Άνταμ Κοντοβά, τι ετοιμάζεις στο Κάιρο;

Ο Άνταμ Κοντοβάς μιλά στο Δημήτρη Αντωνόπουλο για τα νέα του πλάνα στην Αίγυπτο.

Άνταμ Κοντοβάς Κάιρο1

Έχω δοκιμάσει πολλά περίεργα fusion διατρέχοντας τον πλανήτη, αλλά συνδυασμό Αιγύπτου με Ασία και Ελλάδα ομολογώ ότι δεν έχω συναντήσει! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Το καλοκαίρι πέρασαν τυχαία έξω από την "Kobra" οι Ahmed Ganzoury και Kareem Nabil (δημιουργοι του GNK Group που ειδικεύεται στην εστίαση, τη διασκέδαση και την φιλοξενία) και κάθισαν να φάνε. Ενθουσιάστηκαν από την out of the box κουζίνα του Άνταμ Κοντοβά και ζήτησαν να γνωρίσουν τον σεφ. Όταν μάλιστα έμαθαν ότι κατάγεται από την Αίγυπτο, τακίμιασαν και του πρότειναν συνεργασία. Το "Buoy" θα ανοίξει προς τα μέσα Νοεμβρίου, σερβίροντας κατά το αιγυπτιακό συνήθειο breakfast και dinner και ο Κοντοβάς  θα έχει την επιμέλεια της κουζίνας. "Φτιάχνεται ένας πολύ όμορφος χώρος σε desert boho έλεγκαν στυλ, και με εξιτάρει που επιστρέφω στη γενέτειρά μου", μου λέει ο Άνταμ.

Άνταμ Κοντοβάς Κάιρο

Του ζητώ να μας δώσει μερικά παραδείγματα των γεύσεων που θα παρουσιάσει, "θα δουλεύουμε ξυλόφουρνο, γιαπωνέζικη ρομπάτα και φούρνο Josper. Σκέφτομαι να βάλω τα αιγυπτιακά φαλάφελ, τα ταάμι, μέσα σε κορεάτικο ssam wrap τυλιγμένα σε φύλλο shiso, με σάλτσα σόγιας κι εμουλσιόν κορίανδρου και τουρσάκια. Το kofta με ψάρι και σαμπαγιόν αυγολέμονο, ελαφρά τσιγαριαστό σπανάκι και μαρμελάδα μήλου - τζίντζερ. Τα ντολμαδάκια mahshi θα τα παραλλάξω γεμίζοντάς τα με ψητή γαρίδα, και θα τα συνδυάσω με σάλτσα αμυγδάλου και τραγανό αμπελόφυλλο. Τα περισσότερα πιάτα μας θα είναι χειροποίητα από Αιγύπτιους αγγειοπλάστες και βάζουμε στόχο το "Buoy" να μπει στα 50 Best εστιατόρια της Μέσης Ανατολής". Ευχόμαστε καλή επιτυχία και θα σας έχουμε αναλυτική παρουσίαση μόλις ανοίξει και το δοκιμάσουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Στέφανος Παπανικολάου νέος Executive Chef του 'St.George Lycabettus'

Ο νέος σεφ φιλοδοξεί να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας στους επισκέπτες του πολυβραβευμένου 'La Suite Lounge Rooftop', μέσα από το εκλεπτυσμένο μενού "Ελληνική Αρωματική Kουζίνα".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/12/2023

'Okra': New age ελληνική μπιστρονομία, με γαρνιτούρα Ακρόπολη

Το φρέσκο εστιατόριο στο Μοναστηράκι θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον με τη θέα των αθηναϊκών φαβορί, πριν σε κερδίσει με την κουζίνα του.

Άλεξ Αγγελογιάννη, πώς νιώθεις ως National Chef of the Year στη Σκωτία;

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο Έλληνα σεφ που διέπρεψε στο σημαντικό διαγωνισμό του Craft Guild of Chefs.

Καλωσήρθες και πάλι "Kalua" στην Αθήνα

Έχοντας συνδέσει στο παρελθόν το όνομά του με την αθηναϊκή νύχτα, το "Kalua" επέστρεψε ως κεφάτο party restaurant στην κορυφή του ολοκαίνουργιου ξενοδοχείου "Nyx Esperia Palace".

To "Wild Poppies" μόλις ξεφύτρωσε στη Σταδίου

Το πιο καινούργιο bar restaurant της πόλης είναι βαμμένο στο ζωηρό κόκκινο της παπαρούνας και βαδίζει σε εξωτικά γευστικά μονοπάτια, με σεφ τον βραβευμένο Σπύρο Μαυροειδή. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

Στο 'Beefbar Athens' για τα signature πιάτα του brand

Ένα κοσμοπολίτικο ταξίδι γεύσεων μέσα από το Beefbar Experience Menu.

"Norte Wine Bar Restaurant": Από τους αμπελώνες του κόσμου στη γεύση της Μεσογείου

Mε παριζιάνικη αισθητική και cozy ατμόσφαιρα, το wine bar είναι σημείο συνάντησης στην Κηφισιά.