"Monk's Beard": Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης κάτι ψήνει στον Νέο Κόσμο

Ένα ενδιαφέρον εστιατόριο προετοιμάζεται στη σκιά της Στέγης και αναμένεται τον επόμενο μήνα.

Ο σεφ Αλέξανδρος Καρακατσάνης ανοίγει το Monk's Beard στο Νέο Κόσμο

Πίσω στο 2016, ο σεφ Αλέξανδρος Καρακατσάνης μαζί με τη σύζυγό του, Φανή Παναγοπούλου, δημιουργούσαν το εστιατόριό τους "San Michali", στο ομώνυμο χωριό στην Απάνω Μεριά της Σύρου. Το εν λόγω spot κατάφερε να κάνει αμέσως αισθητή την παρουσία του στα γευστικά δρώμενα του νησιού (ειδικά μετά και τη μετακόμισή του, το 2020, στην περιοχή Δόξα της Ερμούπολης), ενώ συζητήθηκε για όλους τους σωστούς λόγους. 7 χρόνια μετά, ο κύκλος του "San Michali" κλείνει, η Αθήνα και ο Νέος Κόσμος αντικαθιστούν τη Σύρο και ο σεφ Καρακατσάνης εργάζεται πυρετωδώς αυτό το διάστημα ώστε να μας συστήσει σύντομα το 'Monk's Beard'.

Φέρνει μαζί του αλμύρα

Το όνομα του εστιατορίου που θα ανοίξει (καλώς εχόντων των πραγμάτων) εντός του Φεβρουαρίου, παραπέμπει ασφαλώς στην αλμύρα -'τα χόρτα της θάλασσας'- αλλά λειτουργεί και μεταφορικά, σαν μία 'προσθήκη' Κυκλάδων και θάλασσας στο αστικό εστιατορικό τοπίο. 

Ο σεφ Αλέξανδρος Καρακατσάνης

Σε έναν μίνιμαλ χώρο, με κυρίαρχα στοιχεία το ξύλο και το μάρμαρο και μέσα από την open kitchen του, ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης θα επιχειρήσει να διευρύνει τους δημιουργικούς του ορίζοντες, μαγειρεύοντας ως επί το πλείστον με ξύλα και φωτιά. Οι γεύσεις του θα είναι ελληνικές, με επιρροές από την Κωνσταντινούπολη και τον Λίβανο (μέρη από όπου κατάγεται αυτός και η σύζυγός του). 

Οι ολόδικές τους παρασκευές -ακριβώς όπως και στο "San Michali"- δε θα απουσιάζουν καθώς εδώ μεταξύ άλλων θα φτιάχνουν ψωμί, τυριά και αλλαντικά. Την οινική λίστα του "Monk's Beard" θα επιμεληθεί ο Άρης Σκλαβενίτης, με ετικέτες τόσο του ελληνικού όσο και του διεθνή αμπελώνα.

Περισσότερα προσεχώς.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

To Nobu Food Festival είναι και πάλι εδώ

Το πολυαναμενόμενο φεστιβάλ γεύσης επιστρέφει και φέτος με μία ξεχωριστή διαδρομή που ενώνει τρεις κοσμοπολίτικους ελληνικούς προορισμούς: την Αθήνα, την Πάρο και τη Μύκονο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/06/2025

Gajah: Το μυστικό νησί της Αθήνας είναι και πάλι εδώ

Το εξωτικό bar restaurant στη σκιά του ΣΕΦ επιστρέφει για ένα ακόμη θέρος και σερβίρει νέα πιάτα με έμπνευση από την Ιταλία.

Σε αυτή την ταβέρνα του 1930, οι Αθηναίοι πηγαίνουν ξανά και ξανά

Γεύσεις χωρίς μυστικά, κρασιά που θα έβρισκες σε γκραν ρεστοράν, έργα τέχνης αλλά, κυρίως, μία μόνιμη αίσθηση διακοπών κάνουν τη διαφορά.

Πού θα φας σήμερα ένα από τα καλύτερα παγωτά της Ελλάδας

Μία ξεχωριστή μέρα αυθεντικής γεύσης σε ένα απροσδόκητο σημείο.

Στη Μαργαρώ ζει ακόμα η παλιά ψαροταβέρνα της γειτονιάς

Ξεκίνησε σαν ταβερνάκι για τον κόσμο του λιμανιού, έφτασε να είναι προορισμός. Η Μαργαρώ προσφέρει εκείνη την απλή, καθημερινή "έξοδο για ψαράκι" που έχει λείψει καιρό τώρα από την πόλη, Κι αυτό στηρίζει τη διαχρονική επιτυχία της.

S. Pellegrino: Μας υποδέχεται στο "Sissitio Rhodes Fine Art, Taste & Culture"

Στην καρδιά της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, το ανανεωμένο στέκι-σημείο αναφοράς στο νησί των Ιπποτών για την ολιστική εμπειρία εξόδου που προσφέρει, ανοίγει διάπλατα και φέτος τη γαστρονομική του βεντάλια, πλήρως συντονισμένο με τις διεθνείς τάσεις της αγοράς.