Η "fine - street" πλευρά του Θοδωρή Παπανικολάου στο "Surfer Maya"

Το νέο pop up event του θεσσαλονικιώτικου πόστου έχει ιταλική «street» γεύση με τη ματιά του σεφ Θοδωρή Παπανικολάου.

«Parla»: Η ιταλική... εποχή του Θοδωρή Παπανικολάου

Το Surfer Maya αγαπάει τα pop-up events κι έχει ανοίξει ήδη έναν διάλογο με νέους
μάγειρες,  τόσο εντός όσο κι εκτός Θεσσαλονίκης
. Από την κουζίνα, στον έναν χρόνο λειτουργίας του, έχουν περάσει η ομάδα από το ψαροφαγικο εστιατοριο Τριζόνι, οι Nomade et Sauvage με τις ανοιχτές φωτιές τους και τα αντικριστά αρνιά στον πεζόδρομο της οδού Αγάπης, ο Γιάννης Λουκάκης, (Μούργα,+τροφή ) ο Βασίλης Chamam,  η Αφροδίτη Γεωργιάδη με δημιουργική ποντιακή κουζίνα και ο διάσημος Λονδρέζος sandwich maestro Max Halley. Σειρά έχει ο Θοδωρής Παπανικολάου, που στις 21 Οκτωβρίου θα ετοιμάσει ένα ιδιότυπο μενού παρουσιάζοντας το ιταλικό street food με τη δική του ματιά. Όσοι λοιπόν βρεθείτε στη Θεσσαλονίκη, θα κάνετε ένα πέρασμα για να δοκιμάσετε φοκάτσια με γουρουνοπούλα, μαγιονέζα τρούφας και salsa verde, cheesburger με φιλέτο μοσχάρι, καπνιστή πανσέτα, πεκορίνο και μουστάρδα αχλάδι, πιτόγυρο με καπνιστή σελινόριζα, χειροποίητη πίτα, κέτσαπ πιπεριάς Φλωρίνης και τζατζίκι, και από γλυκό, τάρτα με κρέμα λεμόνι με κάνναβη, τσάι μάτσα και λευκή σοκολάτα. Τα special "βρώμικα" θα σιγοντάρουν τρία κοκτέιλ του Άρη Θεοδωρίδη και οι μουσικές του Στέφανου Τσιτσόπουλου. 

Σκρα 8, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 231 023 5033

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
11/07/2025

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.

Knack & Snack: Η νέα πιτσαρία του Κεραμεικού είναι και στούντιο τέχνης

Γαστρονομική άφιξη με art vibe στο κέντρο της Αθήνας που ήδη προκαλεί (πολύ) θετικές εντυπώσεις.