'Dirty Sanchez': Από το Μεξικό στο Ψυχικό

DIRTY SANCHEZ ΣΤΟ ΨΥΧΙΚΟ

Δεν είναι κοινό μυστικό πως η τάση του μεξικάνικου φαγητού έχει εξαπλωθεί όσο ποτέ άλλοτε στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή. Ολόφρεσκα spots, με δικό του χαρακτήρα το καθένα ξεπετάγονται διαρκώς, την ίδια στιγμή που η επάρκεια σε tacos, burritos και margaritas δείχνει ικανή να ταΐσει μία ολόκληρη επαρχία σαν το Χαλίσκο ή το Γιουκατάν. Στα πολύ ενδιαφέροντα προαναφερθέντα μέρη λοιπόν έχει προστεθεί από τα μέσα Ιουνίου και το 'Dirty Sanchez', φιλοδοξώντας να φέρει λίγη από την αλεγρία -γαστρονομική και μη- της χώρας της κεντρικής Αμερικής στην πάντοτε μεταβαλλόμενη πιάτσα του Ψυχικού.  

Από το Μεξικό στο Ψυχικό

Το bar restaurant με το ιντριγκαδόρικο αν μη τι άλλο όνομα πατά πάνω στις βασικές αρχές του μεξικάνικου bar restaurant, έχοντας από πίσω του γνωστά ονόματα του αθηναϊκού γίγνεσθαι της εστίασης: Έχει στηθεί από την ομάδα του 'Finca Vigia' και τον Δημήτρη Μπαλλιάν, που ασφαλώς γνωρίζεις από άλλα επιτυχημένα concepts όπως το 'Monzù' και το 'Barolo', σε συνεργασία με άλλα γνώριμα πρόσωπα όπως οι Πέτρος, Απαλάκης, Βασίλης Ζώης, Νίκος Κοσκινάς, Ηλίας Μπόγδανος, Γιάννης Μωράκης και Δημήτρης Παππάς. 

DIRTY SANCHEZ ΨΥΧΙΚΟ 2

DIRTY SANCHEZ ΨΥΧΙΚΟ 1

Την επιμέλεια της κουζίνας έχει ο Σπύρος Μαυροειδής ('Nikkei'), παρουσιάζοντας μία πιο upper εκδοχή των πιο δημοφιλών μεξικάνικων πιάτων, επενδύοντας πάντοτε στις καλύτερες δυνατές πρώτες ύλες. Τάκος με μπακαλιάρο, jalapeno mayo, yuzu και ρέβα ή Iberico Pata Negra με κίμτσι και πιπεριές Padrón είναι πιάτα που επιβεβαιώνουν την αμέσως προηγούμενη πρόταση. Σε υψηλές στροφές κινείται και η μπάρα του 'Dirty Sanchez', με τον Αλέξανδρο Στεπτσένκο να είναι εκείνος που υπογράφει τη λίστα των ποτών.

Περισσότερα προσεχώς.


Info

Ολυμπιονικών 310, Νέο Ψυχικό
Τηλ. 210 6755345
FB: Dirty Sanchez
IG: @dirtysanchezathens

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Drakoulis Dry & Raw Κολωνάκι

Εδώ κάνεις και clubbing και ενδίδεις σε high end κρεοφαγία. Σ ένα από τα εμβληματικά steak house της χώρας όμως περιμένεις μεγαλύτερη σημασία στη λεπτομέρεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
07/12/2023

Μυρσίνη Λαμπράκη, τι θα θυμάσαι από το 'Μουντιάλ του Μπάρμπεκιου';

Η Κρητικιά Meat & Fire Chef βρέθηκε στην Κόστα Ρίκα ως κριτής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα BBQ και μοιράζεται τις εμπειρίες της.

Elena Reygadas: η καλύτερη σεφ στον κόσμο μαγειρεύει με τους ρυθμούς της φύσης

Η Μεξικανή σεφ που ανακηρύχθηκε η καλύτερη στον κόσμο για το 2023 από το θεσμό των The World’s 50 Best Restaurants έχει αφοσιωθεί στη βιώσιμη αξιοποίηση του γαστρονομικού πλούτου της γενέτειράς της.

"Dear Manouka" x Άγγελος Μπακόπουλος: Το funky συντονίζεται με το fine comfort

Η σύμπραξη του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο σεφ με το feelgood bar restaurant της οδού Ηρώνδα έχει νοστιμιά και γεννά γαστρονομικές υποσχέσεις.

Μάριος Κάλφογλου: ένα αντίο στον πρώτο κριτικό γαστρονομίας στην Ελλάδα

Ο Μάριος άφησε εποχή. Ήταν το άγνωστο πρόσωπο που όλα τα εστιατόρια και οι άνθρωποί τους έψαχναν αγωνιωδώς να ανακαλύψουν ποιος ήταν και ταυτόχρονα ήταν ο αγαπημένος Κρίτωνας του κοινού.

Που τρώμε καλό brunch στην Αθήνα

Η πιο δυνατή γευστική τάση των τελευταίων χρόνων, το brunch σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, bars και all day spots ταιριάζει γάντι με την εποχή, και με τα Χριστούγεννα.

Μάριος Κάλφογλου: Αποχαιρετούμε έναν ευπατρίδη της δημοσιογραφίας και της γαστρονομίας

Αποχαιρετούμε χειροκροτώντας τον, έναν αγαπημένο παλιό συνάδελφο από τη γαστρονομική ομάδα του Αθηνοράματος. Ο Μάριος έθεσε με τα κείμενά του στο Αθηνόραμα, τις βάσεις της γαστρονομικής κριτικής στην Ελλάδα.