Άνταμ Κοντοβά, τι ετοιμάζεις στο Κάιρο;

Ο Άνταμ Κοντοβάς μιλά στο Δημήτρη Αντωνόπουλο για τα νέα του πλάνα στην Αίγυπτο.

Άνταμ Κοντοβάς Κάιρο1

Έχω δοκιμάσει πολλά περίεργα fusion διατρέχοντας τον πλανήτη, αλλά συνδυασμό Αιγύπτου με Ασία και Ελλάδα ομολογώ ότι δεν έχω συναντήσει! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Το καλοκαίρι πέρασαν τυχαία έξω από την "Kobra" οι Ahmed Ganzoury και Kareem Nabil (δημιουργοι του GNK Group που ειδικεύεται στην εστίαση, τη διασκέδαση και την φιλοξενία) και κάθισαν να φάνε. Ενθουσιάστηκαν από την out of the box κουζίνα του Άνταμ Κοντοβά και ζήτησαν να γνωρίσουν τον σεφ. Όταν μάλιστα έμαθαν ότι κατάγεται από την Αίγυπτο, τακίμιασαν και του πρότειναν συνεργασία. Το "Buoy" θα ανοίξει προς τα μέσα Νοεμβρίου, σερβίροντας κατά το αιγυπτιακό συνήθειο breakfast και dinner και ο Κοντοβάς  θα έχει την επιμέλεια της κουζίνας. "Φτιάχνεται ένας πολύ όμορφος χώρος σε desert boho έλεγκαν στυλ, και με εξιτάρει που επιστρέφω στη γενέτειρά μου", μου λέει ο Άνταμ.

Άνταμ Κοντοβάς Κάιρο

Του ζητώ να μας δώσει μερικά παραδείγματα των γεύσεων που θα παρουσιάσει, "θα δουλεύουμε ξυλόφουρνο, γιαπωνέζικη ρομπάτα και φούρνο Josper. Σκέφτομαι να βάλω τα αιγυπτιακά φαλάφελ, τα ταάμι, μέσα σε κορεάτικο ssam wrap τυλιγμένα σε φύλλο shiso, με σάλτσα σόγιας κι εμουλσιόν κορίανδρου και τουρσάκια. Το kofta με ψάρι και σαμπαγιόν αυγολέμονο, ελαφρά τσιγαριαστό σπανάκι και μαρμελάδα μήλου - τζίντζερ. Τα ντολμαδάκια mahshi θα τα παραλλάξω γεμίζοντάς τα με ψητή γαρίδα, και θα τα συνδυάσω με σάλτσα αμυγδάλου και τραγανό αμπελόφυλλο. Τα περισσότερα πιάτα μας θα είναι χειροποίητα από Αιγύπτιους αγγειοπλάστες και βάζουμε στόχο το "Buoy" να μπει στα 50 Best εστιατόρια της Μέσης Ανατολής". Ευχόμαστε καλή επιτυχία και θα σας έχουμε αναλυτική παρουσίαση μόλις ανοίξει και το δοκιμάσουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.