
Έχω δοκιμάσει πολλά περίεργα fusion διατρέχοντας τον πλανήτη, αλλά συνδυασμό Αιγύπτου με Ασία και Ελλάδα ομολογώ ότι δεν έχω συναντήσει! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Το καλοκαίρι πέρασαν τυχαία έξω από την "Kobra" οι Ahmed Ganzoury και Kareem Nabil (δημιουργοι του GNK Group που ειδικεύεται στην εστίαση, τη διασκέδαση και την φιλοξενία) και κάθισαν να φάνε. Ενθουσιάστηκαν από την out of the box κουζίνα του Άνταμ Κοντοβά και ζήτησαν να γνωρίσουν τον σεφ. Όταν μάλιστα έμαθαν ότι κατάγεται από την Αίγυπτο, τακίμιασαν και του πρότειναν συνεργασία. Το "Buoy" θα ανοίξει προς τα μέσα Νοεμβρίου, σερβίροντας κατά το αιγυπτιακό συνήθειο breakfast και dinner και ο Κοντοβάς θα έχει την επιμέλεια της κουζίνας. "Φτιάχνεται ένας πολύ όμορφος χώρος σε desert boho έλεγκαν στυλ, και με εξιτάρει που επιστρέφω στη γενέτειρά μου", μου λέει ο Άνταμ.

Του ζητώ να μας δώσει μερικά παραδείγματα των γεύσεων που θα παρουσιάσει, "θα δουλεύουμε ξυλόφουρνο, γιαπωνέζικη ρομπάτα και φούρνο Josper. Σκέφτομαι να βάλω τα αιγυπτιακά φαλάφελ, τα ταάμι, μέσα σε κορεάτικο ssam wrap τυλιγμένα σε φύλλο shiso, με σάλτσα σόγιας κι εμουλσιόν κορίανδρου και τουρσάκια. Το kofta με ψάρι και σαμπαγιόν αυγολέμονο, ελαφρά τσιγαριαστό σπανάκι και μαρμελάδα μήλου - τζίντζερ. Τα ντολμαδάκια mahshi θα τα παραλλάξω γεμίζοντάς τα με ψητή γαρίδα, και θα τα συνδυάσω με σάλτσα αμυγδάλου και τραγανό αμπελόφυλλο. Τα περισσότερα πιάτα μας θα είναι χειροποίητα από Αιγύπτιους αγγειοπλάστες και βάζουμε στόχο το "Buoy" να μπει στα 50 Best εστιατόρια της Μέσης Ανατολής". Ευχόμαστε καλή επιτυχία και θα σας έχουμε αναλυτική παρουσίαση μόλις ανοίξει και το δοκιμάσουμε.