Η "fine - street" πλευρά του Θοδωρή Παπανικολάου στο "Surfer Maya"

Το νέο pop up event του θεσσαλονικιώτικου πόστου έχει ιταλική «street» γεύση με τη ματιά του σεφ Θοδωρή Παπανικολάου.

«Parla»: Η ιταλική... εποχή του Θοδωρή Παπανικολάου

Το Surfer Maya αγαπάει τα pop-up events κι έχει ανοίξει ήδη έναν διάλογο με νέους
μάγειρες,  τόσο εντός όσο κι εκτός Θεσσαλονίκης
. Από την κουζίνα, στον έναν χρόνο λειτουργίας του, έχουν περάσει η ομάδα από το ψαροφαγικο εστιατοριο Τριζόνι, οι Nomade et Sauvage με τις ανοιχτές φωτιές τους και τα αντικριστά αρνιά στον πεζόδρομο της οδού Αγάπης, ο Γιάννης Λουκάκης, (Μούργα,+τροφή ) ο Βασίλης Chamam,  η Αφροδίτη Γεωργιάδη με δημιουργική ποντιακή κουζίνα και ο διάσημος Λονδρέζος sandwich maestro Max Halley. Σειρά έχει ο Θοδωρής Παπανικολάου, που στις 21 Οκτωβρίου θα ετοιμάσει ένα ιδιότυπο μενού παρουσιάζοντας το ιταλικό street food με τη δική του ματιά. Όσοι λοιπόν βρεθείτε στη Θεσσαλονίκη, θα κάνετε ένα πέρασμα για να δοκιμάσετε φοκάτσια με γουρουνοπούλα, μαγιονέζα τρούφας και salsa verde, cheesburger με φιλέτο μοσχάρι, καπνιστή πανσέτα, πεκορίνο και μουστάρδα αχλάδι, πιτόγυρο με καπνιστή σελινόριζα, χειροποίητη πίτα, κέτσαπ πιπεριάς Φλωρίνης και τζατζίκι, και από γλυκό, τάρτα με κρέμα λεμόνι με κάνναβη, τσάι μάτσα και λευκή σοκολάτα. Τα special "βρώμικα" θα σιγοντάρουν τρία κοκτέιλ του Άρη Θεοδωρίδη και οι μουσικές του Στέφανου Τσιτσόπουλου. 

Σκρα 8, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 231 023 5033

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/04/2024

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.