"Prosopa": Urban καλοκαίρι δίπλα στις ράγες

Η προσοχή στη λεπτομέρεια, η ενημερωμένη λίστα κοκτέιλ, οι πολύ καλές επιλογές κρασιών, με προτάσεις και σε ποτήρι, και οι φιλικές τιμές αποτελούν σταθερά συστατικά της επιτυχίας.

Prosopa © Γιώργος Βουρσούκης

Με πάνω από δύο δεκαετίες στην ενεργό δράση, τα "Prosopa" είναι από τους πρώτους διδάξαντες του πώς η βιομηχανική αισθητική συνδυάζεται άψογα με τη φιλική, casual ατμόσφαιρα και τις μοντέρνες γεύσεις. Πάντα επί της Κωνσταντινουπόλεως, με φόντο τα τρένα που περνούν, τώρα το καλοκαίρι το εστιατόριο του Γιάννη Γκούμα βγάζει τραπέζια στον όμορφο εξωτερικό χώρο και μας περιμένει από το απογευματάκι για aperitivo μέχρι αργά με ωραίες 80s-90s μουσικές να φτιάχνουν ατμόσφαιρα.

Prosopa
© Γιώργος Βουρσούκης

Οι πιστοί πελάτες αναμειγνύονται με νέους φαν, απολαμβάνοντας το ανανεωμένο καλοκαιρινό μενού που δίνει τον πρώτο λόγο στο ψάρι και τα θαλασσινά, χωρίς φυσικά να λείπουν οι επιλογές σε πιάτα με κρέας στο grill, αλλά και επιλογές για χορτοφάγους. Η προσοχή στη λεπτομέρεια, η ενημερωμένη λίστα κοκτέιλ, οι πολύ καλές επιλογές κρασιών, με προτάσεις και σε ποτήρι, και οι φιλικές τιμές αποτελούν σταθερά συστατικά της επιτυχίας. Σε απόσταση αναπνοής από την πολιτιστική κίνηση της Πειραιώς, αλλά και το μετρό Κεραμεικός, και με εύκολο πάρκινγκ τριγύρω, τα "Prosopa" παραμένουν το καλλιτεχνικό στέκι που αγαπήσαμε για χαλαρά καλοκαιρινά βράδια κάτω από τον αστικό ουρανό.    
 

Περισσότερες πληροφορίες

Prosopa

Κωνσταντινουπόλεως 4 & Μεγ. Βασιλείου 52, Ρουφ
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

4 παλιές ψαροταβέρνες της Αττικής - αφορμή για εκδρομή που αξίζει να κρατήσεις μυστικό

Ταβερνάκια με προσωπικότητα σε γραφικούς προορισμούς, τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά από την πόλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
03/03/2024

Νέος executive chef, νέα μενού και νέες γαστρονομικές εμπειρίες στο "Rooftop" του "St. George Lycabettus"

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, μεταξύ άλλων, τη γευστική εμπειρία "Dome dining" μέσα σε ένα "Bubble" περιβάλλον με φόντο όλη την Αθήνα.

Ο Παύλος Κυριάκης είναι ο νέος executive chef στο 'Elaia' του 'Kapsaliana Village'

Αλλαγή σκυτάλης στο βραβευμένο εστιατόριο του κρητικού χωριού-ξενοδοχείου.

"Lesante Cape": Η ελληνική φιλοξενία συναντά την υψηλή γαστρονομία μέσα από τις δημιουργίες του Σταύρου Υφαντίδη

Το πιο πρόσφατο εγχείρημα της Lesante Collection στη Ζάκυνθο βάζει τη γεύση στο επίκεντρο αντλώντας έμπνευση από την ελληνική παράδοση.

Τι σημαίνει να είσαι σεφ-πατρόν στην εστιατορική Αθήνα του τώρα

Άνταμ Κοντοβάς, Δήμος Σαμουράκης και Χάρης Νικολούζος μιλούν για την απόφαση να ανοίξουν το δικό τους εστιατόριο.

'Linovatis': Στην Κηφισιά, το κρασί αποκτά φωνή

Το φροντισμένο wine bistro στην Πλάκα των Βορείων Προαστίων προσεγγίζει το κρασί με το δικό του στυλ.

Nebbiolo

Το νέο μέλος της οικογένειας των οινόφιλων εστιατορίων "Brunello" και "Barolo" έκανε ποδαρικό με το δεξί στην Εκάλη. Κομψή ζεστασιά τόσο στο χώρο όσο και στην ιταλική κουζίνα που επιμελείται ο Θοδωρής Παπανικολάου.