"Monk's Beard": Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης κάτι ψήνει στον Νέο Κόσμο

Ένα ενδιαφέρον εστιατόριο προετοιμάζεται στη σκιά της Στέγης και αναμένεται τον επόμενο μήνα.

Ο σεφ Αλέξανδρος Καρακατσάνης ανοίγει το Monk's Beard στο Νέο Κόσμο

Πίσω στο 2016, ο σεφ Αλέξανδρος Καρακατσάνης μαζί με τη σύζυγό του, Φανή Παναγοπούλου, δημιουργούσαν το εστιατόριό τους "San Michali", στο ομώνυμο χωριό στην Απάνω Μεριά της Σύρου. Το εν λόγω spot κατάφερε να κάνει αμέσως αισθητή την παρουσία του στα γευστικά δρώμενα του νησιού (ειδικά μετά και τη μετακόμισή του, το 2020, στην περιοχή Δόξα της Ερμούπολης), ενώ συζητήθηκε για όλους τους σωστούς λόγους. 7 χρόνια μετά, ο κύκλος του "San Michali" κλείνει, η Αθήνα και ο Νέος Κόσμος αντικαθιστούν τη Σύρο και ο σεφ Καρακατσάνης εργάζεται πυρετωδώς αυτό το διάστημα ώστε να μας συστήσει σύντομα το 'Monk's Beard'.

Φέρνει μαζί του αλμύρα

Το όνομα του εστιατορίου που θα ανοίξει (καλώς εχόντων των πραγμάτων) εντός του Φεβρουαρίου, παραπέμπει ασφαλώς στην αλμύρα -'τα χόρτα της θάλασσας'- αλλά λειτουργεί και μεταφορικά, σαν μία 'προσθήκη' Κυκλάδων και θάλασσας στο αστικό εστιατορικό τοπίο. 

Ο σεφ Αλέξανδρος Καρακατσάνης

Σε έναν μίνιμαλ χώρο, με κυρίαρχα στοιχεία το ξύλο και το μάρμαρο και μέσα από την open kitchen του, ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης θα επιχειρήσει να διευρύνει τους δημιουργικούς του ορίζοντες, μαγειρεύοντας ως επί το πλείστον με ξύλα και φωτιά. Οι γεύσεις του θα είναι ελληνικές, με επιρροές από την Κωνσταντινούπολη και τον Λίβανο (μέρη από όπου κατάγεται αυτός και η σύζυγός του). 

Οι ολόδικές τους παρασκευές -ακριβώς όπως και στο "San Michali"- δε θα απουσιάζουν καθώς εδώ μεταξύ άλλων θα φτιάχνουν ψωμί, τυριά και αλλαντικά. Την οινική λίστα του "Monk's Beard" θα επιμεληθεί ο Άρης Σκλαβενίτης, με ετικέτες τόσο του ελληνικού όσο και του διεθνή αμπελώνα.

Περισσότερα προσεχώς.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Άργ(η)ισσα": Στην αγκαλιά της Θεσσαλικής φύσης με άρωμα γιορτής

Σε ένα καταπράσινο τοπίο που ημερεύει την ψυχή, το ομώνυμο εστιατόριο και οι ιδιοκτήτες του Νάνσυ Τζάρτζα και Αστέριος Καρατζολίτης προσφέρουν μια εμπειρία αυθεντικής γεύσης και φιλοξενίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/12/2025

Το νέο 'Artisanal' του Γιάννη Παρίκου είναι εδώ

Ανοίγει ξανά αυτή την Παρασκευή το σημαντικό κηφισιώτικο σποτ, με ανανεωμένο χώρο, κάρτα και αίσθηση.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει εκλεκτές γεύσεις και κοκτέιλ στο "Azimouthio"

Η ηθοποιός και δεινή foodie στρέφει το γαστρονομικό της ραντάρ σε μια από τις πιο ζεστές γωνιές της Αμφιάλης με εκλεκτές γευστικές προτάσεις και ενδιαφέρουσα μπάρα.

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

Δημήτρη Μουδιέ, πώς είναι να σερβίρεις το ακριβότερο tasting menu της Μπανγκόκ;

Συναντήσαμε τον σεφ του "Ore" στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, νικητή του βραβείου ΑΡΓΩ για τη γαστρονομία το 2025 αλλά και βραβευμένο με 1 Μαχαίρι στα Best Chef Awards, και μιλήσαμε μαζί του για το εστιατόριο με το ελληνικό όνομα, τα δεινά των γαστρονομικών trends, τη δημιουργικότητα στην ακραία αφαίρεση, και την αξία των διακρίσεων.

Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος: H γεύση πρέπει να σέβεται τον οργανισμό

Ο αναγνωρισμένος σεφ χαρτογραφεί μια πορεία που συνδυάζει τεχνική ακρίβεια, διεθνείς εμπειρίες και την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη για πιάτα υψηλής θρεπτικής αξίας.

"Το Μαγαζάκι Που Λέγαμε": Ταξίδι γεύσεων με φόντο την Παλιά Πόλη των Ιωαννίνων

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων, πυροδοτώτησε το ρεύμα των μικρών προσωπικών εστιατορίων στην πόλη.