Νέα πλάνα για τον Θάνο Στασινό

Η τρέχουσα σεζόν βρίσκει τον σεφ σε νέα πόστα, ρόλο συμβουλευτικό αλλά και ενεργό στην κουζίνα, αλλά και με δικό του χώρο στα σκαριά.

Ο Θάνος Στασινός φέρνει «Huracan»

Η σχέση του Θάνου Στασινού με τη Nikkei και λατινοαμερικάνικη κουζίνα είναι γνωστή σε όσους παρακολουθούν την πορεία του. Επιστρέφοντας όμως από το "Byblos" της Μυκόνου και μετά τη λήξη της συνεργασίας του με το "Hurakan" στη Γλυφάδα, μαθαίνω ότι έχει ήδη αναλάβει δύο γαστρονoμικά concepts, στα οποία ακολουθεί και μονοπάτια διαφορετικά. Στην μπυραρία "Tyson" στη Γλυφάδα, όπου έχει συμβουλευτικό ρόλο, με την κουζίνα να βρίσκεται στα χέρια του σεφ Δημητρη Πρασσά, το μενού κινείται σε λατινοαμερικάνικους ρυθμούς, με νότες Μεσογείου, σε πιάτα comfort στυλ και highlight το σιγομαγειρεμένο χοιρινό κότσι που σερβίρεται στο τραπέζι, κόβεται στο σέρβις επί τόπου και προσφέρεται ως γέμιση με μεξικάνικα παρελκόμενα σε πίτες για τάκος που ανοίγονται και ψήνονται τη στιγμή της παραγγελίας. Στο steak house "Wood Fire Kitchen" όμως, στην Κηφισιά, όπου ο Στασινός έχει ήδη φυσική παρουσία καθημερινά, παίζει σε γήπεδο που δίνει βήμα στην ελληνική πρώτη ύλη και παράδοση εμπλουτίζοντας τα πιάτα με προσωπικές πινελιές. Ολοκληρωμένη εικόνα του νέου μενού θα παρουσιάσει, όπως είπε μιλώντας στο "α", σε περίπου ένα μήνα, αλλά, κάνοντας ένα πρώτο spoiler, θα σας πούμε ότι η "surf ‘n turf" προσέγγιση εδώ θα έχει τον πρώτο λόγο. Ενδεχομένως λοιπόν εδώ θα δοκιμάσουμε καραβίδες στη σχάρα με απάκι και μπισκ γαρίδας με πιπεριές Φλωρίνης, τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο και "εσάνς" από miso, αρνίσιο κεμπάπ με μπεσαμέλ καπνιστής μελιτζάνας, ή το μοσχαρίσιο κότσι σε μια "ρετουσαρισμένη" εκδοχή με ραγού λαχανικών και σάλτσα ντεμιγκλάς.

Σε εμβρυικό στάδιο είναι και η τακερία που ετοιμάζει στο κέντρο της Αθήνας, που θα είναι απόσταγμα των εμπειριών του από το ταξίδι στο Μεξικό. "Θέλουμε αυτός που έχει πάει στο Μεξικό, να το δοκιμάσει σε εμάς και να πει "ναι ρε φίλε, αυτό είναι”. Διαφορετικά θα είναι σα να έχουμε ανοίξει ένα σουβλατζίδικο στη Γερμανία, ή την Ολλανδία, ή οπουδήποτε, και να σερβίρουμε πίτα – γύρο, ή πίτα – σουβλάκι, σε αυτές τις έτοιμες πίτες της συμφοράς, που κυκλοφορούν οι προμηθευτές σε μιλιούνια. Αν κάνεις κάτι τέτοιο, αντί να φτιάξεις μια πίτα εσύ, ή έστω να τη βρεις από έναν συνεταιρισμό, ή μια οικοτεχνία, έχεις καταστρέψει όλη την εμπειρία. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο", είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξή του στο "α", κάτι που επανέλαβε, επισημαίνοντας επιγραμματικά ότι σκοπός είναι να μεταφέρει σε ελληνικό έδαφος μια πραγματικά μεξικάνικη γευστική εμπειρία. Αναμένουμε λοιπόν. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"1600 Raki Ba Raki": Ρεθυμνιώτικη καλοφαγία σε μοντέρνο τέμπο

Στην καρδιά του Ρεθύμνου το "1600 Raki Ba Raki" φέρνει τη χαρά της κρητικής παρέας σε ένα σύγχρονο bistro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/12/2025

"Άργ(η)ισσα": Στην αγκαλιά της Θεσσαλικής φύσης με άρωμα γιορτής

Σε ένα καταπράσινο τοπίο που ημερεύει την ψυχή, το ομώνυμο εστιατόριο και οι ιδιοκτήτες του Νάνσυ Τζάρτζα και Αστέριος Καρατζολίτης προσφέρουν μια εμπειρία αυθεντικής γεύσης και φιλοξενίας.

Το νέο 'Artisanal' του Γιάννη Παρίκου είναι εδώ

Ανοίγει ξανά αυτή την Παρασκευή το σημαντικό κηφισιώτικο σποτ, με ανανεωμένο χώρο, κάρτα και αίσθηση.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει εκλεκτές γεύσεις και κοκτέιλ στο "Azimouthio"

Η ηθοποιός και δεινή foodie στρέφει το γαστρονομικό της ραντάρ σε μια από τις πιο ζεστές γωνιές της Αμφιάλης με εκλεκτές γευστικές προτάσεις και ενδιαφέρουσα μπάρα.

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

Δημήτρη Μουδιέ, πώς είναι να σερβίρεις το ακριβότερο tasting menu της Μπανγκόκ;

Συναντήσαμε τον σεφ του "Ore" στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, νικητή του βραβείου ΑΡΓΩ για τη γαστρονομία το 2025 αλλά και βραβευμένο με 1 Μαχαίρι στα Best Chef Awards, και μιλήσαμε μαζί του για το εστιατόριο με το ελληνικό όνομα, τα δεινά των γαστρονομικών trends, τη δημιουργικότητα στην ακραία αφαίρεση, και την αξία των διακρίσεων.

Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος: H γεύση πρέπει να σέβεται τον οργανισμό

Ο αναγνωρισμένος σεφ χαρτογραφεί μια πορεία που συνδυάζει τεχνική ακρίβεια, διεθνείς εμπειρίες και την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη για πιάτα υψηλής θρεπτικής αξίας.