Κοσμοπολιτικό fusion σε μια εξωτική όαση του ''Huracan''

Μια συνάντηση της Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής σε έναν κήπο χρωμάτων.

Huracan

Σε… απευθείας σύνδεση με την ιαπωνο-περουβιανή κουζίνα Nikkei, χωρίς να λείπουν οι ευρύτερες νοτιοαμερικανικές αναφορές, το δημοφιλές bar-restaurant της Γλυφάδας αποτελεί ένα από τα αγαπημένα meeting points των νοτίων, και όχι μόνο. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, όλη η δράση συγκεντρώνεται στον signature εξωτικό κήπο του "Huracan", μια αληθινή όαση αποσύνδεσης από τη συνεχή ένταση της πόλης.

Huracan

Βamboo και πέτρα "καδράρουν" τον υπέροχο κήπο που αφήνει τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και τις ροζ μπουκαμβίλιες να σαγηνεύσουν. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η γεύση του "Huracan", που παντρεύει τις ιαπωνικές μαγειρικές τεχνικές με τα υλικά της περουβιανής γης. Οι δύο πολιτισμοί, της Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής, πρωταγωνιστούν σε πιάτα με πολυεπίπεδες ιδέες, φίνες γεύσεις και εκρηκτικά χρώματα.

Huracan

Το διαπιστώνεις στο nigiri λευκού ψαριού όπου η κρέμα φιστικιού δένει φινετσάτα με τα σπαράγγια της θάλασσας και το αβγολέμονο. Εκπλήξεις επιφυλάσσει και το ολοκαίνουργιο μενού που κάνει ένα ενδιαφέρον άνοιγμα σε πιο comfort προσανατολισμό. Κάπως έτσι, το κομψό και απολαυστικό γαστρονομικό παζλ συμπληρώνουν παιχνιδιάρικά πιάτα, όπως τα tacos με χταπόδι, αλλά και η λίστα με τα –ιδανικά για pairing– κοκτέιλ της δουλεμένης λίστας.   

Περισσότερες πληροφορίες

Huracan

Λεωφ. Ποσειδώνος 81, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.