Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική «Σελήνη», και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

Vedema 2022 Selene

Το οινικό ραντεβού που ένωσε όλους τους παραγωγούς του Σαντορινιού αμπελώνα κάτω από την ίδια στέγη, η "Vedema" που οραματίστηκαν και υλοποίησαν ο πατριάρχης της σαντορινιάς γαστρονομίας, Γιώργος Χατζηγιαννάκης, με τη σύζυγό του Έβελυν, κάνει φέτος τη μεγάλη του επιστροφή, γυρίζοντας πίσω στην ιστορική του έδρα: την εμβληματική "Σελήνη". Το ιστορικό εστιατόριο, που συνεχίζει τη μαγειρική διαδρομή του Χατζηγιαννάκη, θα υποδεχτεί τη γιορτή της νέας οινικής σοδιάς του νησιού του ηφαιστείου στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου, πλαισιωμένο από events και δρώμενα, οινικού, γαστρονομικού και καλλιτεχνικού χαρακτήρα.

Διαβάστε Επίσης

Οι δράσεις της, που περιλαμβάνουν οινικές δοκιμές, masterclasses από υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Καρακάση MW (υπεύθυνου του οινικού προγράμματος του "Selene"), έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στην Έβελυν και τον Γιώργο Χατζηγιαννάκη, υπό την επιμέλεια της Ζωής Χατζηγιαννάκη, και βέβαια έκθεση κρασιών από ολόκληρη τη Σαντορίνη, θα καταλάβουν για δύο ημέρες όλους τους χώρους του "Selene", συμπεριλαμβανομένων των μυσταγωγικών μεσαιωνικών κελαριών (κάναβες), ενώ το γεγονός θα τιμήσουν ως επίτιμοι καλεσμένοι η Jancis Robinson, η πιο επιδραστική οινική προσωπικότητα στον κόσμο, και ο Nick Lander, ο έγκριτος κριτικός γεύσης με εκτενή αρθρογραφία στους Financial Times.

Μποτρίνη Παπανικολάου Τσίκας Selene Vedema 2022

Το διήμερη αναβίωση της Vedema θα κλείσει ένα εντυπωσιακό six hands dinner, που θα ενώσει στην κουζίνα της "Selene" τρεις εποχές του επιδραστικού εστιατορίου, με τρεις από τους ιστορικούς της σεφ να συμπράττουν σε ένα μενού γευσιγνωσίας εμπνευσμένο από την ιστορία, αλλά και το μέλλον του: ο Έκτορας Μποτρίνι, σεφ που ανέλαβε να χαράξει τη νέα εποχή της "Selene" ήδη από πέρσι, θα υποδεχτεί τους Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα, για ένα γαστρονομικό δείπνο με τίτλο Selene: Ένα ταξίδι στο Χρόνο, εμπνευσμένο φυσικά από τους δημιουργούς του εστιατορίου, Έβελυν και Γιώργο Χατζηγιαννάκη, συνοδεία μερικών από τα καλύτερα σαντορινιά κρασιά.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Παρασκευή 23/09

WINE MASTERCLASS | Assyrtiko and Riesling: Grand Crus in Santorini
Masterclass από τους Yiannis Karakasis MW & Caro Maurer MW στην Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ (13:00 – 14:30)

WINE MASTERCLASS | Santorini Old Vintages
Masterclass από τον Yiannis Karakasis MW στην Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ (17:00 - 18:30)

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Εκφράσεις του Φωτός, υπό την επιμέλεια της Ζωής Χατζηγιαννάκη. Εγκαίνια της έκθεσης με θέμα τις Κυκλάδες στο τούνελ της Σελήνης (19:00 – 22:00 )

Σάββατο 24/09 

ΕΚΘΕΣΗ Vedema @ St. Joseph
Έκθεση και γευσιγνωσία Σαντορινιού Αμπελώνα στην Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ (12:00 – 18:00)

SIX HANDS DINNER
Selene: Ένα Ταξίδι στο Χρόνο
Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Executive Chef του Selene Restaurant Έκτορας Μποτρίνι, ο Θοδωρής Παπανικολάου και ο Πάνος Τσίκας παρουσιάζουν ένα μενού γευσιγνωσίας, εμπνευσμένο και αφιερωμένο στην ιστορία του Selene συνοδεία Σαντορινιών κρασιών, επιλεγμένων από τον Γιάννη Καρακάση MW.  (19:00 – 23:00)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πίτσα ή μακαρόνια; Ανακαλύψτε τη πιτσαρία /σπαγγετερία που φτιάχνει τα καλύτερα στο Μαρούσι

Από τη μικρή του αρχή με μόλις μερικά τραπέζια και μόνο μια/δυο πίτσες στο μενού, σύντομα η φήμη του εστιατορίου μεγάλωσε και ήρθε κοντά μας στο Μαρούσι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/05/2024

S. Pellegrino: Mας υποδέχεται στο εστιατόριο του "Κρεοπωλείου Διαμέλας"

Το κρεοφαγικό εστιατόριο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, του κρεοπωλείου που ταυτίζει το όνομά του με την ποιότητα από το 1962, αναδεικνύει το καλό ελληνικό κρέας σε πιάτα μοναδικής νοστιμιάς.

Manu

Sui generis pop ντεκόρ σε μια γεωμετρία του μπλε και της γαλβανιζέ λαμαρίνας, αλλά δυστυχώς πολύ άνιση κουζίνα με καλά αλλά και πολύ μέτρια πιάτα, η οποία χρειάζεται ανασύνταξη.

Wine pairing στο "Amber Cellar Bar & Restaurant"

Οι λάτρεις της γαστρονομίας και του κρασιού θα απολαύσουν ένα ταξίδι γεύσεων στην ελληνική κουζίνα, αποτέλεσμα δημιουργικής σύμπραξης των Δημήτρη Στειακάκη και Στέλιου Μάκαρη με την εταιρεία Aiolos.

Ανακαλύπτοντας την Κεφαλονίτικη γαστρονομία στο "Makedonia Palace"

Ο executive chef Σωτήρης Ευαγγέλου με την ομάδα του υποδέχονται τον Κεφαλονίτη chef Γιώργο Αντωνέλλο για ένα ταξίδι στις αυθεντικές γεύσεις και τα αρώματα του νησιού.