Νέα πλάνα για τον Θάνο Στασινό

Η τρέχουσα σεζόν βρίσκει τον σεφ σε νέα πόστα, ρόλο συμβουλευτικό αλλά και ενεργό στην κουζίνα, αλλά και με δικό του χώρο στα σκαριά.

Ο Θάνος Στασινός φέρνει «Huracan»

Η σχέση του Θάνου Στασινού με τη Nikkei και λατινοαμερικάνικη κουζίνα είναι γνωστή σε όσους παρακολουθούν την πορεία του. Επιστρέφοντας όμως από το "Byblos" της Μυκόνου και μετά τη λήξη της συνεργασίας του με το "Hurakan" στη Γλυφάδα, μαθαίνω ότι έχει ήδη αναλάβει δύο γαστρονoμικά concepts, στα οποία ακολουθεί και μονοπάτια διαφορετικά. Στην μπυραρία "Tyson" στη Γλυφάδα, όπου έχει συμβουλευτικό ρόλο, με την κουζίνα να βρίσκεται στα χέρια του σεφ Δημητρη Πρασσά, το μενού κινείται σε λατινοαμερικάνικους ρυθμούς, με νότες Μεσογείου, σε πιάτα comfort στυλ και highlight το σιγομαγειρεμένο χοιρινό κότσι που σερβίρεται στο τραπέζι, κόβεται στο σέρβις επί τόπου και προσφέρεται ως γέμιση με μεξικάνικα παρελκόμενα σε πίτες για τάκος που ανοίγονται και ψήνονται τη στιγμή της παραγγελίας. Στο steak house "Wood Fire Kitchen" όμως, στην Κηφισιά, όπου ο Στασινός έχει ήδη φυσική παρουσία καθημερινά, παίζει σε γήπεδο που δίνει βήμα στην ελληνική πρώτη ύλη και παράδοση εμπλουτίζοντας τα πιάτα με προσωπικές πινελιές. Ολοκληρωμένη εικόνα του νέου μενού θα παρουσιάσει, όπως είπε μιλώντας στο "α", σε περίπου ένα μήνα, αλλά, κάνοντας ένα πρώτο spoiler, θα σας πούμε ότι η "surf ‘n turf" προσέγγιση εδώ θα έχει τον πρώτο λόγο. Ενδεχομένως λοιπόν εδώ θα δοκιμάσουμε καραβίδες στη σχάρα με απάκι και μπισκ γαρίδας με πιπεριές Φλωρίνης, τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο και "εσάνς" από miso, αρνίσιο κεμπάπ με μπεσαμέλ καπνιστής μελιτζάνας, ή το μοσχαρίσιο κότσι σε μια "ρετουσαρισμένη" εκδοχή με ραγού λαχανικών και σάλτσα ντεμιγκλάς.

Σε εμβρυικό στάδιο είναι και η τακερία που ετοιμάζει στο κέντρο της Αθήνας, που θα είναι απόσταγμα των εμπειριών του από το ταξίδι στο Μεξικό. "Θέλουμε αυτός που έχει πάει στο Μεξικό, να το δοκιμάσει σε εμάς και να πει "ναι ρε φίλε, αυτό είναι”. Διαφορετικά θα είναι σα να έχουμε ανοίξει ένα σουβλατζίδικο στη Γερμανία, ή την Ολλανδία, ή οπουδήποτε, και να σερβίρουμε πίτα – γύρο, ή πίτα – σουβλάκι, σε αυτές τις έτοιμες πίτες της συμφοράς, που κυκλοφορούν οι προμηθευτές σε μιλιούνια. Αν κάνεις κάτι τέτοιο, αντί να φτιάξεις μια πίτα εσύ, ή έστω να τη βρεις από έναν συνεταιρισμό, ή μια οικοτεχνία, έχεις καταστρέψει όλη την εμπειρία. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο", είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξή του στο "α", κάτι που επανέλαβε, επισημαίνοντας επιγραμματικά ότι σκοπός είναι να μεταφέρει σε ελληνικό έδαφος μια πραγματικά μεξικάνικη γευστική εμπειρία. Αναμένουμε λοιπόν. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

10 πράγματα που κρατάμε από το Athens Gastronomic Forum

Στιγμές, ατάκες και ιδέες που κρατάμε από το πρώτο Athens Gastronomic Forum, που έφερε στην Αθηνα μερικούς από τους σημαντικότερους εν ζωή σεφ του κόσμου, για να μιλήσουν, να μοιραστούν ιδέες και να βάλουν το δικό τους σημάδι στο χάρτη για το μέλλον της γαστρονομίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
13/02/2026

Πλυτά Ath.

Συστήνεται ως καφενείο, όμως ας μην κρυβόμαστε: εντάσσοντας μαγειρική ευαισθησία και αστεράτη πρώτη ύλη σε περιβάλλον λαϊκού ξαποστάματος, το νέο καλοφαγικό στέκι της ομάδας των "Cookoovaya" και "Άκρα" είναι η γαστροταβέρνα στην ιδανική της μορφή.

Αγαπητή εστίαση, δε θέλω να το μάθω… Θέλω να το φάω!

Πολλά από αυτά που μαθαίνουμε γύρω από το storytelling των εστιατορίων δεν κάνουν το πιάτο πιο νόστιμο – η ουσία βρίσκεται στο τραπέζι. Λιγότερα λόγια, περισσότερη γεύση λοιπόν.

Τα πιο 'ερωτικά' εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας

Εν όψει του Αγίου Βαλεντίνου, μια λίστα με εστιατόρια και μπαρ της πόλης που εύκολα θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις 'σέξι'.

Δυσεύρετα ελληνικά κρασιά σε μια boutique vinoteca του Ψυρρή

Ένα ατμοσφαιρικό σπίτι με πετρόκτιστους τοίχους και ξύλινα δοκάρια, συν μια ταράτσα που αγκαλιάζει τη γειτονιά the old Athenian way αποδεικνύεται έξοχο τερέν για οινικές ανακαλύψεις.

Στο Sister, οι Πέμπτες είναι scrap

Τον Φεβρουάριο 2026, το Sister φιλοξενεί τρεις ακόμη βραδιές Scrap Music, επιμελημένες από τους Christo Z και Vagelis Stefanopoulos, με τη συμμετοχή του ντράμερ Δημήτρη Κλωνή και του θρυλικού percussionist Βαγγέλη Καρίπη.

Στα εστιατόρια που τρώει καλό κρέας η Αθήνα

Η πιο ζουμερή κατηγορία εστιατορίων της πόλης έχει κάτι για κάθε τύπο κρεατοφάγου.