"Prosopa": Urban καλοκαίρι δίπλα στις ράγες

Η προσοχή στη λεπτομέρεια, η ενημερωμένη λίστα κοκτέιλ, οι πολύ καλές επιλογές κρασιών, με προτάσεις και σε ποτήρι, και οι φιλικές τιμές αποτελούν σταθερά συστατικά της επιτυχίας.

Prosopa © Γιώργος Βουρσούκης

Με πάνω από δύο δεκαετίες στην ενεργό δράση, τα "Prosopa" είναι από τους πρώτους διδάξαντες του πώς η βιομηχανική αισθητική συνδυάζεται άψογα με τη φιλική, casual ατμόσφαιρα και τις μοντέρνες γεύσεις. Πάντα επί της Κωνσταντινουπόλεως, με φόντο τα τρένα που περνούν, τώρα το καλοκαίρι το εστιατόριο του Γιάννη Γκούμα βγάζει τραπέζια στον όμορφο εξωτερικό χώρο και μας περιμένει από το απογευματάκι για aperitivo μέχρι αργά με ωραίες 80s-90s μουσικές να φτιάχνουν ατμόσφαιρα.

Prosopa
© Γιώργος Βουρσούκης

Οι πιστοί πελάτες αναμειγνύονται με νέους φαν, απολαμβάνοντας το ανανεωμένο καλοκαιρινό μενού που δίνει τον πρώτο λόγο στο ψάρι και τα θαλασσινά, χωρίς φυσικά να λείπουν οι επιλογές σε πιάτα με κρέας στο grill, αλλά και επιλογές για χορτοφάγους. Η προσοχή στη λεπτομέρεια, η ενημερωμένη λίστα κοκτέιλ, οι πολύ καλές επιλογές κρασιών, με προτάσεις και σε ποτήρι, και οι φιλικές τιμές αποτελούν σταθερά συστατικά της επιτυχίας. Σε απόσταση αναπνοής από την πολιτιστική κίνηση της Πειραιώς, αλλά και το μετρό Κεραμεικός, και με εύκολο πάρκινγκ τριγύρω, τα "Prosopa" παραμένουν το καλλιτεχνικό στέκι που αγαπήσαμε για χαλαρά καλοκαιρινά βράδια κάτω από τον αστικό ουρανό.    
 

Περισσότερες πληροφορίες

Prosopa

Κωνσταντινουπόλεως 4 & Μεγ. Βασιλείου 52, Ρουφ
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.