Τι νέο θα δοκιμάσουμε φέτος στο 'Amber Athens';

Κομψός χώρος, νόστιμα προσεγμένο φαγητό και ευφάνταστα ποτά κάνουν τη διαφορά στο κέντρο της Αθήνας.

Amber Athens

Αύρα κομψότητας, feelgood vibes, mainstream μουσικές και ένα θαυμάσια διαμορφωμένο εσωτερικό που τιμά το όνομά του (σ.σ. κεχριμπάρι), είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά του "Amber Athens", που τραβούν αρχικά το μάτι και το πνεύμα – όπως ακριβώς συμβαίνει και με το ημι-απολιθωμένο ρετσίνι που, αν το παρατηρήσεις καλύτερα, θα σου αποκαλύψει πολλά περισσότερα. 

Έτσι, εκεί όπου η Λεωχάρους συναντά την Κολοκοτρώνη, στην καρδιά της πόλης και σε ένα από τα πιο "ζωντανά" σημεία της, το "Αmber" έχει καταφέρει να ξεχωρίσει, φιλοξενώντας τον οποιονδήποτε τύπο επισκέπτη στο ζεστό και ιδιαίτερης αισθητικής χώρο του. 

Amber Athens 7

Οι ημέρες εδώ ξεκινούν από νωρίς το πρωί με εκλεκτό καφέ ή κάποια από τις επιλεγμένες προτάσεις για τσάι και smoothie, παράλληλα και συμπληρωματικά με ένα υγιεινό και πεντανόστιμο πρωινό. Αργότερα, ο σεφ Βασίλη Τζίμας ( "Stilvi", "Chalet" κ.α.) είναι εκείνος που αναλαμβάνει τα γευστικά ηνία, φέρνοντας στο πιάτο επιλογές της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, χρησιμοποιώντας τις καλύτερες πρώτες ύλες και μετατρέποντάς τις σε πιάτα που έχουν κάτι να πουν.

Amber Athens 3

Amber Athens 2

Από το νέο μενού σημειώνουμε το χταπόδι στιφάδο με μαυρομάτικα φασόλια, μυρωδικά και μαγιονέζα με μαύρο σκόρδο αλλά και οι κροκέτες μουσακά. Επίσης τις γαρίδες με φάβα Σαντορίνης και καραμελωμένα κρεμμύδια, οι παπαρδέλες με μοσχαρίσια μάγουλα ραγού και το ριζότο με κοτόπουλο, μανιτάρια και κρέμα κολοκύθας.

Amber Athens 6

Amber Athens 4

Αν πάλι βρεθείς στο "Amber" για δείπνο, μην παραλείψεις να εξερευνήσεις τους κρεάτινους όσο και νόστιμους ορίζοντες που ανοίγονται από τις κοπές: Flap steak και rib eye έχουν ήδη γίνει hit. Επιπροσθέτως, οι φίλοι του σούσι δε θα μείνουν παραπονεμένοι, καθώς έχει προστεθεί κι αυτό στο μενού. Γλυκό φινάλε με brownie tiramisu tower με sorbet φράουλας και sauce σοκολάτας γάλακτος.

Amber Athens 1

Όταν τα φώτα χαμηλώσουν για τα καλά, το μπαρ λειτουργεί σε εξίσου υψηλές στροφές με προσεγμένα κλασικά ποτά και ευφάνταστα signature cocktails, συντροφιά με μουσικές από όλο τον κόσμο και DJ sets, καθώς επίσης και με ένα προσαρμοσμένο bar-menu για να συνοδεύσει το ποτό σου.

Στα συν η ευγενική και άμεση ομάδα του σέρβις του "Amber".

Περισσότερες πληροφορίες

Amber Athens

Κολοκοτρώνη 38-40 & Λεωχάρους, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.