Οι σεφ του καλοκαιριού που νοστιμίζουν τις διακοπές μας

Από τη Σαντορίνη έως τις νέες αφίξεις της Κρήτης κι από τα θεαματικά στέκια της Μυκόνου έως τις εκπλήξεις του Ιονίου και την πάντα ζωηρή και νόστιμη Χαλκιδική, η καλοκαιρινή γαστρονομική βεντάλια της Ελλάδας νοστιμίζει τις διακοπές μας.

Eagles Resort Kamares Restaurant

Κλασικά φαβορί και νέες αφίξεις συνθέτουν το γευστικό παλμαρέ της ολοένα πιο δυναμικής γαστρονομικής σκηνής της χώρας, ξεδιπλώνοντας για άλλη μία χρονιά έναν συναρπαστικό χάρτη γεύσεων. Από την ανανεωμένη γαστρονομική σκηνή της Σαντορίνης έως τις νέες αφίξεις της Κρήτης κι από τα θεαματικά στέκια της Μυκόνου έως τις εκπλήξεις του Ιονίου και την πάντα ζωηρή και νόστιμη Χαλκιδική, η καλοκαιρινή γαστρονομική βεντάλια της Ελλάδας νοστιμίζει τις διακοπές μας με αναμνήσεις... μακράς επίγευσης. Στις σελίδες που ακολουθούν, παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο ξεχωριστά εστιατόρια του καλοκαιριού και ζητάμε από τους σεφ τους να μας μυήσουν στα μυστικά τους.

Δείτε το αφιέρωμα για τoυς σεφ του καλοκαιριού εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η παλιά ταβέρνα ζει στις γειτονιές του Πειραιά

Θα το έλεγες και μια ευκαιρία για ζωντανή περιήγηση στην ιστορία της ταβέρνας-οινοπαντοπωλείου και της ταβέρνας-κουτουκιού, που άγνωστο για πόσο ακόμα θα υπάρχει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
03/12/2022

"Ami gastrotheque", γαλλικό μπιστρό με αθηναϊκό twist

Το concept που θα συναντούσες σε κάποια παριζιάνικη γειτονιά, προσαρμόζεται στην αστική γευστική πραγματικότητα της πρωτεύουσας και αφήνει υποσχέσεις.

Νέα πλάνα για τον Θάνο Στασινό

Η τρέχουσα σεζόν βρίσκει τον σεφ σε νέα πόστα, ρόλο συμβουλευτικό αλλά και ενεργό στην κουζίνα, αλλά και με δικό του χώρο στα σκαριά.

"Τρεις λαλούν": Vegan κουζίνα με ουσία

Ένα ακόμα πόστο, στο Γκάζι, που προσφέρει μια αξιόλογη γκάμα προτάσεων για κάθε ώρα της ημέρας, αποδεικνύει ότι η αυστηρά χορτοφαγική κουζίνα πέρα από ιδεολογικό έχει και γευστικό ενδιαφέρον.

Sushimou

Για να απολαύσεις τη χάρη εξαιρετικών ψαριών, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κεντάει sashimi και nigiri σε ένα αμίμητο one man show.

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.