Η "fine - street" πλευρά του Θοδωρή Παπανικολάου στο "Surfer Maya"

Το νέο pop up event του θεσσαλονικιώτικου πόστου έχει ιταλική «street» γεύση με τη ματιά του σεφ Θοδωρή Παπανικολάου.

«Parla»: Η ιταλική... εποχή του Θοδωρή Παπανικολάου

Το Surfer Maya αγαπάει τα pop-up events κι έχει ανοίξει ήδη έναν διάλογο με νέους
μάγειρες,  τόσο εντός όσο κι εκτός Θεσσαλονίκης
. Από την κουζίνα, στον έναν χρόνο λειτουργίας του, έχουν περάσει η ομάδα από το ψαροφαγικο εστιατοριο Τριζόνι, οι Nomade et Sauvage με τις ανοιχτές φωτιές τους και τα αντικριστά αρνιά στον πεζόδρομο της οδού Αγάπης, ο Γιάννης Λουκάκης, (Μούργα,+τροφή ) ο Βασίλης Chamam,  η Αφροδίτη Γεωργιάδη με δημιουργική ποντιακή κουζίνα και ο διάσημος Λονδρέζος sandwich maestro Max Halley. Σειρά έχει ο Θοδωρής Παπανικολάου, που στις 21 Οκτωβρίου θα ετοιμάσει ένα ιδιότυπο μενού παρουσιάζοντας το ιταλικό street food με τη δική του ματιά. Όσοι λοιπόν βρεθείτε στη Θεσσαλονίκη, θα κάνετε ένα πέρασμα για να δοκιμάσετε φοκάτσια με γουρουνοπούλα, μαγιονέζα τρούφας και salsa verde, cheesburger με φιλέτο μοσχάρι, καπνιστή πανσέτα, πεκορίνο και μουστάρδα αχλάδι, πιτόγυρο με καπνιστή σελινόριζα, χειροποίητη πίτα, κέτσαπ πιπεριάς Φλωρίνης και τζατζίκι, και από γλυκό, τάρτα με κρέμα λεμόνι με κάνναβη, τσάι μάτσα και λευκή σοκολάτα. Τα special "βρώμικα" θα σιγοντάρουν τρία κοκτέιλ του Άρη Θεοδωρίδη και οι μουσικές του Στέφανου Τσιτσόπουλου. 

Σκρα 8, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 231 023 5033

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

SeaRocks

Ύστερα από την περσινή, αναγνωριστική σεζόν επί παριανού εδάφους, ο βραβευμένος σεφ Γιάννης Παρίκος ανεβάζει επίπεδο το πολύ όμορφο παραλιακό ρεστοράν "SeaRocks", στο οποίο εμπλέκεται και επιχειρηματικά.

Parōn

Το ξενοδοχείο "Parilio" υποδέχτηκε φέτος ως επικεφαλής της κουζίνας του τον πολύ ταλαντούχο σεφ Θάνο Φέσκο.

Matsuhisa Paros

Το δικό της "Matsuhisa" διαθέτει πλέον η Πάρος, το οποίο συντονίζει για πρώτη φορά το νησί στο ρυθμό των διεθνών εστιατορικών brands και βεβαίως των χαρακτηριστικών ιαπωνικών σπεσιαλιτέ του Nobuyuki Matsuhisa.