Το "Νoah" φέρνει τη Λατινική Αμερική στο κέντρο της Αθήνας

Επιβιβαστείτε σε ένα πρωτόγνωρο ταξίδι γεύσεων που φθάνει ως την Ασία, σε έναν εξωτικό χώρο μια ανάσα από το Πάρκο Ελευθερίας.

Noah © Γ. Ουμουδουμίδης

Όχι απλώς ένα στέκι, αλλά ένα ατόφιο καλοκαιρινό vibe, το "Noah" επιστρέφει στην Αθήνα για να την παρασύρει σε mood διακοπών, με γεύσεις, εικόνες και μουσικές βγαλμένες απ’ τα καλύτερά μας καλοκαίρια. Ένα νησί στο κέντρο της πόλης ή μια λατινοαμερικάνικη χασιέντα στην καρδιά της Μεσογείου;

Noah
© Γ. Ουμουδουμίδης

Ό,τι κι αν θυμίζει στον καθένα το εξωτικό σκηνικό του, αυτό το σταθερό σουξέ της καλοκαιρινής Αθήνας είναι η κιβωτός απόδρασης από τη βαβούρα της πόλης, με την μποέμ τροπικάνα της ατμόσφαιράς του να λειτουργεί σαν βάλσαμο για την αστική μας ψυχή. Με τραπεζάκια μόνο έξω, βλάστηση οργιώδη κι εξωτική, αλλά κι εκείνο το σιντριβάνι-έμβλημα στην άκρη του καταπράσινου τούνελ της εισόδου, φέτος το "Noah" γίνεται… πιο "Noah" από ποτέ, ανεβάζοντας στροφές σε mood και γεύση.

Noah
© Γ. Ουμουδουμίδης

Μιξάροντας λατινοαμερικάνικες, ινδικές και ασιατικές νότες στα πιάτα τους, οι σεφ Ελένη Σαράντη και Ηλέκτρα Ρίγκου παρουσιάζουν ένα γαστρονομικό πανόραμα έθνικ αναφορών, που ξεκινά από νωρίς με πρωινό Mediterranean εξωτισμού. Στο lunch, καινούργια πιάτα σαν το crispy χταπόδι με ταραμά και λεμόνι κονφί, γίνονται νέα φαβορί πλάι σε classics σαν το Tikka masala burger, ενώ το βράδυ τα πράγματα σοβαρεύουν, με σεβίτσε τόνου σε ρόδι και καρπάτσιο μοσχαριού σε butter sauce να ανοίγουν το δρόμο για χτένια με κάρι και υφές κρεμμυδιού, για πράσινο κάρι με ψάρι ημέρας, αλλά και για ζουμερά rib eye με baba ghanoush. Καθημερινά, ένα εκτενές lineup από DJs έχει ήδη αρχίσει ήδη να δίνει ρυθμό στο "Noah", ξεκινώντας από χαλαρούς balearic ήχους το απόγευμα και συνεχίζοντας με club sessions αργά το βράδυ.

Περισσότερες πληροφορίες

Noah

Πάρκο Ελευθερίας (Μετρό Μέγαρο Μουσικής)
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
10/08/2022

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.