"Κουκούμαβλος" ξανά στη Σαντορίνη!

Το cult εστιατόριο του Νίκου Πουλιάση επιστρέφει ξανά στην ενεργό δράση, στο "Katikies Chromata" στο Ημεροβίγλι.

Νίκος Πουλιάσης

Ναι, ναι, το θρυλικό εστιατόριο του Νίκου Πουλιάση που έχοντας γράψει ιστορία στη Σαντορίνη έκλεισε το 2019, ανοίγει και πάλι την 1η Μαΐου 2023 στο ξενοδοχείο "Chromata" του Ομίλου Katikies στο Ημεροβίγλι. Μετά την ιστορική "Σελήνη" οι δυναμικές Katikies βάζουν κάτω απ την ομπρέλα τους ένα cult εστιατόριο του νησιού. Ο Νίκος Πουλιάσης μου δήλωσε "Είμαι συγκινημένος που με την επάνοδο του "Κουκούμαβλου" στην ενεργό δράση μετά την 30ετή πορεία του από τον Οκτώβριο του 1989 μέχρι το 2019. Είναι μια πρόκληση για δημιουργικό επαναπροσδιορισμό στο σημερινό γαστρονομικό τοπίο του ηφαιστείου, και θα τον κάνω μαζί με τον κολλητό μου φίλο Έκτωρα Μποτρίνι. Έχω πολύ κέφι, είμαι της δράσης, και είναι τιμή μου να στέκεται ξανά ο "Κουκούμαβλος" δίπλα στη "Σελήνη". 

Μας έλειψε αυτή τη γαστρονομία γεμάτη απρόβλεπτους μπαρόκ συνδυασμούς, που ο μινιμαλισμός δεν συγκαταλέγεται στις μεγάλες της αγάπες. Ο αυτοδίδακτος sui generis καλλιτέχνης Νίκος Πουλιάσης έχει αναπτύξει το δικό του γευστικό ιδίωμα γεμάτο παράτολμους συνδυασμούς. Ανθολογώ το πιο χαρακτηριστικό signature dish, τις καραβίδες του με σάλτσα λευκής σοκολάτας με λάιμ, τζίντζερ και καρπάτσιο πράσινου μήλου και σκέφτομαι τον πλούτο των νεολογισμών του στην ελληνική κουζίνα με σπεσιαλιτέ σαν το ριζότο με μπάμιες, ντοματάκια Σαντορίνης, μάραθο, πιπεράτο καρπάτσιο μοσχαριού και μους από καπνιστή φέτα, ή μια φανταστική πολυεπίπεδη φάβα - βελούδο συνδυασμένη μοναδικά με μους ξινών δαμάσκηνων, φρουτώδη πικράδα βύσινων και καβουρντισμένα αμύγδαλα. Το δικό του, προσωπικό fusion δεν γνώριζε εύκολα φραγμούς και τα εκπληκτικά σπαγγέτι μ' ένα απίστευτο ακόρντο από κεράσια, γάλα καρύδας, λάιμ, βανίλια Μαδαγασκάρης και ψητά κάσιους είναι η απόδειξη.

Στον "Κουκούμαβλο" οι σούπες ήταν λατρεμένες και θα θελα να ξαναχαρώ μια από τις πιο αγαπημένες, την παγωμένη με καρπούζι, λάιμ και κρουτόν από καπνιστή φέτα . Με δεδομένο το πάθος του σεφ για το φουαγκρά κεντούσε μη διστάζοντας να το σερβίρει με cup cake μαστίχας ή κουφέτα ή σιρόπι σαντορινιάς μπύρας ή με σιμιγδαλένιο χαλβά και σάλτσα από μαύρα μούρα! Όσο για τα γλυκά… καταπληκτικά με ιδέες απίθανες σαν το τιραμισού με ψητή μελιτζάνα, σε σάλτσα λευκής σοκολάτας και λάδι δεντρολίβανου (!), και το παγωτό από κατσικίσιο γάλα, σιρόπι ξυδιού-κόκκινου κρασιού με τζίντζερ και καυτερό μπούκοβο που έκαιγε καρδιές). Ευχόμαστε καλή επιστροφή στον "Κουκούμαβλο" και χειροκροτάμε θερμά την επιστροφή του.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.