Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

Taste of Hunger Henrik Ohsten Magnolia Pictures

Για τις βραδιές του καλοκαιριού που θα περάσετε χαλαρά μπροστά στην οθόνη με ένα Mojito δια χείρας προτείνουμε τη δική μας "άχαστη" πεντάδα ταινιών με αφηγηματική πλοκή που εστιάζει στην πολύπλευρη αντίληψη του χώρου των εστιατορίων και του κρασιού. 

Η ΣΕΙΡΑ THE BEAR ΣΤΟ HULU
FX/ Hulu

The Bear

Με πρωταγωνιστή τον Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ, το "The Bear" ακολουθεί την ιστορία του σεφ Κάρμεν Μπερζάτο, ο οποίος μετά από ένα σύντομο αλλά πολύ έντονο πέρασμα από τον κόσμο του fine dining, επιστρέφει στο Σικάγο για να αναλάβει το οικογενειακό σαντουιτσάδικο.

Διαβάστε Επίσης

Ο Μπερζάτο, σύμφωνα με το σενάριο, θήτευσε στις κουζίνες των "Noma" και "French Laundry", αναδείχθηκε Best New Chef από το Food and Wine και βραβεύτηκε με James Beard Award, όλα πριν την ηλικία των 21 ετών. Στα 8 επεισόδιά του, το show προσφέρει την πιο ρεαλιστική απεικόνιση της ζωής σε ένα εστιατόριο που δε διανύει ακριβώς και τις καλύτερες ημέρες της λειτουργίας του. 

Boiling Point
Vertigo Films
​​​

Boiling Point

Το επίσης πρόσφατο "Boiling point", που αποτυπώνει την αμείλικτη πίεση στην κουζίνα ενός εστιατορίου, στην οποία ο επικεφαλής σεφ (Stephen Graham) με την μπριγάδα του προσπαθεί να αντεπεξέλθει σε έναν αγώνα αντοχής την ίσως πιο δύσκολη μέρα του χρόνου.

Διαβάστε Επίσης

Η ταινία εστιάζει στην "σκοτεινή" πλευρά της κουζίνας ενός εστιατορίου και την ένταση που επικρατεί πίσω από το λαμπερό σκηνικό της σάλας αποτυπώνοντας την ωμή πραγματικότητα, όσο είναι δυνατό να αποτυπωθεί κινηματογραφικά. Ο σκηνοθέτης Philip Barantini είναι και ηθοποιός που όμως βιοπορίστηκε δουλεύοντας σε κουζίνες για 12 χρόνια ξεκινώντας από χαμηλά για να φτάσει στη θέση του head chef . Αντλεί λοιπόν σημαντικό περιεχόμενο από αληθινές εμπειρίες του στο χώρο της φιλοξενίας περιγράφοντας γλαφυρά τις δύσκολες συνθήκες στην "χύτρα" της κουζίνας. Η ταινία συμμετείχε στα βραβεία BIFA 2021 (British Independent Film Awards) με 11 υποψηφιότητες αποσπώντας συνολικά 4 (Καλύτερου Ήχου, Casting, Β’ γυναικείου ρόλου, Κινηματογράφησης).

Taste of Hunger
Henrik Ohsten Magnolia Pictures

A Taste of Hunger

Το trailer του "Taste of Hunger", αποκαλύπτει ένα σενάριο που επικεντρώνεται στην πυρετώδη ατμόσφαιρα μιας επαγγελματικής κουζίνας "υψηλής" εστίασης. Ανοίγοντας το διαβήτη του κεντρικού ρόλου, ο πρωταγωνιστής Carsten (Nikolaj Coster Waldau), χτίζει ένα ψυχογράφημα του εμμονικού με τη γεύση celebrity chef του fine dining εστιατορίου "Malus", που άνοιξε με την ανθρωπολόγο σύζυγό του Maggie (Katrine Greis-Rosenthal) στην Κοπεγχάγη. Το φιλόδοξο ζευγάρι είναι έτοιμο να ρισκάρει την σχέση και την οικονομική τους ασφάλεια σε μια προσπάθεια απόκτησης αστεριού Michelin.

Toscana

Μια πιο easy-going πρόταση που ταιριάζει γάντι στο mode των διακοπών συνδυάζοντας το ιταλιάνικο lifestyle με το σκανδιναβικό fine dining. Η πλοκή εστιάζει στην ιστορία ενός Δανού σεφ που ταξιδεύει σε μια δημοφιλή τοποθεσία στην Ιταλία για να πουλήσει το κτήμα του πατέρα του. Εκεί γνωρίζει μια γυναίκα που τον παροτρύνει να αναθεωρήσει την συμπεριφορά του απέναντι στον έρωτα και τη ζωή. Το σενάριο περιλαμβάνει αρκετές σελίδες με μαγειρική, είναι και μια καλή ευκαιρία οι foodies να πάρετε ιδέες, γιατί όχι; 

A Perfect Pairing

Ταινία ταμάμ για οινόφιλους αφού το σενάριο επικεντρώνεται και στο κρασί. Η ηρωίδα Λόλα, υψηλό στέλεχος εταιρίας στο Λος Άντζελες, πετά μέχρι την Αυστραλία, προσπαθώντας να αποδείξει ότι μπορεί να κερδίσει ένα πολύ δυνατό πελάτη. Εκεί καταλήγει να εργάζεται σε φάρμα με πρόβατα καταφέρνοντας τελικά να εξασφαλίσει μια καλή συμφωνία αλλά και έναν νέο έρωτα στην πορεία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.