Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική «Σελήνη», και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

Vedema 2022 Selene

Το οινικό ραντεβού που ένωσε όλους τους παραγωγούς του Σαντορινιού αμπελώνα κάτω από την ίδια στέγη, η "Vedema" που οραματίστηκαν και υλοποίησαν ο πατριάρχης της σαντορινιάς γαστρονομίας, Γιώργος Χατζηγιαννάκης, με τη σύζυγό του Έβελυν, κάνει φέτος τη μεγάλη του επιστροφή, γυρίζοντας πίσω στην ιστορική του έδρα: την εμβληματική "Σελήνη". Το ιστορικό εστιατόριο, που συνεχίζει τη μαγειρική διαδρομή του Χατζηγιαννάκη, θα υποδεχτεί τη γιορτή της νέας οινικής σοδιάς του νησιού του ηφαιστείου στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου, πλαισιωμένο από events και δρώμενα, οινικού, γαστρονομικού και καλλιτεχνικού χαρακτήρα.

Διαβάστε Επίσης

Οι δράσεις της, που περιλαμβάνουν οινικές δοκιμές, masterclasses από υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Καρακάση MW (υπεύθυνου του οινικού προγράμματος του "Selene"), έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στην Έβελυν και τον Γιώργο Χατζηγιαννάκη, υπό την επιμέλεια της Ζωής Χατζηγιαννάκη, και βέβαια έκθεση κρασιών από ολόκληρη τη Σαντορίνη, θα καταλάβουν για δύο ημέρες όλους τους χώρους του "Selene", συμπεριλαμβανομένων των μυσταγωγικών μεσαιωνικών κελαριών (κάναβες), ενώ το γεγονός θα τιμήσουν ως επίτιμοι καλεσμένοι η Jancis Robinson, η πιο επιδραστική οινική προσωπικότητα στον κόσμο, και ο Nick Lander, ο έγκριτος κριτικός γεύσης με εκτενή αρθρογραφία στους Financial Times.

Μποτρίνη Παπανικολάου Τσίκας Selene Vedema 2022

Το διήμερη αναβίωση της Vedema θα κλείσει ένα εντυπωσιακό six hands dinner, που θα ενώσει στην κουζίνα της "Selene" τρεις εποχές του επιδραστικού εστιατορίου, με τρεις από τους ιστορικούς της σεφ να συμπράττουν σε ένα μενού γευσιγνωσίας εμπνευσμένο από την ιστορία, αλλά και το μέλλον του: ο Έκτορας Μποτρίνι, σεφ που ανέλαβε να χαράξει τη νέα εποχή της "Selene" ήδη από πέρσι, θα υποδεχτεί τους Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα, για ένα γαστρονομικό δείπνο με τίτλο Selene: Ένα ταξίδι στο Χρόνο, εμπνευσμένο φυσικά από τους δημιουργούς του εστιατορίου, Έβελυν και Γιώργο Χατζηγιαννάκη, συνοδεία μερικών από τα καλύτερα σαντορινιά κρασιά.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Παρασκευή 23/09

WINE MASTERCLASS | Assyrtiko and Riesling: Grand Crus in Santorini
Masterclass από τους Yiannis Karakasis MW & Caro Maurer MW στην Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ (13:00 – 14:30)

WINE MASTERCLASS | Santorini Old Vintages
Masterclass από τον Yiannis Karakasis MW στην Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ (17:00 - 18:30)

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Εκφράσεις του Φωτός, υπό την επιμέλεια της Ζωής Χατζηγιαννάκη. Εγκαίνια της έκθεσης με θέμα τις Κυκλάδες στο τούνελ της Σελήνης (19:00 – 22:00 )

Σάββατο 24/09 

ΕΚΘΕΣΗ Vedema @ St. Joseph
Έκθεση και γευσιγνωσία Σαντορινιού Αμπελώνα στην Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ (12:00 – 18:00)

SIX HANDS DINNER
Selene: Ένα Ταξίδι στο Χρόνο
Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Executive Chef του Selene Restaurant Έκτορας Μποτρίνι, ο Θοδωρής Παπανικολάου και ο Πάνος Τσίκας παρουσιάζουν ένα μενού γευσιγνωσίας, εμπνευσμένο και αφιερωμένο στην ιστορία του Selene συνοδεία Σαντορινιών κρασιών, επιλεγμένων από τον Γιάννη Καρακάση MW.  (19:00 – 23:00)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Νέο εστιατόριο by the sea, και το όνομα αυτού "Piscis"

Ο Παναγιώτης Γιακαλής ανοίγει νέο θαλασσινό εστιατόριο στο Μικρολίμανο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
02/06/2023

Η δυνατή ελληνική γαστρονομική σκηνή του Λονδίνου

Μετρώντας αντίστροφα για την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στις 13 Ιουνίου, στην οποία ο αστεράτος σεφ του Λονδίνου Ασημάκης Χανιώτης θα δημιουργήσει το μενού, ρίχνουμε τους προβολείς στη αγγλική πρωτεύουσα, όπου η ελληνική γαστρονομία κερδίζει την εκτίμηση των Βρετανών.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2023: Χειροκροτάμε την ελληνική κουζίνα με ταυτότητα αλλά και τα υποψήφια εστιατόρια

Το φετινό σαφάρι σε ολόκληρη την επικράτεια για τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας που έρχονται στις 13/6, έφερε στο φως εξαιρετικά παραδείγματα τόσο προς μίμηση όσο και προς αποφυγή. Ας δούμε λοιπόν ξανά όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που χαρίζουν στην εθνική μας κουζίνα την ξεχωριστή ταυτότητα που οφείλει να έχει και μαζί τους φετινούς υποψηφίους για βράβευση.

Η μπύρα Mythos ανήκει σε όλους

Μια νέα καινοτόμα επικοινωνιακή καμπάνια μας συστήνει από την αρχή την αγαπημένη μπύρα που υπάρχει παντού δίπλα μας!

Τρία spots για ιταλικές απολαύσεις με Lurisia

Το premium ιταλικό νερό των 'Αλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακωρύχου, είναι ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φίνες γαστρονομικές στιγμές στην πόλη.

Στη Θηρασιά, για τα κρασιά του "Μικρά Θήρα"

Τρεις σημαντικές προσωπικότητες του κρασιού ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν το πρώτο οινοποιείο, στο μικρό νησί-αντικατοπτρισμό της Σαντορίνης.

Στον κήπο του "Nikkei Floresta"

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κολωνακίου ανανεώνει χώρο και μενού, για ένα ακόμη αξέχαστο καλοκαίρι.