"Monk's Beard": Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης κάτι ψήνει στον Νέο Κόσμο

Ένα ενδιαφέρον εστιατόριο προετοιμάζεται στη σκιά της Στέγης και αναμένεται τον επόμενο μήνα.

Ο σεφ Αλέξανδρος Καρακατσάνης ανοίγει το Monk's Beard στο Νέο Κόσμο

Πίσω στο 2016, ο σεφ Αλέξανδρος Καρακατσάνης μαζί με τη σύζυγό του, Φανή Παναγοπούλου, δημιουργούσαν το εστιατόριό τους "San Michali", στο ομώνυμο χωριό στην Απάνω Μεριά της Σύρου. Το εν λόγω spot κατάφερε να κάνει αμέσως αισθητή την παρουσία του στα γευστικά δρώμενα του νησιού (ειδικά μετά και τη μετακόμισή του, το 2020, στην περιοχή Δόξα της Ερμούπολης), ενώ συζητήθηκε για όλους τους σωστούς λόγους. 7 χρόνια μετά, ο κύκλος του "San Michali" κλείνει, η Αθήνα και ο Νέος Κόσμος αντικαθιστούν τη Σύρο και ο σεφ Καρακατσάνης εργάζεται πυρετωδώς αυτό το διάστημα ώστε να μας συστήσει σύντομα το 'Monk's Beard'.

Φέρνει μαζί του αλμύρα

Το όνομα του εστιατορίου που θα ανοίξει (καλώς εχόντων των πραγμάτων) εντός του Φεβρουαρίου, παραπέμπει ασφαλώς στην αλμύρα -'τα χόρτα της θάλασσας'- αλλά λειτουργεί και μεταφορικά, σαν μία 'προσθήκη' Κυκλάδων και θάλασσας στο αστικό εστιατορικό τοπίο. 

Ο σεφ Αλέξανδρος Καρακατσάνης

Σε έναν μίνιμαλ χώρο, με κυρίαρχα στοιχεία το ξύλο και το μάρμαρο και μέσα από την open kitchen του, ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης θα επιχειρήσει να διευρύνει τους δημιουργικούς του ορίζοντες, μαγειρεύοντας ως επί το πλείστον με ξύλα και φωτιά. Οι γεύσεις του θα είναι ελληνικές, με επιρροές από την Κωνσταντινούπολη και τον Λίβανο (μέρη από όπου κατάγεται αυτός και η σύζυγός του). 

Οι ολόδικές τους παρασκευές -ακριβώς όπως και στο "San Michali"- δε θα απουσιάζουν καθώς εδώ μεταξύ άλλων θα φτιάχνουν ψωμί, τυριά και αλλαντικά. Την οινική λίστα του "Monk's Beard" θα επιμεληθεί ο Άρης Σκλαβενίτης, με ετικέτες τόσο του ελληνικού όσο και του διεθνή αμπελώνα.

Περισσότερα προσεχώς.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Athens Capital Hotel": Κρέπες, γαλέτες και lifestyle αλά γαλλικά στην καρδιά της πόλης

Aνακαλύψτε στο Galerie Café, στο lobby του "Athens Capital Hotel", ένα γευστικό ταξίδι που παντρεύει τη γαλλική παράδοση με την αθηναϊκή κομψότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/12/2025

11 + 1 ιδέες για καλό brunch, αλλά και lunch στη χειμωνιάτικη Αθήνα

Που θα φας ωραίο brunch αυτές τις γιορτές, και όχι μόνο. Σε ξενοδοχεία, bar αλλά και δίπλα στο κύμα.

Η Κέρκυρα κατέβηκε στη Γλυφάδα και παρουσίασε το πιο ιδιαίτερο γευστικό της πρόσωπο

Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.

Στο Matsuhisa Athens για γιορτινό omakase

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο υποδέχεται τις γιορτές με δυο εξαιρετικά μενού αλλά και αρκετές ακόμη γευστικές προεκτάσεις.

Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Κτήμα Σκούρα

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, το εμβληματικό εστιατόριο υποδέχεται το επίσης εμβληματικό κτήμα, σε μια εορταστική βραδιά οινογευσίας.

Τι γεύση μας αφήνει το 'CTC Urban Gastronomy' που γιορτάζει τα 10 του χρόνια

Στην επέτειο της δεκαετίας του, το εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό παραμένει φρέσκο και παιχνιδιάρικο, και κρατά ψηλά το γαστρονομικό πήχη, αναδομώντας τη γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας με δημιουργικότητα.

Η ελληνική γαστρονομική παράδοση γιορτάζει στο "Ark"

Με μια γιορτινή joie de vivre αλλά πιστό στην κλασική του ταυτότητα, το "Ark" γίνεται το απόλυτα κοσμοπολίτικο σκηνικό των ημερών, σε αρμονία με τη μαγευτική θαλασσινή του τοποθεσία.