Ποιες είναι οι "Gefsis" του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου;

Το νέο βιβλίο του σεφ Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου, που κυκλοφορεί προσεχώς από τη «Gastronomy Essentials», αγκαλιάζει τις γεύσεις και τα αρώματα της Ελλάδας εξυμνώντας την ελληνική κουζίνα.

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, στα χρόνια της επαγγελματικής του πορείας, κέρδισε επάξια μια θέση ανάμεσα στις πιο χαρακτηριστικές μορφές των επαγγελματιών της γενιάς του. Το προσωπικό του αποτύπωμα στην εξέλιξη της ελληνικής κουζίνας έχει άρωμα παράδοσης, η οποία λειτουργεί ως φάρος για τον σεφ και είναι εμφανές σε κάθε ιδιοσυγκρασιακό μενού που επιμελείται. Αυτή η φιλοσοφία παρουσιάζεται σε περισσότερες από 50 συνταγές στο νέο του βιβλίο τιτλοφορούμενο "Gerfsis", το οποίο κυκλοφορεί στις 25 Σεπτεμβρίου από την "Gastronomy Essentials".

Gefsis_Αυγό με ανθόγαλο με τρούφα
Αυγό με ανθόγαλο και τρούφα

Το βιβλίο, που απευθύνεται σε επαγγελματίες μάγειρες, συνδυάζει το αλμυρό, το πικρό, το γλυκό και το ξινό, σταχυολογώντας έτσι γεύσεις της Ελλάδας που ξυπνούν μνήμες και συναισθήματα με καλοσωρίσματα, γλυκά, συνοδευτικά και συνταγές με πρωταγωνιστή το αυγό. Αναφέρω ενδεικτικά το "αυγό με ανθόγαλο και τρούφα ή με κρέμα σταμναγκάθι", το "καλοκαιρινό μποστάνι", τα "γιουβαρλάκια σκορπίνας", το "κανελόνι παστιτσάδα" και την "αμυγδαλόπιτα", συνταγές με άρωμα Ελλάδας και την εκφραστική γαστρονομική ματιά του Χαραλαμπόπουλου. 

Gefsis_by Alexandros Charalabopoulos

"Αυτό το βιβλίο, αποτελεί ένα όνειρο ετών. Κάθε κείμενο συνταγής, κάθε πιάτο, εσωκλείει τις προσωπικές μου αναμνήσεις κι εμπειρίες όλα αυτά τα χρόνια. Είναι μία προσπάθεια χρόνων δική μου, αλλά και των συνεργατών μου και ιδιαίτερα του Χρήστου Παπαθεοδώρου που ήταν δίπλα μου σε κάθε βήμα αυτής της διαδρομής. Ελπίζω οι γεύσεις αυτού του βιβλίου, να γίνουν το ταξίδι σας σε όλα αυτά τα μέρη που θα θέλατε να επισκεφτείτε, προτού καν προλάβετε να ετοιμάσετε τις βαλίτσες σας”, επισημαίνει ο συγγραφέας. Αυτή την περίοδο, ο σεφ βρίσκεται στη θέση του Executive Chef της Anemi Hotels (AthensWas και Anemi Hotel - Sense restaurants), παράλληλα είναι ο Food & Styling Chef της τηλεοπτικής εκπομπής Master Chef Greece, ενώ έχει υπάρξει Consultant  Chef επί σειρά ετών στα εστιατόρια "Mazi" στο Λονδίνο και "Jolly Joker" στη Λευκωσία.

Το βιβλίο  μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του διατίθεται με ειδική έκπτωση (pre-sale, μέχρι 25/9) | Τιμή με εκπτωση (Pre-Sale): 75€ | Έξοδα αποστολής σε Ελλάδα & Κύπρο: 7€ | Info κ. Χάρης Χαραλαμπίδης (6972444820, gastronomy_essentials@mail.com ) | Cucina.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.