Νέα πλάνα για τον Θάνο Στασινό

Η τρέχουσα σεζόν βρίσκει τον σεφ σε νέα πόστα, ρόλο συμβουλευτικό αλλά και ενεργό στην κουζίνα, αλλά και με δικό του χώρο στα σκαριά.

Ο Θάνος Στασινός φέρνει «Huracan»

Η σχέση του Θάνου Στασινού με τη Nikkei και λατινοαμερικάνικη κουζίνα είναι γνωστή σε όσους παρακολουθούν την πορεία του. Επιστρέφοντας όμως από το "Byblos" της Μυκόνου και μετά τη λήξη της συνεργασίας του με το "Hurakan" στη Γλυφάδα, μαθαίνω ότι έχει ήδη αναλάβει δύο γαστρονoμικά concepts, στα οποία ακολουθεί και μονοπάτια διαφορετικά. Στην μπυραρία "Tyson" στη Γλυφάδα, όπου έχει συμβουλευτικό ρόλο, με την κουζίνα να βρίσκεται στα χέρια του σεφ Δημητρη Πρασσά, το μενού κινείται σε λατινοαμερικάνικους ρυθμούς, με νότες Μεσογείου, σε πιάτα comfort στυλ και highlight το σιγομαγειρεμένο χοιρινό κότσι που σερβίρεται στο τραπέζι, κόβεται στο σέρβις επί τόπου και προσφέρεται ως γέμιση με μεξικάνικα παρελκόμενα σε πίτες για τάκος που ανοίγονται και ψήνονται τη στιγμή της παραγγελίας. Στο steak house "Wood Fire Kitchen" όμως, στην Κηφισιά, όπου ο Στασινός έχει ήδη φυσική παρουσία καθημερινά, παίζει σε γήπεδο που δίνει βήμα στην ελληνική πρώτη ύλη και παράδοση εμπλουτίζοντας τα πιάτα με προσωπικές πινελιές. Ολοκληρωμένη εικόνα του νέου μενού θα παρουσιάσει, όπως είπε μιλώντας στο "α", σε περίπου ένα μήνα, αλλά, κάνοντας ένα πρώτο spoiler, θα σας πούμε ότι η "surf ‘n turf" προσέγγιση εδώ θα έχει τον πρώτο λόγο. Ενδεχομένως λοιπόν εδώ θα δοκιμάσουμε καραβίδες στη σχάρα με απάκι και μπισκ γαρίδας με πιπεριές Φλωρίνης, τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο και "εσάνς" από miso, αρνίσιο κεμπάπ με μπεσαμέλ καπνιστής μελιτζάνας, ή το μοσχαρίσιο κότσι σε μια "ρετουσαρισμένη" εκδοχή με ραγού λαχανικών και σάλτσα ντεμιγκλάς.

Σε εμβρυικό στάδιο είναι και η τακερία που ετοιμάζει στο κέντρο της Αθήνας, που θα είναι απόσταγμα των εμπειριών του από το ταξίδι στο Μεξικό. "Θέλουμε αυτός που έχει πάει στο Μεξικό, να το δοκιμάσει σε εμάς και να πει "ναι ρε φίλε, αυτό είναι”. Διαφορετικά θα είναι σα να έχουμε ανοίξει ένα σουβλατζίδικο στη Γερμανία, ή την Ολλανδία, ή οπουδήποτε, και να σερβίρουμε πίτα – γύρο, ή πίτα – σουβλάκι, σε αυτές τις έτοιμες πίτες της συμφοράς, που κυκλοφορούν οι προμηθευτές σε μιλιούνια. Αν κάνεις κάτι τέτοιο, αντί να φτιάξεις μια πίτα εσύ, ή έστω να τη βρεις από έναν συνεταιρισμό, ή μια οικοτεχνία, έχεις καταστρέψει όλη την εμπειρία. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο", είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξή του στο "α", κάτι που επανέλαβε, επισημαίνοντας επιγραμματικά ότι σκοπός είναι να μεταφέρει σε ελληνικό έδαφος μια πραγματικά μεξικάνικη γευστική εμπειρία. Αναμένουμε λοιπόν. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

O Θωμάς Μάτσας 'εξαπέλυσε' το Thirio του

Το νέο εστιατόριο του πολυπράγμονος σεφ, στο κέντρο της Αθήνας, έχει ξεχωριστό στυλ και πιάτα οικείας νοστιμιάς με μοντέρνα ματιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
12/01/2026

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Κρύα noodles Chuka στο 'Ronin'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Τα αγαπημένα εστιατόρια και μπαρ της Madame Ginger

Κάθε εβδομάδα, ένας αναγνωρίσιμος κάτοικος της πρωτεύουσας μας μιλά για τα αγαπημένα του στέκια.

Το κλασικό ρεστοράν των ΒΠ που ποντάρει στο ελληνικό γαστρονομικό τερουάρ

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

Στα Κιούρκα υπάρχει ένα εστιατόριο με ιστορία που κοιτάει μπροστά

Μια ιδέα για εκδρομή-αστραπή, σε ένα μοντέρνο χάνι με προσεγμένη κουζίνα.

Στο 'Καπηλειό του Ζάχου' για ψαράκι όπως παλιά

Κάτω στον Πειραιά στα Καμίνια, το "Καπηλειό του Ζάχου" μας ταξίδεψε στις γεύσεις και την ατμόσφαιρα της παλιάς ψαροταβέρνας, που δύσκολα συναντάς πλέον.

Γιατί ο "Cinapos" του Πάνου Ιωαννίδη είναι τόσο δημοφιλές εστιατόριο

Το μαγαζί που έκανε ξανά μόδα το ελληνικό τραπέζι και όλοι οι λόγοι που λατρεύεται από το κοινό.