"Lost Athens": Επιστροφή στην Αρχελάου, με all day concept

Δε θα μπορούσε να βρεθεί ιδανικότερο timing για να επανέλθει στα δρώμενα της πόλης το "Lost Athens".

Νέο Lost Athens Παγκράτι

Με ένα ολόφρεσκο ολοήμερο concept και ανανεωμένο χώρο αλλά και στο ιδανικότερο timing επέστρεψε στα δρώμενα της πόλης το "Lost Athens". Το δημοφιλές σποτ της Αρχελάου άνοιξε και πάλι τις πόρτες του από τις 9 Δεκεμβρίου έχοντας πια -μεταξύ άλλων- all day φιλοσοφία, αρκετά πιο ζεστό και οικείο χώρο και μία ανοιχτόκαρδη open kitchen.

lost athens

lost athens

Όλη μέρα "Lost"

Στο cozy εσωτερικό του λοιπόν -που διατηρεί τα industrial στοιχεία του- οι ημέρες ξεκινούν από νωρίς το πρωί (09.00) με μία 'βιτρίνα' χειροποίητων αρτοσκευασμάτων και γλυκών (ένα ευρύ φάσμα που περιλαμβάνει από σπιτική φοκάτσια και αντίστοιχες πίτες μέχρι red velvet cake κ.α.), συνοδεία πολύ καλού καφέ. Συνεχίζονται στο πεδίο του lunch, εκεί όπου η σεφ Ελένη Σαράντη επιλέγει πιάτα του βασικού μενού και τα πλαισιώνει με προτάσεις ημέρας, ακολουθώντας πάντοτε μεσογειακές γευστικές κατευθύνσεις. Αυτό άλλωστε υπόσχεται και το μενού του "Lost Athens": ένα μεσογειακό τραπέζι, φτιαγμένο με αγάπη.

Και πράγματι, αυτό επιτυγχάνεται και με το πλούσιο dinner, που αντλεί επιρροές σχεδόν από κάθε γωνιά της Μεσογείου, παρουσιάζοντάς τις υπό την οπτική της σεφ Σαράντη. Συναντάς μεταξύ άλλων προτάσεις όπως Αθηναϊκή με πατάτα, τσιπούρα, άνηθο και μάραθο, Μοσχαρόσουπα μπλανκέτ με καρότα και μανιτάρια, Σπαγγέτι με πουρέ σελινόριζα-τοπιναμπούρ, Χειροποίητο μαντί με ντομάτα με μπαχαρικά, γιαούρτι με σκόρδο και λεμόνι κονφί αλλά και φρέσκο ψάρι ημέρας σε σάλτσα λευκού κρασιού ή αρνίσιο μπούτι με εσπεριδοειδή.

Η γενικότερη φιλοσοφία όμως δεν περιορίζεται μόνο στις γεύσεις αλλά και στη συνήθεια του να μαζευόμαστε γύρω από ένα τραπέζι. Αυτό ακριβώς κάνουν και οι άνθρωποι του "Lost Athens" στην ωριαία ανάπαυλά τους (17.00-18.00), σε ένα ενδιαφέρον αν μη τι άλλο task. 

Νέο Lost Athens Παγκράτι 4

Νέο Lost Athens Παγκράτι 1

Νέο Lost Athens Παγκράτι 3

Το φαγητό -αλλά όχι μόνο αυτό- πλαισιώνεται από μία πολύ ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών που επιμελείται ο Γιώργος Καραμπίνης, η οποία κάνει focus στα natural wines και τους μικρούς οινοπαραγωγούς. Σε υψηλές στροφές και η μπάρα, με 8 πολύ ιδιαίτερες signature προτάσεις σε cocktails (που υπογράφει ο Βασίλης Νικήτας) με ξεκάθαρο -και εδώ- μεσογειακό πρόσημο καθώς και προσεγμένες επιλογές σε μπύρες.

Όταν τα φώτα χαμηλώσουν, δημιουργείται ένα πολύ πιο ατμοσφαιρικό feeling με ωραία ενέργεια και το "Lost Athens" αποκτά περισσότερο τον χαρακτήρα μπαρ, επιβεβαιώνοντας στο απόλυτο το καινούριο του concept. Εδώ υπάρχει πια ροή και νόστιμες αφορμές -κυριολεκτικά- από το πρωί μέχρι (αργά) το βράδυ.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Lost Athens

Αρχελάου 7, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Topa

Το κρητισπανικό καφενείο της Κυψέλης παντρεύει γεύσεις δύο εκ των πιο περήφανων περιοχών της Μεσογείου, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/07/2025

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.