Τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου πάνε Βαλένθια

Ο περίφημος θεσμός The World’s 50 Best Restaurants επιλέγει την forward-thinking ισπανική πόλη για την τελετή του 2023.

The World's 50 Best Restaurants 2023 στη Βαλένθια Ricard Camarena

Μετά την επιστροφή τους στο Λονδίνο, το 2022, τα The World’s 50 Best Restaurants by S.Pellegrino & Acqua Panna, ξαναπαίρνουν το δρόμο για την τελετή της επόμενης χρονιάς. Το ετήσιο γαστρονομικό gathering -μαζί με τα παράλληλα events του και ασφαλώς το γκαλά για την ανακοίνωση των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου- θα πραγματοποιηθεί στην Βαλένθια της Ισπανίας, τον Ιούνιο του επόμενου χρόνου.

Από το Λονδίνο στην Βαλένθια

Μπαίνοντας στην τρίτη δεκαετία της ύπαρξής του, ο περίφημος εστιατορικός θεσμός επιλέγει Μεσόγειο και Ισπανία, με την τελετή απονομής των βραβείων να φιλοξενείται στο εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό  συγκρότημα της Ciudad de las Artes y las Ciencias.

> Διάβασε ακόμη: Τα επόμενα σπουδαία πρόσωπα της παγκόσμιας γαστρονομίας

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας θα υποδεχθεί διάσημους σεφ, restaurateurs, δημοσιογράφους και καλοφαγάδες από κάθε γωνιά του πλανήτη, σε ένα περιβάλλον γαστρονομικής και πολιτιστικής έμπνευσης. 

Μεταξύ άλλων, η Βαλένθια επιλέχθηκε για το μεγάλο ποσοστό ηλιοφάνειάς της (πάνω από 300 ημέρες/έτος), την πλούσια κουζίνα (σπίτι της paella) και τα τοπικά προϊόντα της, συνδυαστικά με τον feelgood χαρακτήρα, την αρχιτεκτονική και το μπόλικο πράσινό της.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Βαλένθια έχει 34 εστιατόρια-εκπροσώπους στον φετινό οδηγό Michelin.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
30/04/2024

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.

'Nikkei Floresta', επιστροφή στον κήπο

Το δημοφιλές bar-restaurant επανέρχεται για μία ακόμη open air σεζόν σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της Αθήνας.