Η "Πιπεριά" καίει νόστιμα στο Νέο Ψυχικό

Ευάερο μαγαζί-γωνία και στέκι δημοφιλές και αγαπημένο, συνεχίζει αισίως την πορεία του με θαλασσινές γεύσεις κλασικές αλλά και πιο ιδιαίτερες.

piperia1

Στα είκοσι και κάτι χρόνια που η "Πιπεριά" κατοικεί στη γωνία Σικελιανού και Αδριανείου είδε αρκετές αλλαγές τριγύρω της, εκεί στις παρυφές του Νέου Ψυχικού. Μαγαζιά που έφυγαν και άλλα που ήρθαν στη θέση τους, δημιουργώντας μια πιάτσα κραταιή, που έχει πλέον κάτι για τον καθένα: από γεύσεις γαλλικές και ιταλικές, μέχρι ψάρι και μεζέδες που σπαρταράνε, όλα πλάι το ένα στο άλλο, για να διαλέξεις ανάλογα με τη διάθεση σου. Και η ίδια όμως φροντίζει να ανανεώνεται τακτικά, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των τακτικών της πελατών. 

Ακόμα και το απλό βράδυ καθημερινής που βρισκόμαστε στο μαγαζί, το βρίσκουμε σχεδόν γεμάτο με αρκετές μεγάλες παρέες να γεμίζουν τα τραπέζια που απλώνονται στο προστατευμένο με σόμπες και τέντες πεζοδρόμιο. Μέσα έχουν υιοθετηθεί τα απαλά και ανοιχτά χρώματα, ένας μεγάλος "πίνακας" από φελλούς κρασιών ενώ από το ταβάνι κρέμονται φωτιστικά-κιούρτοι που ζεσταίνουν γλυκά και προϊδεάζουν για τον ως επί το πλείστον θαλασσινό προσανατολισμό του καταλόγου. 

piperia2

Την αρχή κάνει μια πλούσια επιλογή από ορεκτικά που σε συνδυασμό με τη χαλαρή ατμόσφαιρα του χώρου σχεδόν σε προτρέπει να κινηθείς στη λογική της μοιρασιάς και του μεζεδολογήματος. Υπάρχουν επιλογές κλασικές και άλλες πιο πειραγμένες, σε ένα ποτ πουρί καλοφτιαγμένο και ενδιαφέρον. Εμείς ξεκινήσαμε με έναν ζωμό από μυλοκόπι που αχνιστός, παχύρευστος και με τη βαθιά νοστιμιά μιας κλασικής ψαρόσουπας ταίριαξε τέλεια στις χαμηλές θερμοκρασίες της βραδιάς και άνοιξε  τον δρόμο για τον πολύ καλό, κρεμώδη και ξινούτσικο ταραμά που βουτάς σε τραγανές τορτίγιες. 

Η κουζίνα τηγανίζει πολύ σωστά αν κρίνουμε από την αθερίνα που ήρθε χρυσαφένια και crispy, και ταυτόχρονα φοράει και τα πιο μοντέρνα της με ένα τρυφερό καλαμάρι που ντύνει με απαλή σάλτσα pesto ή ένα ιδιαίτερα καλοφτιαγμένο σεβίτσε από λαβράκι που καθόλου δεν φοβάται την κάψα. Από τις πιο ιδιαίτερες αυτές σπεσιαλιτέ αξίζει ακόμα να δοκιμάσετε τα αφράτα μύδια που σερβίρονται γενναιόδωρα σε μπολ με πολύ καλό ζωμό όλο άρωμα και γεύση από wasabi, τζίντζερ, σόγια, σουσάμι και τραγανό φρέσκο κρεμμυδάκι. 

piperia3

Και εδώ να σταματήσετε μια χαρά θα είστε, αν ωστόσο επιθυμείτε κάτι ακόμα, θα βρείτε προτάσεις σε θαλασσινή pasta, ψάρι όπως το σωστά ψημένο μυλοκόπι με την με την τραγανή του σάρκα και την ταιριαστή κρέμα παντζαριού που χαρήκαμε εμείς, αλλά και κάποιες επιλογές για τους κρεατοφάγους της παρέας. Η λίστα κρασιών, χωρίς να είναι ιδιαίτερα εκτενής, προσφέρει λύσεις και μαζί μια γενναιόδωρη επιλογή σε ούζα και αποστάγματα, ενώ το γλυκό φινάλε έρχεται με αρκούντως δροσιστικό μιλφέιγ με φύλλο Βηρυτού και κρέμα γιαουρτιού. 

Άγγ. Σικελιανού 8 & Αδριανείου, Ν. Ψυχικό, 2106729114, τιμή: € 28-35

( + ) Ευχάριστο περιβάλλον, καλό φαγητό, σέρβις άμεσο και ευγενικό

( - ) Το γιουβέτσι γαρίδας δεν εκπλήρωσε την υπόσχεση έντασης από παρμεζάνα και στακοβούτυρο που μας έδωσε η εκφώνηση του πιάτου στον κατάλογο
 

Περισσότερες πληροφορίες

Πιπεριά

Άγγ. Σικελιανού 8 & Αδριανείου, Ν. Ψυχικό
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".