Thesauri: Ξεχωριστές γιορτές με γεύση από ελληνικό χαβιάρι

Λίγα πράγματα συμπυκνώνουν με τόσο πολυτελή τρόπο την πεμπτουσία της γαστριμαργικής απόλαυσης, όσο το χαβιάρι και ιδίως αυτό που… ομιλεί ελληνικά: το χαβιάρι «Thesauri», που φέτος εμπλουτίζει τη φαρέτρα του με το πολύτιμο Beluga.

Thesauri Beluga Χαβιάρι

Λίγα πράγματα συμπυκνώνουν με τόσο πολυτελή τρόπο την πεμπτουσία της γαστριμαργικής απόλαυσης όσο το χαβιάρι, που όταν έρχεται με την υπογραφή της "Thesauri", της μόνης ελληνικής φάρμας παραγωγής αυτού του σπάνιου θησαυρού, κρύβει στη γεύση του και λίγη από την εθνική μας υπερηφάνεια. Ντελικάτη λιχουδιά, η μικροσκοπική του πέρλα χαϊδεύει τη γλώσσα με ερεθιστική σφριγηλότητα, πριν το ποπ στον ουρανίσκο αποκαλύψει μια βουτυράδα μεγαλοπρεπή, που πλημμυρίζει το στόμα με βαθιά θαλασσινή νοστιμιά. Σερβίρεται στη μικροσκοπική ποσότητα της μισής κουταλιάς τη φορά, ως κάτι το εξαιρετικά πολύτιμο, γιατί αυτό ακριβώς είναι: Για να φτάσει αυτή η ηδονική γεύση στον ουρανίσκο μας, χρειάζεται να περάσουν δεκαετίες!

Beluga

Περίπου 4 χρόνια χρειάζεται ο οξύρρυγχος (το θαυμάσιο, θηριώδες προϊστορικό ψάρι που παράγει αυτόν τον πολύτιμο γαστρονομικό θησαυρό) για να εκφράσει το φύλλο του, άλλα τόσα για να φτάσει σε ηλικία γονιμοποίησης κι ύστερα μια δεκαετία περίπου, ώστε το χαβιάρι του να είναι έτοιμο για συλλογή. Όλα αυτά τα χρόνια, οι άνθρωποι της "Thesauri" φροντίζουν το ψάρι υπομονετικά, σε εγκαταστάσεις αρτεσιανού νερού σπάνιας καθαρότητας (ίσως τις έχετε παρατηρήσει σε σκηνές της ταινίας "Ο Θεός Αγαπά το Χαβιάρι"), βλέποντας το να αναπτύσσεται σε μήκος που ξεπερνά το 1,50 μέτρο, και βάρος που υπερβαίνει τα 70 κιλά!

Thesauri Beluga Χαβιάρι

Η φετινή, δε, είναι μια χρονιά ιδιαίτερης υπερηφάνειας για την "Thesauri", αφού παρουσιάζει επιτέλους το ακροκόρυφο της πολυετούς της αφοσίωσης: το Beluga. Το ακριβότερο και διασημότερο χαβιάρι στον κόσμο, η απόλυτη ντελικατέτσα κι ένα προϊόν υψηλού πρεστίζ, το Beluga παράγεται από τον οξύρρυγχο Huso huso, που χρειάζεται 20 χρόνια για να ωριμάσει και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 900 κιλά. Τα ελαφρώς αλατισμένα κρεμώδη αυγά του θεωρούνται τα κορυφαία του είδους, φυλακίζοντας στη γεύση τους την αύρα του θαλασσινού αέρα και την ένταση του βυθού. Έτσι, λίγα μόλις γραμμάρια αρκούν, για μια γευστική έκρηξη που αναλογεί σε μεγατόνους.

Thesauri Beluga Χαβιάρι

Δεν αξίζουν αυτή τη γεύση οι φετινές μας γιορτές;

https://www.thesauricaviar.com/
6988460000
FB: Thesauri
IG: @thesauricaviar

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ποιος θα είναι ο Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος του 2023;

Mια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στον κλάδο της φιλοξενίας και του fine dining θα αναδείξει τον Έλληνα Οινοχόο που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Sommelier.

Οι κυρίαρχες τάσεις στη γαστρονομία και τον τουρισμό στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ένα πλούσιο τριήμερο με πλήθος παραγωγών, εκπρόσωπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, σεμινάρια μαγειρικής και συζητήσεις που εστιάζουν στις κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ένας και πλέον αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και δημιουργίας

Ο συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στο μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου, τη Ζαγορά, το 1916 από 199 κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του εξυπηρετώντας πλέον συνολικά περισσότερα από 800 μέλη.

Napul’è

Το ιταλιάνικο εστιατόριο της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio έχει αυθεντικότητα στηριγμένη σε εξαιρετικά ιταλικά προϊόντα και είναι αγαπημένο στέκι των σεφ της Αθήνας, με αστεράτες πίτσες, ριζότο, μακαρονάδες και άλλα ωραία.

Ο Κώστας Κούφαλης είναι ο νέος chef de cuisine της "Σπονδής"

Εσωτερική μεταγραφή στην κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου.

Η Άννα Διαμαντοπούλου στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου

H κα Διαμαντοπούλου θα πραγματοποιήσει διάλεξη που θα εστιάζει στην εκπαίδευση μπροστά στις προκλήσεις του 21ου αιώνα.