"Lost Athens": Επιστροφή στην Αρχελάου, με all day concept

Δε θα μπορούσε να βρεθεί ιδανικότερο timing για να επανέλθει στα δρώμενα της πόλης το "Lost Athens".

Νέο Lost Athens Παγκράτι

Με ένα ολόφρεσκο ολοήμερο concept και ανανεωμένο χώρο αλλά και στο ιδανικότερο timing επέστρεψε στα δρώμενα της πόλης το "Lost Athens". Το δημοφιλές σποτ της Αρχελάου άνοιξε και πάλι τις πόρτες του από τις 9 Δεκεμβρίου έχοντας πια -μεταξύ άλλων- all day φιλοσοφία, αρκετά πιο ζεστό και οικείο χώρο και μία ανοιχτόκαρδη open kitchen.

lost athens

lost athens

Όλη μέρα "Lost"

Στο cozy εσωτερικό του λοιπόν -που διατηρεί τα industrial στοιχεία του- οι ημέρες ξεκινούν από νωρίς το πρωί (09.00) με μία 'βιτρίνα' χειροποίητων αρτοσκευασμάτων και γλυκών (ένα ευρύ φάσμα που περιλαμβάνει από σπιτική φοκάτσια και αντίστοιχες πίτες μέχρι red velvet cake κ.α.), συνοδεία πολύ καλού καφέ. Συνεχίζονται στο πεδίο του lunch, εκεί όπου η σεφ Ελένη Σαράντη επιλέγει πιάτα του βασικού μενού και τα πλαισιώνει με προτάσεις ημέρας, ακολουθώντας πάντοτε μεσογειακές γευστικές κατευθύνσεις. Αυτό άλλωστε υπόσχεται και το μενού του "Lost Athens": ένα μεσογειακό τραπέζι, φτιαγμένο με αγάπη.

Και πράγματι, αυτό επιτυγχάνεται και με το πλούσιο dinner, που αντλεί επιρροές σχεδόν από κάθε γωνιά της Μεσογείου, παρουσιάζοντάς τις υπό την οπτική της σεφ Σαράντη. Συναντάς μεταξύ άλλων προτάσεις όπως Αθηναϊκή με πατάτα, τσιπούρα, άνηθο και μάραθο, Μοσχαρόσουπα μπλανκέτ με καρότα και μανιτάρια, Σπαγγέτι με πουρέ σελινόριζα-τοπιναμπούρ, Χειροποίητο μαντί με ντομάτα με μπαχαρικά, γιαούρτι με σκόρδο και λεμόνι κονφί αλλά και φρέσκο ψάρι ημέρας σε σάλτσα λευκού κρασιού ή αρνίσιο μπούτι με εσπεριδοειδή.

Η γενικότερη φιλοσοφία όμως δεν περιορίζεται μόνο στις γεύσεις αλλά και στη συνήθεια του να μαζευόμαστε γύρω από ένα τραπέζι. Αυτό ακριβώς κάνουν και οι άνθρωποι του "Lost Athens" στην ωριαία ανάπαυλά τους (17.00-18.00), σε ένα ενδιαφέρον αν μη τι άλλο task. 

Νέο Lost Athens Παγκράτι 4

Νέο Lost Athens Παγκράτι 1

Νέο Lost Athens Παγκράτι 3

Το φαγητό -αλλά όχι μόνο αυτό- πλαισιώνεται από μία πολύ ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών που επιμελείται ο Γιώργος Καραμπίνης, η οποία κάνει focus στα natural wines και τους μικρούς οινοπαραγωγούς. Σε υψηλές στροφές και η μπάρα, με 8 πολύ ιδιαίτερες signature προτάσεις σε cocktails (που υπογράφει ο Βασίλης Νικήτας) με ξεκάθαρο -και εδώ- μεσογειακό πρόσημο καθώς και προσεγμένες επιλογές σε μπύρες.

Όταν τα φώτα χαμηλώσουν, δημιουργείται ένα πολύ πιο ατμοσφαιρικό feeling με ωραία ενέργεια και το "Lost Athens" αποκτά περισσότερο τον χαρακτήρα μπαρ, επιβεβαιώνοντας στο απόλυτο το καινούριο του concept. Εδώ υπάρχει πια ροή και νόστιμες αφορμές -κυριολεκτικά- από το πρωί μέχρι (αργά) το βράδυ.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Lost Athens

Αρχελάου 7, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.