Νέα πλάνα για τον Θάνο Στασινό

Η τρέχουσα σεζόν βρίσκει τον σεφ σε νέα πόστα, ρόλο συμβουλευτικό αλλά και ενεργό στην κουζίνα, αλλά και με δικό του χώρο στα σκαριά.

Ο Θάνος Στασινός φέρνει «Huracan»

Η σχέση του Θάνου Στασινού με τη Nikkei και λατινοαμερικάνικη κουζίνα είναι γνωστή σε όσους παρακολουθούν την πορεία του. Επιστρέφοντας όμως από το "Byblos" της Μυκόνου και μετά τη λήξη της συνεργασίας του με το "Hurakan" στη Γλυφάδα, μαθαίνω ότι έχει ήδη αναλάβει δύο γαστρονoμικά concepts, στα οποία ακολουθεί και μονοπάτια διαφορετικά. Στην μπυραρία "Tyson" στη Γλυφάδα, όπου έχει συμβουλευτικό ρόλο, με την κουζίνα να βρίσκεται στα χέρια του σεφ Δημητρη Πρασσά, το μενού κινείται σε λατινοαμερικάνικους ρυθμούς, με νότες Μεσογείου, σε πιάτα comfort στυλ και highlight το σιγομαγειρεμένο χοιρινό κότσι που σερβίρεται στο τραπέζι, κόβεται στο σέρβις επί τόπου και προσφέρεται ως γέμιση με μεξικάνικα παρελκόμενα σε πίτες για τάκος που ανοίγονται και ψήνονται τη στιγμή της παραγγελίας. Στο steak house "Wood Fire Kitchen" όμως, στην Κηφισιά, όπου ο Στασινός έχει ήδη φυσική παρουσία καθημερινά, παίζει σε γήπεδο που δίνει βήμα στην ελληνική πρώτη ύλη και παράδοση εμπλουτίζοντας τα πιάτα με προσωπικές πινελιές. Ολοκληρωμένη εικόνα του νέου μενού θα παρουσιάσει, όπως είπε μιλώντας στο "α", σε περίπου ένα μήνα, αλλά, κάνοντας ένα πρώτο spoiler, θα σας πούμε ότι η "surf ‘n turf" προσέγγιση εδώ θα έχει τον πρώτο λόγο. Ενδεχομένως λοιπόν εδώ θα δοκιμάσουμε καραβίδες στη σχάρα με απάκι και μπισκ γαρίδας με πιπεριές Φλωρίνης, τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο και "εσάνς" από miso, αρνίσιο κεμπάπ με μπεσαμέλ καπνιστής μελιτζάνας, ή το μοσχαρίσιο κότσι σε μια "ρετουσαρισμένη" εκδοχή με ραγού λαχανικών και σάλτσα ντεμιγκλάς.

Σε εμβρυικό στάδιο είναι και η τακερία που ετοιμάζει στο κέντρο της Αθήνας, που θα είναι απόσταγμα των εμπειριών του από το ταξίδι στο Μεξικό. "Θέλουμε αυτός που έχει πάει στο Μεξικό, να το δοκιμάσει σε εμάς και να πει "ναι ρε φίλε, αυτό είναι”. Διαφορετικά θα είναι σα να έχουμε ανοίξει ένα σουβλατζίδικο στη Γερμανία, ή την Ολλανδία, ή οπουδήποτε, και να σερβίρουμε πίτα – γύρο, ή πίτα – σουβλάκι, σε αυτές τις έτοιμες πίτες της συμφοράς, που κυκλοφορούν οι προμηθευτές σε μιλιούνια. Αν κάνεις κάτι τέτοιο, αντί να φτιάξεις μια πίτα εσύ, ή έστω να τη βρεις από έναν συνεταιρισμό, ή μια οικοτεχνία, έχεις καταστρέψει όλη την εμπειρία. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο", είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξή του στο "α", κάτι που επανέλαβε, επισημαίνοντας επιγραμματικά ότι σκοπός είναι να μεταφέρει σε ελληνικό έδαφος μια πραγματικά μεξικάνικη γευστική εμπειρία. Αναμένουμε λοιπόν. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
18/12/2025

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.

Η κατευναστική νοστιμιά του ΄Καφενείου'

Το σημαντικό σποτ του Κολωνακίου επέστρεψε για τα καλά με καθημερινό, καλομαγειρεμένο ελληνικό φαγητό αλλά και τον ρόλο του σημείου συνάντησης στη δημοφιλή γειτονιά της πόλης.

Δύο μαέστροι της αθηναϊκής πίτσας δίνουν ραντεβού στη Βούλα

Η πίτσα, ως πράξη δημιουργίας και μοιράσματος, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή συνεργασία στο Etien Pizza Bar.