Arnaud Bignon και Akrame Benallal για ένα 4 hands dinner στη Σπονδή

Ο Executive Chef του πολυβραβευμένου εστιατορίου και η μπριγάδα του, υποδέχονται τον σεφ Akrame Benallal, σεφ και ιδιοκτήτη του μισελενάτου «Akrame» στο Παρίσι.

Σπονδή

Το πρώτο γαστρονομικό δείπνο συνεργασίας της νέας χρονιάς στη Σπονδή πραγματοποιείται στις 22 Ιανουαρίου με καλεσμένο τον γαλλικής καταγωγής σεφ Akrame Benallal.

Η κουζίνα του Benallal, διαμορφώνεται από τα καθημερινά εποχιακά και τοπικά προϊόντα που έχει στη διάθεσή του ενώ παρουσιάζει τη γεύση των παιδικών του αναμνήσεων στην Αλγερία, αλλά και όσα έχει αποκομίσει από την επαγγελματική του εμπειρία στη Γαλλία. Ο ίδιος, σε περιγραφή του μαγειρικου του σκεπτικού αναφέρει ότι "η μαγειρική είναι σαν τη ζωή, εξελισσόμαστε και δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό. Τα μενού μου αλλάζουν κάθε μέρα, ανάλογα με τη διάθεση και την έμπνευση, δεν ακολουθώ τις τρέχουσες τάσεις, μόνο η διαίσθηση καθοδηγεί τη γεύση μου". O Benallal Akrame έζησε τα πρώτα 13 χρόνια του στην Αλγερία και το ενεργητικό του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επιμέλεια πληθώρας εστιατορικών projects σε Γαλλία και άλλες χώρες, με πιο αντιπροσωπευτικά το "Atelier Vivanda", το steak-bistro concept του που ξεκίνησε στο Παρίσι και επεκτάθηκε σε αρκετά σημεία στην πόλη, βγαίνοντας και εκτός συνόρων, στο Χονγκ Κονγκ και στο Μπακού και το "Shirvan Café Métisse", όπου απέδωσε μοντέρνα έκφραση στο Δρόμο του Μεταξιού. Η μαγειρική του εκτιμήθηκε και από τους επιθεωρητές του οδηγού Michelin (το εστιατόριό του "Akrame" στο Παρίσι έχει ένα αστέρι Michelin) και του έγκριτου "Gault & Millau" που το 2011 τον βράβευσε ως "Grand de Demain" (Ανερχόμενο Αστέρι) απονέμοντάς του και το Βραβείο της Γαστρονομικής Ανακάλυψης της Χρονιάς. 

Το μενού της βραδιάς στη "Σπονδή" περιλαμβάνει πιάτα όπως μπακαλιάρο με νόρι, πράσινο shiso και αγγούρι, καβούρι με φουά γκρα και καφέ, νιόκι με μοσχάρι, λεμόνι και μέλι, μπαρμπούνι με μαύρη ελιά και ούζο και κοστίζει 200€ ανά άτομο.

Περισσότερες πληροφορίες

Σπονδή

Πύρρωνος 5, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα "προσεχώς" του "Pelagos"

Τρεις αφορμές για να βρεθείς στο βραβευμένο εστιατόριο του "Four Seasons Astir Palace" το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
30/01/2023

Νέα εποχικά μενού στα "GB Roof Garden" και "Tudor Hall"

Τα κορυφαία εστιατορικά concepts σε "Μεγάλη Βρεταννία" και "King George" κρατούν ψηλά τον πήχη της γαστρονομίας και μάλιστα υπό το πρίσμα της βιωσιμότητας.

Ρεπορτάζ: Τα εστιατόρια και τα καφέ της Ελευσίνας που θα γίνουν στέκια μας το 2023

Μια σειρά από ενδιαφέρουσες διευθύνσεις για φαγητό, γλυκό, καφέ και ποτό σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, δίνουν αφορμή να επισκεφτούμε τη σπουδαία μικρή πόλη του Θριάσιου πεδίου.

Tasty Awards '23: Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων που ποντάρουν στην 5άστερη γαστρονομία

Η καινούρια εποχή που έχει ήδη ξεκινήσει, βρίσκει την πόλη με ανανεωμένα τα μενού των εστιατορίων στα μεγάλα ξενοδοχεία της, αλλά και με πολλές νέες αφίξεις

Στο "Sàlve" για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ένα τυχερό ζευγάρι θα κερδίσει ένα δείπνο με κρασί στο όμορφο εστιατόριο της Βούλας.

"DB One": Ένα premium steak house έρχεται σύντομα στα νότια

Ο πρώην head chef του "Nusr-Et" σε Μύκονο και Ντουμπάι Ulas Tunc παρουσιάζει ένα πληθωρικό κρεατοφαγικό concept στη Γλυφάδα.

Τα ΒορΟινά ταξιδεύουν και πάλι στην Αθήνα

Η έκθεση που έφερε στην Αθήνα τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδος με τα κρασιά τους επανέρχεται αυτή τη Δευτέρα στη "Μεγάλη Βρεταννία".