S.Pellegrino Young Chef Academy: Ο διεθνής διαγωνισμός γαστρονομίας δίνει την ευκαιρία σε νέους Έλληνες chefs να ξεχωρίσουν

Ο διαγωνισμός που αναδεικνύει τα νέα μαγειρικά ταλέντα διεθνώς επιστρέφει για πέμπτη χρονιά προσκαλώντας ανερχόμενους νεαρούς chefs από όλο τον κόσμο να δηλώσουν συμμετοχή.

San Pellegrino Young Chef Academy

Τα νέα ταλέντα της γαστρονομίας έχουν την ευκαιρία να αναδειχτούν δηλώνοντας συμμετοχή στον πέμπτο διεθνή διαγωνισμό γαστρονομίας της S.Pellegrino Young Chef Academy, της διεθνούς πλατφόρμας εκπαίδευσης και ανάδειξης της επόμενης γενιάς chefs που θα εξελίξουν την παγκόσμια γαστρονομική σκηνή, φέρνοντας θετική κοινωνική αλλαγή. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε νέους chefs, ηλικίας έως και 30 ετών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία του S.Pellegrino Young Chef Academy, αποκομίζοντας πολύτιμες γνώσεις και παγκόσμια αναγνώριση. Δυνατός πυλώνας της φετινής εκδήλωσης θα είναι και η διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ ανδρών και γυναικών ως αναγνώριση των προκλήσεων που συναντά το γυναικείο φύλλο στη βιομηχανία, όπου συχνά υπάρχουν ελάχιστες αντιπροσωπευτικές παρουσίες. 

Υποβάλλοντας την αίτησή τους ηλεκτρονικά στο sanpellegrinoyoungchefacademy.com έως τις 30 Ιουνίου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν και μία συνταγή ενός signature πιάτου τους, που θα αποτυπώνει τις τεχνικές τους δεξιότητες από την επιλογή υλικών υψηλής ποιότητας έως την ανάδειξη της γεύσης, τη δημιουργικότητα και την ικανότητα αποτύπωσης του οράματός τους για τη γαστρονομία στα πιάτα τους

Οι αιτήσεις της πρώτης φάσης του διαγωνισμού θα αξιολογηθούν από εκπροσώπους της ALMA, της διεθνούς κύρους ιταλικής σχολής μαγειρικής τέχνης, οι οποίοι θα διαμορφώσουν και την τελική λίστα των 175 νέων chefs από 50 χώρες, οι οποίοι  θα διαγωνιστούν στους τοπικούς τελικούς το δεύτερο εξάμηνο του 2022, με στόχο για να διεκδικήσουν μία θέση στον μεγάλο τελικό στο Μιλάνο το 2023

O διαγωνισμός θα περιλαμβάνει το "Βραβείο "S.Pellegrino Young Chef Academy", το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού για τον chef που θα ξεχωρίσει για τη δημιουργικότητά, τις δεξιότητες και την ικανότητά του να αποτελέσει θετική αλλαγή στην κοινωνία μέσω της γαστρονομίας, ο οποίος θα επιλεγεί από μία κριτική επιτροπή επτά διεθνώς διακεκριμένων chefs, αλλά και τρία επιπλέον βραβεία: το "Βραβείο Κοινωνικής Ευθύνης της S.Pellegrino" από τoν "Σύνδεσμο Βιώσιμων Εστιατορίων", το "Βραβείο Acqua Panna για τη Διασύνδεση στη Γαστρονομία", από τους μέντορες του διαγωνισμού και το "Βραβείο Τροφής Για Σκέψη" από τους αναγνώστες του "Fine Dining Lovers". Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο μεγάλο φινάλε στο Μιλάνο το 2023, δίνοντάς την ευκαιρία τα νέα ταλέντα να διεκδικήσουν τον τίτλο του καλύτερου νεαρού σεφ του κόσμου. 

Τα S.Pellegrino, Acqua Panna και San Pellegrino Sparkling Fruit Beverages είναι διεθνή εμπορικά σήματα της Sanpellegrino S.p.A., με έδρα το Μιλάνο στην Ιταλία. Με διανομή σε περισσότερες από 150 χώρες μέσα από υποκαταστήματα και διανομείς και στις 5 ηπείρους, αυτά τα προϊόντα αντιπροσωπεύουν την εξαιρετική ποιότητα λόγω της καταγωγής τους και της τέλειας απόδοσης του Ιταλικού στιλ παγκοσμίως ως μία σύνθεση ευχαρίστησης και απόλαυσης. Η Sanpellegrino S.p.A ιδρύθηκε το 1899 και αποτελεί ηγέτιδα εταιρεία στον χώρο των αναψυκτικών στην Ιταλία με τη σειρά των φυσικών μεταλλικών νερών της και των μη αλκοολούχων ποτών. Ως κύριος παραγωγός φυσικών μεταλλικών νερών στην Ιταλία, έχει δεσμευτεί να προάγει αυτό το βασικό αγαθό και να εργάζεται με ευθύνη και με πάθος έτσι ώστε να εξασφαλίσει ότι αυτό το αγαθό θα έχει ένα ασφαλές μέλλον. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ένας και πλέον αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και δημιουργίας

Ο συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στο μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου, τη Ζαγορά, το 1916 από 199 κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του εξυπηρετώντας πλέον συνολικά περισσότερα από 800 μέλη.

27/01/2023

Ο Κώστας Κούφαλης είναι ο νέος chef de cuisine της "Σπονδής"

Εσωτερική μεταγραφή στην κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου.

Και εγένετο "Mezze Athens" στην Μητροπόλεως

Δεύτερο πόστο για το νόστιμο concept του Ομίλου Καστελόριζο, που μετά τη Γλυφάδα σερβίρει εκλεκτούς μεζέδες και στο κέντρο.

O John Σκοτίδας πιάνει αθηναϊκό πόστο στο "Abra Ovata"

Ο νεαρός σεφ κάνει το δρομολόγιο Λονδίνο-Βουλιαγμένη, για να πραγματοποιήσει το εστιατορικό του ντεμπούτο στην Αθήνα.

Ο Nespresso Colombia Organic συνεχίζει το γευστικό μας ταξίδι στη βιωσιμότητα

Ο νέος καφές της Nespresso Professional φέρνει στο φλυτζάνι μας τα αρμονικά αρώματα και τις ισορροπημένες γεύσεις της Κολομβίας.

"Choo-Lee": Ένα νέο ασιατικό εστιατόριο στο Γκάζι

Ο Μπεν Προβής επιστρέφει στα γευστικά δρώμενα της Αθήνας με το δικό του εστιατόριο.

Tasty Awards '23: Ψηφίζουμε τα Modern Creative εστιατόρια της πόλης

Ήδη αγαπημένα του κοινού, μάς καλούν να τα ψηφίσουμε και να στηρίξουμε εκείνο που μας έχει κερδίσει περισσότερο.