'Dirty Sanchez': Από το Μεξικό στο Ψυχικό

DIRTY SANCHEZ ΣΤΟ ΨΥΧΙΚΟ

Δεν είναι κοινό μυστικό πως η τάση του μεξικάνικου φαγητού έχει εξαπλωθεί όσο ποτέ άλλοτε στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή. Ολόφρεσκα spots, με δικό του χαρακτήρα το καθένα ξεπετάγονται διαρκώς, την ίδια στιγμή που η επάρκεια σε tacos, burritos και margaritas δείχνει ικανή να ταΐσει μία ολόκληρη επαρχία σαν το Χαλίσκο ή το Γιουκατάν. Στα πολύ ενδιαφέροντα προαναφερθέντα μέρη λοιπόν έχει προστεθεί από τα μέσα Ιουνίου και το 'Dirty Sanchez', φιλοδοξώντας να φέρει λίγη από την αλεγρία -γαστρονομική και μη- της χώρας της κεντρικής Αμερικής στην πάντοτε μεταβαλλόμενη πιάτσα του Ψυχικού.  

Από το Μεξικό στο Ψυχικό

Το bar restaurant με το ιντριγκαδόρικο αν μη τι άλλο όνομα πατά πάνω στις βασικές αρχές του μεξικάνικου bar restaurant, έχοντας από πίσω του γνωστά ονόματα του αθηναϊκού γίγνεσθαι της εστίασης: Έχει στηθεί από την ομάδα του 'Finca Vigia' και τον Δημήτρη Μπαλλιάν, που ασφαλώς γνωρίζεις από άλλα επιτυχημένα concepts όπως το 'Monzù' και το 'Barolo', σε συνεργασία με άλλα γνώριμα πρόσωπα όπως οι Πέτρος, Απαλάκης, Βασίλης Ζώης, Νίκος Κοσκινάς, Ηλίας Μπόγδανος, Γιάννης Μωράκης και Δημήτρης Παππάς. 

DIRTY SANCHEZ ΨΥΧΙΚΟ 2

DIRTY SANCHEZ ΨΥΧΙΚΟ 1

Την επιμέλεια της κουζίνας έχει ο Σπύρος Μαυροειδής ('Nikkei'), παρουσιάζοντας μία πιο upper εκδοχή των πιο δημοφιλών μεξικάνικων πιάτων, επενδύοντας πάντοτε στις καλύτερες δυνατές πρώτες ύλες. Τάκος με μπακαλιάρο, jalapeno mayo, yuzu και ρέβα ή Iberico Pata Negra με κίμτσι και πιπεριές Padrón είναι πιάτα που επιβεβαιώνουν την αμέσως προηγούμενη πρόταση. Σε υψηλές στροφές κινείται και η μπάρα του 'Dirty Sanchez', με τον Αλέξανδρο Στεπτσένκο να είναι εκείνος που υπογράφει τη λίστα των ποτών.

Περισσότερα προσεχώς.


Info

Ολυμπιονικών 310, Νέο Ψυχικό
Τηλ. 210 6755345
FB: Dirty Sanchez
IG: @dirtysanchezathens

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.