Κανείς δε στρώνει κυριακάτικο τραπέζι όπως το "Mercato" του "Four Seasons"

Στη Βουλιαγμένη, για την ίσως πιο πληθωρική γευστική εμπειρία που έλαβε ποτέ χώρα στα αθηναϊκά εστιατορικά δρώμενα.

Κυριακάτικο brunch ή lunch στο 'Mercato' του 'Four Seasons'

Feast. Αν και η ελληνική γλώσσα διαθέτει εξαιρετικό πλούτο, δύσκολα θα μπορούσα να βρω -μία μόνο- πιο ταιριαστή λέξη για αυτό που λαμβάνει χώρα (από τις 13:00 έως τις 16:30 - και θα εξακολουθεί να συμβαίνει μέχρι τον Απρίλιο του 2023) στο εστιατόριο "Mercato" του "Four Seasons Athens". Βλέπεις, το κυριακάτικο υβρίδιο του brunch/lunch που σερβίρεται εδώ είναι κάτι περισσότερο από μία πανδαισία γεύσεων, μία αληθινή γιορτή και ένα σχεδόν οργασμικό τελετουργικό για κάθε foodie ή οποιονδήποτε νιώθει τέτοιος. 

Κυριακάτικο τραπέζι at large

Σε μία από τις πιο διαχρονικές παραδόσεις των μεσογειακών τραπεζιών, οικογένειες και φίλοι συνηθίζουν να μαζεύονται κάθε Κυριακή, με απώτερο σκοπό να απολαύσουν πιάτα φτιαγμένα με αγάπη. Αυτό ακριβώς είχαν κατά νου οι σεφ του "Mercato", Sergio Favata και Roberto Canata. Μόνο που από τη στιγμή που το έκαναν, τα έδωσαν όλα. Κυριολεκτικά. Με ιταλικό στυλ, πληθωρικότητα και ίσως υπερβολή (με την καλή έννοια), προσδίδουν νέα διάσταση στα κυριακάτικα μεσημέρια, προσφέροντας ένα tour εντός των χώρων του εστιατορίου στον 5ο όροφο του "Nafsika", που από μία κομψή ιταλική τρατορία μεταμορφώνεται σε ένα απολαυστικό λούνα παρκ. 

Κυριακάτικο brunch ή lunch στο

Πιατέλες με antipasti, φρεσκοφτιαγμένες μπρουσκέτες, λαχταριστά θαλασσινά, ψητά κρέατα, φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, κορυφαίες κοπές προσούτο, Capocollo, Salame και Pancetta, κρεμώδη χειροποίητα τυριά, καρπάτσιο από μοσχαρίσιο φιλέτο με ρόκα, παρμεζάνα και μαγιονέζα τρούφας, στρείδια Fine De Claire, μαριναρισμένα μύδια, λαβράκι ceviche και ένα φαραωνικό salad μπαρ είναι μόνο μερικά από όσα συναντά κανείς εδώ.

Κυριακάτικο brunch ή lunch στο

Κυριακάτικο brunch ή lunch στο

Όχι τα μόνα: Ζουμερά κοτόπουλα σχάρας, σιγομαγειρεμένα μάγουλα, χοιρινά παϊδάκια, καρέ αρνιού, καπνιστό μοσχαρίσιο ψαρονέφρι, μπαλοτίνες ψαριών και πλήθος άλλων παραδίδουν τη σκυτάλη στο μπουφέ με τα επιδόρπια, όπου πρωταγωνιστούν οι τάρτες, τα εκλέρ, το τιραμισού και η πανακότα, τα γεμιστά ψωμάκια brioche και φυσικά τα κανόλι, την ίδια στιγμή που στο sweet room τα σιντριβάνια σοκολάτας τρέχουν διαρκώς και το παγωτό μηχανής απλά περιμένει κάποιος να τραβήξει το μοχλό. 

Κυριακάτικο brunch ή lunch στο

Κυριακάτικο brunch ή lunch στο

Bonus, το άνετο, μοντέρνο και ζεστό εσωτερικό αλλά και η εκπληκτική θέα στον Σαρωνικό, καθώς και το μοναδικά οικείο feeling που κάνει τους πάντες να νιώθουν σαν στο σπίτι τους. 

Αν δε σε έπεισαν όλα τα παραπάνω, υπάρχουν και οι αποδείξεις. Να πέσει το βίντεο. Ή, πιο ορθά, το reel:


Info

Τιμή: €75/ άτομο.
Κρατήσεις: 210 8901199

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Mercato

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".