Ποιες είναι οι "Gefsis" του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου;

Το νέο βιβλίο του σεφ Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου, που κυκλοφορεί προσεχώς από τη «Gastronomy Essentials», αγκαλιάζει τις γεύσεις και τα αρώματα της Ελλάδας εξυμνώντας την ελληνική κουζίνα.

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, στα χρόνια της επαγγελματικής του πορείας, κέρδισε επάξια μια θέση ανάμεσα στις πιο χαρακτηριστικές μορφές των επαγγελματιών της γενιάς του. Το προσωπικό του αποτύπωμα στην εξέλιξη της ελληνικής κουζίνας έχει άρωμα παράδοσης, η οποία λειτουργεί ως φάρος για τον σεφ και είναι εμφανές σε κάθε ιδιοσυγκρασιακό μενού που επιμελείται. Αυτή η φιλοσοφία παρουσιάζεται σε περισσότερες από 50 συνταγές στο νέο του βιβλίο τιτλοφορούμενο "Gerfsis", το οποίο κυκλοφορεί στις 25 Σεπτεμβρίου από την "Gastronomy Essentials".

Gefsis_Αυγό με ανθόγαλο με τρούφα
Αυγό με ανθόγαλο και τρούφα

Το βιβλίο, που απευθύνεται σε επαγγελματίες μάγειρες, συνδυάζει το αλμυρό, το πικρό, το γλυκό και το ξινό, σταχυολογώντας έτσι γεύσεις της Ελλάδας που ξυπνούν μνήμες και συναισθήματα με καλοσωρίσματα, γλυκά, συνοδευτικά και συνταγές με πρωταγωνιστή το αυγό. Αναφέρω ενδεικτικά το "αυγό με ανθόγαλο και τρούφα ή με κρέμα σταμναγκάθι", το "καλοκαιρινό μποστάνι", τα "γιουβαρλάκια σκορπίνας", το "κανελόνι παστιτσάδα" και την "αμυγδαλόπιτα", συνταγές με άρωμα Ελλάδας και την εκφραστική γαστρονομική ματιά του Χαραλαμπόπουλου. 

Gefsis_by Alexandros Charalabopoulos

"Αυτό το βιβλίο, αποτελεί ένα όνειρο ετών. Κάθε κείμενο συνταγής, κάθε πιάτο, εσωκλείει τις προσωπικές μου αναμνήσεις κι εμπειρίες όλα αυτά τα χρόνια. Είναι μία προσπάθεια χρόνων δική μου, αλλά και των συνεργατών μου και ιδιαίτερα του Χρήστου Παπαθεοδώρου που ήταν δίπλα μου σε κάθε βήμα αυτής της διαδρομής. Ελπίζω οι γεύσεις αυτού του βιβλίου, να γίνουν το ταξίδι σας σε όλα αυτά τα μέρη που θα θέλατε να επισκεφτείτε, προτού καν προλάβετε να ετοιμάσετε τις βαλίτσες σας”, επισημαίνει ο συγγραφέας. Αυτή την περίοδο, ο σεφ βρίσκεται στη θέση του Executive Chef της Anemi Hotels (AthensWas και Anemi Hotel - Sense restaurants), παράλληλα είναι ο Food & Styling Chef της τηλεοπτικής εκπομπής Master Chef Greece, ενώ έχει υπάρξει Consultant  Chef επί σειρά ετών στα εστιατόρια "Mazi" στο Λονδίνο και "Jolly Joker" στη Λευκωσία.

Το βιβλίο  μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του διατίθεται με ειδική έκπτωση (pre-sale, μέχρι 25/9) | Τιμή με εκπτωση (Pre-Sale): 75€ | Έξοδα αποστολής σε Ελλάδα & Κύπρο: 7€ | Info κ. Χάρης Χαραλαμπίδης (6972444820, gastronomy_essentials@mail.com ) | Cucina.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Alemagou

Ο Θωμάς Μάτσας ζωγραφίζει ελληνικά πάνω στην άμμο της Φτελιάς, στο Νησί των Ανέμων.

S. Pellegrino: Μας υποδέχεται στο "Dada’s"

Ατμοσφαιρική και με cool vibes, η ολοήμερη gastropub στη Νέα Πεντέλη φροντίζει να κυλήσουν ευχάριστα οι μέρες του θέρους στο κλεινόν άστυ.

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο βολιώτικο τσιπουράδικο στην Αθήνα

Η κουλτούρα των "τσιπουροκατανύξεων" του Βόλου πιάνει πόστο και στην πρωτεύουσα. Μάλιστα, μετά τις 4 γύρες, σε κερνάνε την 5η.

Πρώτη γεύση από το Sumosan, το νέο ιαπωνικό της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Η διεθνής αλυσίδα σύγχρονων high‑end εστιατορίων πιάνει Αθήνα και σε υποδέχεται σε ένα feelgood σημείο στην 'αυλή' του One&Only Aesthesis.

Κρέμα: Για παγωτό στο νέο gelato spot της Ηλιούπολης

Από κλασικές γεύσεις ως και viral sensations, δες τι θα βρεις στην Κρέμα.