'The Bear': Η ωμή αλήθεια της κουζίνας στη νέα σειρά του Hulu

Ποτέ πριν ένα show δεν απεικόνισε τόσο ρεαλιστικά αυτά που συμβαίνουν στις σημαντικότερες κουζίνες του πλανήτη.

Η ΣΕΙΡΑ THE BEAR ΣΤΟ HULU FX/ Hulu

Μόνο την τελευταία δεκαετία, ένα μεγάλο κομμάτι του τηλεοπτικού προϊόντος -είτε μιλάμε για shows, realities, διαγωνισμούς ή ντοκιμαντέρ- ασχολείται με το φαγητό. Έχουμε δει αρκετά, θα δούμε ακόμη περισσότερα. Λίγα όμως έχουν επιχειρήσει να προβάλλουν τη σκληρή πραγματικότητα της κουζίνας, με τρόπο άμεσο και χαοτικό. Αυτό ακριβώς επιχειρεί το 'The Bear', μία νέα σειρά που πρόσφατα έκανε πρεμιέρα στο Hulu.

Αρχικά, να πέσει το trailer:

Με πρωταγωνιστή τον Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ, το 'The Bear' ακολουθεί την ιστορία του σεφ Carmen Berzatto, ο οποίος μετά από ένα σύντομο αλλά πολύ έντονο πέρασμα από τον κόσμο του fine dining, επιστρέφει στο Σικάγο για να αναλάβει το οικογενειακό σαντουιτσάδικο. Ο Berzatto, σύμφωνα πάντοτε με το σύμπαν της σειράς, θήτευσε στις κουζίνες των 'Noma' και 'French Laundry', αναδείχθηκε Best New Chef από το Food and Wine και βραβεύτηκε με James Beard Award, όλα πριν την ηλικία των 21 ετών. 

Η αλήθεια της κουζίνας

Στα 8 επεισόδιά του, το show προσφέρει στο θεατή την πιο ρεαλιστική απεικόνιση της ζωής σε ένα εστιατόριο που δε διανύει ακριβώς και τις καλύτερες ημέρες της λειτουργίας του. Οι πρώτες στιγμές μοιάζουν με reality show -ίσως και σαν highlights από τον 'Έφιάλτη στην Κουζίνα'- αλλά στη συνέχεια εμβαθύνει αρκετά, τόσο στους χαρακτήρες όσο και στις καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν. 

Εκτός από αυτό, είναι μία παραγωγή "βουτηγμένη" στη foodie κουλτούρα των μιλένιαλ. Η περσόνα του Berzatto είναι γραμμένη με όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται ώστε ο θεατής να την πάρει στα σοβαρά - εκτός αν πίστεψες πως οι αναφορές σε Food & Wine και James Beard Award ήταν τυχαίες. Οι πραγματικές σκηνές που περιλαμβάνουν φαγητό δε, είναι υπέροχα γυρισμένες και προκαλούν πείνα. Aυτό μάλλον τα λέει όλα.

> Διάβασε ακόμη: Η κυρία Ιουλία από τη Νάξο κάποτε μαγείρεψε για τον Anthony Bourdain

Επιπροσθέτως, ο σεναριογράφος Άλεξ Ο' Κιθ και ο σκηνοθέτης Κρίστοφερ Στόρερ αποτυπώνουν εντέχνως την επίδραση που έχει στους ανθρώπους η εργασία σε εξαιρετικά στρεσογόνα περιβάλλοντα -όπως ακριβώς είναι μία κουζίνα υψηλών απαιτήσεων- και τον αγώνα που μπορεί να δώσει κάποιος για να ξεπεράσει θέματα ψυχικής υγείας ή χρήσης ουσιών, που προκύπτουν από το προαναφερθέν άγχος, τις διαταραχές και την πνευματική εξάντληση.

Μόνο τυχαίο δεν είναι επίσης το γεγονός πως η πλειοψηφία των κριτικών στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού αποθεώνουν το 'The Bear', χαρακτηρίζοντάς το από έξυπνα ωμό και τεταμένα αστείο έως συναισθηματικά αληθινό. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.