Τι νέο θα δοκιμάσουμε φέτος στο 'Amber Athens';

Κομψός χώρος, νόστιμα προσεγμένο φαγητό και ευφάνταστα ποτά κάνουν τη διαφορά στο κέντρο της Αθήνας.

Amber Athens

Αύρα κομψότητας, feelgood vibes, mainstream μουσικές και ένα θαυμάσια διαμορφωμένο εσωτερικό που τιμά το όνομά του (σ.σ. κεχριμπάρι), είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά του "Amber Athens", που τραβούν αρχικά το μάτι και το πνεύμα – όπως ακριβώς συμβαίνει και με το ημι-απολιθωμένο ρετσίνι που, αν το παρατηρήσεις καλύτερα, θα σου αποκαλύψει πολλά περισσότερα. 

Έτσι, εκεί όπου η Λεωχάρους συναντά την Κολοκοτρώνη, στην καρδιά της πόλης και σε ένα από τα πιο "ζωντανά" σημεία της, το "Αmber" έχει καταφέρει να ξεχωρίσει, φιλοξενώντας τον οποιονδήποτε τύπο επισκέπτη στο ζεστό και ιδιαίτερης αισθητικής χώρο του. 

Amber Athens 7

Οι ημέρες εδώ ξεκινούν από νωρίς το πρωί με εκλεκτό καφέ ή κάποια από τις επιλεγμένες προτάσεις για τσάι και smoothie, παράλληλα και συμπληρωματικά με ένα υγιεινό και πεντανόστιμο πρωινό. Αργότερα, ο σεφ Βασίλη Τζίμας ( "Stilvi", "Chalet" κ.α.) είναι εκείνος που αναλαμβάνει τα γευστικά ηνία, φέρνοντας στο πιάτο επιλογές της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, χρησιμοποιώντας τις καλύτερες πρώτες ύλες και μετατρέποντάς τις σε πιάτα που έχουν κάτι να πουν.

Amber Athens 3

Amber Athens 2

Από το νέο μενού σημειώνουμε το χταπόδι στιφάδο με μαυρομάτικα φασόλια, μυρωδικά και μαγιονέζα με μαύρο σκόρδο αλλά και οι κροκέτες μουσακά. Επίσης τις γαρίδες με φάβα Σαντορίνης και καραμελωμένα κρεμμύδια, οι παπαρδέλες με μοσχαρίσια μάγουλα ραγού και το ριζότο με κοτόπουλο, μανιτάρια και κρέμα κολοκύθας.

Amber Athens 6

Amber Athens 4

Αν πάλι βρεθείς στο "Amber" για δείπνο, μην παραλείψεις να εξερευνήσεις τους κρεάτινους όσο και νόστιμους ορίζοντες που ανοίγονται από τις κοπές: Flap steak και rib eye έχουν ήδη γίνει hit. Επιπροσθέτως, οι φίλοι του σούσι δε θα μείνουν παραπονεμένοι, καθώς έχει προστεθεί κι αυτό στο μενού. Γλυκό φινάλε με brownie tiramisu tower με sorbet φράουλας και sauce σοκολάτας γάλακτος.

Amber Athens 1

Όταν τα φώτα χαμηλώσουν για τα καλά, το μπαρ λειτουργεί σε εξίσου υψηλές στροφές με προσεγμένα κλασικά ποτά και ευφάνταστα signature cocktails, συντροφιά με μουσικές από όλο τον κόσμο και DJ sets, καθώς επίσης και με ένα προσαρμοσμένο bar-menu για να συνοδεύσει το ποτό σου.

Στα συν η ευγενική και άμεση ομάδα του σέρβις του "Amber".

Περισσότερες πληροφορίες

Amber Athens

Κολοκοτρώνη 38-40 & Λεωχάρους, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"The Wine Barrel": Αυτά τα Χριστούγεννα θα γίνει του κουτιού!

Το "The Wine Barrel" δίνει ιδέες για τη wine list και το pairing με τα εδέσματα του Χριστουγεννιάτικου ή του Πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού ανατρέποντας όλα όσα πίστευες για τα κρασιά που δεν βρίσκονται στη συνηθισμένη γυάλινη συσκευασία.

07/12/2022

TGI Fridays™: To πιο fun χριστουγεννάτικο πνεύμα της Αθήνας

Με νέες χριστουγεννιάτικες γεύσεις σε ένα μεθυστικό γιορτινό σκηνικό μας υποδέχεται αυτές τις μέρες το TGI Fridays™, το γευστικό μας στέκι για 25 ολόκληρα χρόνια, που γιορτάζει την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου με Holiday Treats, αλλά και χριστουγεννιάτικα events σε όλα τα καταστήματά του.

Το cool fine dining του Δήμου Σαμουράκη στο "See/ds"

Από τους πιο ταλαντούχους σεφ της γενιάς του, ξεκινάει την προσωπική του πορεία στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και πείθει.

S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "ITALI.CO"

Το εστιατόριο-μπυραρία είναι η πρόσφατη άφιξη στα νότια που συνδυάζει την ιταλική κουζίνα με μια μεγάλη ποικιλία από μπύρες draft.

"Κόλλιας" & "Ψαράκια και Θαλασσινά" γράφουν μαζί νέα σελίδα στη Γλυφάδα

Τα δύο δυνατά ονόματα της θαλασσινής γαστρονομίας εγκαινίασαν με δυναμισμό τη συνεργασία τους σ’ ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια των νοτίων προαστίων.

Το "Pelagos" υποδέχεται τον Jan Konetzki

Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ο πολυβραβευμένος σομελιέ ενισχύει ένα ξεχωριστό wine dinner του Luca Piscazzi.

Η "κλασική μαγειρική του αύριο" στο νέο βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα

Η συλλογή των βιβλίων του γνωστού σεφ εμπλουτίζεται με τη νέα του έκδοση "Chef στην κουζίνα σας. Κλασική μαγειρική του αύριο", που θα παρουσιάσει στον "Ιανό".