Τα "προσεχώς" του "Pelagos"

Τρεις αφορμές για να βρεθείς στο βραβευμένο εστιατόριο του "Four Seasons Astir Palace" το αμέσως επόμενο διάστημα.

'Pelagos'

Το "Pelagos", το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο, αποτελεί από μόνο του έναν σημαντικό λόγο ώστε να βρεθεί κάποιος σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της αθηναϊκής Ριβιέρας και το "Four Seasons Astir Palace Hotel Athens". Οι γαστρονομικοί θησαυροί του δε σταματούν στιγμή να εμπλουτίζονται όπως άλλωστε μαρτυρά και η γκάμα των "προσεχώς" σε αυτό. 

Friends of Pelagos, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και Artisan Winter Menus

Στις 10 και 11 Φεβρουαρίου 2023, το δημοφιλές concept 'Friends of Pelagos' επιστρέφει, με τον σεφ Luca Piscazzi να ξανασμίγει με τον Γάλλο μαέστρο της κουζίνας, Maxime Gilbert ("Écriture" στο Χονγκ Κονγκ) για μια απολαυστική γαστρονομική συνεργασία μεταξύ των δύο πρώην συναδέλφων. 

Έχοντας διακριθεί ως "Σεφ της Χρονιάς" από την South China Morning Post για το 2021-2022, ο Gilbert είχε συνεργαστεί με τον Piscazzi στο βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin εστιατόριο "Amber" του ξενοδοχείου "The Landmark Mandarin Oriental", στο Χονγκ Κονγκ.

Στη συνέχεια, ίδρυσε το εστιατόριο "Écriture" στο Χονγκ Κονγκ: ένα γαλλικό εστιατόριο-φαινόμενο εκλεκτής εστίασης που έλαβε δύο αστέρια Michelin στους πρώτους οκτώ μήνες λειτουργίας του. Μόνο για αυτές τις δύο νύχτες του Φεβρουαρίου, το εκθαμβωτικό μενού Piscazzi-Gilbert επιδεικνύει την τέχνη αυτών των δύο κορυφαίων σεφ.

Συνεχίζοντας μέσα στον Φεβρουάριο και για την 14η ημέρα του μηνός, το "Pelagos" τιμά την γιορτή των ερωτευμένων με ένα special menu έξι πιάτων, που θα πλαισιωθεί ασφαλώς με τη  ρομαντική θέα της αθηναϊκής Ριβιέρας (η τιμή για το Valentine’s Menu είναι €125/άτομο, με ένα ποτήρι Champagne Rose για τον καθένα). 

> Διάβασε ακόμη: Τρώγοντας στο 'Ekiben Kitchen', χαζεύοντας στο 'Ikigai Μarket'

Επιδεικνύοντας την κουζίνα της παιδικής του ηλικίας στην Ιταλία και τις δεξιότητες της γαλλικής κληρονομιάς που απέκτησε κατά τη διάρκεια μιας λαμπρής διεθνούς καριέρας, τα Winter Menus του σεφ Luca Piscazzi συνδυάζουν παραδοσιακές τεχνικές με εκπληκτικά συστατικά για μια δημιουργική γαστρονομική περιπέτεια.

Δύο επιλογές μενού επτά πιάτων –το 180° Land και το 180° Sea– απογειώνουν πρωτοποριακά τα κλασικά αγαπημένα χειμωνιάτικα, όπως το bourguignon και το foie gras, ενώ το 360° Chef’s Menu με εννέα πιάτα ενώνει τα καλύτερα στοιχεία των δύο άλλων μενού για την απόλυτη χειμερινή surf and turf ανακάλυψη. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.