Thesauri: Ξεχωριστές γιορτές με γεύση από ελληνικό χαβιάρι

Λίγα πράγματα συμπυκνώνουν με τόσο πολυτελή τρόπο την πεμπτουσία της γαστριμαργικής απόλαυσης, όσο το χαβιάρι και ιδίως αυτό που… ομιλεί ελληνικά: το χαβιάρι «Thesauri», που φέτος εμπλουτίζει τη φαρέτρα του με το πολύτιμο Beluga.

Thesauri Beluga Χαβιάρι

Λίγα πράγματα συμπυκνώνουν με τόσο πολυτελή τρόπο την πεμπτουσία της γαστριμαργικής απόλαυσης όσο το χαβιάρι, που όταν έρχεται με την υπογραφή της "Thesauri", της μόνης ελληνικής φάρμας παραγωγής αυτού του σπάνιου θησαυρού, κρύβει στη γεύση του και λίγη από την εθνική μας υπερηφάνεια. Ντελικάτη λιχουδιά, η μικροσκοπική του πέρλα χαϊδεύει τη γλώσσα με ερεθιστική σφριγηλότητα, πριν το ποπ στον ουρανίσκο αποκαλύψει μια βουτυράδα μεγαλοπρεπή, που πλημμυρίζει το στόμα με βαθιά θαλασσινή νοστιμιά. Σερβίρεται στη μικροσκοπική ποσότητα της μισής κουταλιάς τη φορά, ως κάτι το εξαιρετικά πολύτιμο, γιατί αυτό ακριβώς είναι: Για να φτάσει αυτή η ηδονική γεύση στον ουρανίσκο μας, χρειάζεται να περάσουν δεκαετίες!

Beluga

Περίπου 4 χρόνια χρειάζεται ο οξύρρυγχος (το θαυμάσιο, θηριώδες προϊστορικό ψάρι που παράγει αυτόν τον πολύτιμο γαστρονομικό θησαυρό) για να εκφράσει το φύλλο του, άλλα τόσα για να φτάσει σε ηλικία γονιμοποίησης κι ύστερα μια δεκαετία περίπου, ώστε το χαβιάρι του να είναι έτοιμο για συλλογή. Όλα αυτά τα χρόνια, οι άνθρωποι της "Thesauri" φροντίζουν το ψάρι υπομονετικά, σε εγκαταστάσεις αρτεσιανού νερού σπάνιας καθαρότητας (ίσως τις έχετε παρατηρήσει σε σκηνές της ταινίας "Ο Θεός Αγαπά το Χαβιάρι"), βλέποντας το να αναπτύσσεται σε μήκος που ξεπερνά το 1,50 μέτρο, και βάρος που υπερβαίνει τα 70 κιλά!

Thesauri Beluga Χαβιάρι

Η φετινή, δε, είναι μια χρονιά ιδιαίτερης υπερηφάνειας για την "Thesauri", αφού παρουσιάζει επιτέλους το ακροκόρυφο της πολυετούς της αφοσίωσης: το Beluga. Το ακριβότερο και διασημότερο χαβιάρι στον κόσμο, η απόλυτη ντελικατέτσα κι ένα προϊόν υψηλού πρεστίζ, το Beluga παράγεται από τον οξύρρυγχο Huso huso, που χρειάζεται 20 χρόνια για να ωριμάσει και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 900 κιλά. Τα ελαφρώς αλατισμένα κρεμώδη αυγά του θεωρούνται τα κορυφαία του είδους, φυλακίζοντας στη γεύση τους την αύρα του θαλασσινού αέρα και την ένταση του βυθού. Έτσι, λίγα μόλις γραμμάρια αρκούν, για μια γευστική έκρηξη που αναλογεί σε μεγατόνους.

Thesauri Beluga Χαβιάρι

Δεν αξίζουν αυτή τη γεύση οι φετινές μας γιορτές;

https://www.thesauricaviar.com/
6988460000
FB: Thesauri
IG: @thesauricaviar

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.