Deals SA σε συνεργασία με τη διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία παραγωγής ποτηριών Riedel είναι αυτή που διοργανώνει το event, με τον Maximilian J. Riedel να βρίσκεται για πρώτη φορά ενώπιον του ελληνικού κοινού.


Info

6 Μαρτίου 2023
18.30

Τιμή εισιτηρίου: €95
Προπώληση μέσω viva.gr

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.