Arnaud Bignon και Akrame Benallal για ένα 4 hands dinner στη Σπονδή

Ο Executive Chef του πολυβραβευμένου εστιατορίου και η μπριγάδα του, υποδέχονται τον σεφ Akrame Benallal, σεφ και ιδιοκτήτη του μισελενάτου «Akrame» στο Παρίσι.

Σπονδή

Το πρώτο γαστρονομικό δείπνο συνεργασίας της νέας χρονιάς στη Σπονδή πραγματοποιείται στις 22 Ιανουαρίου με καλεσμένο τον γαλλικής καταγωγής σεφ Akrame Benallal.

Η κουζίνα του Benallal, διαμορφώνεται από τα καθημερινά εποχιακά και τοπικά προϊόντα που έχει στη διάθεσή του ενώ παρουσιάζει τη γεύση των παιδικών του αναμνήσεων στην Αλγερία, αλλά και όσα έχει αποκομίσει από την επαγγελματική του εμπειρία στη Γαλλία. Ο ίδιος, σε περιγραφή του μαγειρικου του σκεπτικού αναφέρει ότι "η μαγειρική είναι σαν τη ζωή, εξελισσόμαστε και δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό. Τα μενού μου αλλάζουν κάθε μέρα, ανάλογα με τη διάθεση και την έμπνευση, δεν ακολουθώ τις τρέχουσες τάσεις, μόνο η διαίσθηση καθοδηγεί τη γεύση μου". O Benallal Akrame έζησε τα πρώτα 13 χρόνια του στην Αλγερία και το ενεργητικό του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επιμέλεια πληθώρας εστιατορικών projects σε Γαλλία και άλλες χώρες, με πιο αντιπροσωπευτικά το "Atelier Vivanda", το steak-bistro concept του που ξεκίνησε στο Παρίσι και επεκτάθηκε σε αρκετά σημεία στην πόλη, βγαίνοντας και εκτός συνόρων, στο Χονγκ Κονγκ και στο Μπακού και το "Shirvan Café Métisse", όπου απέδωσε μοντέρνα έκφραση στο Δρόμο του Μεταξιού. Η μαγειρική του εκτιμήθηκε και από τους επιθεωρητές του οδηγού Michelin (το εστιατόριό του "Akrame" στο Παρίσι έχει ένα αστέρι Michelin) και του έγκριτου "Gault & Millau" που το 2011 τον βράβευσε ως "Grand de Demain" (Ανερχόμενο Αστέρι) απονέμοντάς του και το Βραβείο της Γαστρονομικής Ανακάλυψης της Χρονιάς. 

Το μενού της βραδιάς στη "Σπονδή" περιλαμβάνει πιάτα όπως μπακαλιάρο με νόρι, πράσινο shiso και αγγούρι, καβούρι με φουά γκρα και καφέ, νιόκι με μοσχάρι, λεμόνι και μέλι, μπαρμπούνι με μαύρη ελιά και ούζο και κοστίζει 200€ ανά άτομο.

Περισσότερες πληροφορίες

Σπονδή

Πύρρωνος 5, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.