Οδηγός Εστιατορίων

Το επικίνδυνο fine dining του Ρέιφ Φάινς

Στο 'The Menu', η υψηλή γαστρονομία βρίσκει χώρο μέσα σε μία ταινία τρόμου.

THE MENU ΤΑΙΝΙΑ 2022

Δεν είναι λίγες οι φορές που η μεγάλη και η μικρή οθόνη βουτά στα άδυτα των κορυφαίων εστιατορίων του πλανήτη, ασχολείται με τα σημαντικότερα πρόσωπα της γεύσης ή χτίζει μυθοπλαστικά projects σε οτιδήποτε περνά από το πιάτο μας. Το έχουμε δει άλλωστε σε παραγωγές όπως τα 'Burnt', 'Chef's Table' και τόσες άλλες ή πιο πρόσφατα στο 'Boiling Point'. Τίποτα όμως δεν προσεγγίζει το θέμα σαν το 'The Menu' του Mark Mylod (του εξαιρετικά επιτυχημένου 'Succession' του ΗΒΟ), τουλάχιστον σύμφωνα με όσα βλέπουμε στο trailer αυτής. 

Τεταμένες γαστρονομικές υποσχέσεις

Στην ταινία που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους τον ερχόμενο Νοέμβριο, η πλοκή περιστρέφεται γύρω από ένα κορυφαίο εστιατόριο, τοποθετημένο σε ένα απομακρυσμένο νησί. Εκεί, ο περίφημος σεφ Slowik υπόσχεται μία ξεχωριστή εμπειρία μοριακής κουζίνας - όπως άλλωστε λέει ο ίδιος υποδεχόμενος τους επισκέπτες του, "θα χαρούμε να σας ταΐσουμε". Φυσικά, η συγκεκριμένη φράση μπορεί να έχει πολλές ερμηνείες όπως άλλωστε μαρτυρά και το υλικό που δόθηκε πριν λίγες ημέρες στη δημοσιότητα. Να πέσει το trailer:

Προφανέστατα, ο σεφ δεν περιορίζεται σε κρυμμένα υλικά, προχωρημένες τεχνικές και γευστικές εκρήξεις στα πιάτα του, ενώ κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πώς και ποιοι θα φτάσουν στο επιδόρπιο.

THE MENU ΤΑΙΝΙΑ 2022 1

Με μία πρώτη ματιά, φαντάζει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η προσέγγιση της υψηλής γαστρονομίας μέσω μίας ταινίας τρόμου/ μαύρης κωμωδίας και το αντίστροφο. Βέβαια, αυτό είναι κάτι που όσοι γράφουμε για γεύση και εστιατόρια το έχουμε βιώσει μερικές φορές - if you know what I mean.

Στο 'The Menu' πρωταγωνιστούν οι Ρέιφ Φάινς, Άνια Τέιλορ-Τζόι, Νίκολας Χουλτ, Τζάνετ Μακ Τιρ και Τζον Λεγκουιζάμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Mirra" ξανά στην Κύθνο

Για το δεύτερο καλοκαίρι του σάλπαρε το όμορφο all day resto στο λιμάνι της Κύθνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/07/2022

Ανανέωση τώρα για το "Beefbar" της Μυκόνου

Με νέο πρόσωπο και φρέσκο μενού άνοιξε τις πόρτες του το δημοφιλές στέκι της Μυκόνου.

Τα 150 καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης σύμφωνα με το OAD

Η πολύ ενδιαφέρουσα φετινή λίστα του Opinionated About Dining για τα σημαντικότερα γαστρονομικά spots της Γηραιάς Ηπείρου.

Το 'Noma΄ ετοιμάζεται να αλλάξει. Πάλι.

Ο René Redzepi ανοίγει νέους ορίζοντες και ανακοινώνει πως το Noma 'δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο'.

'The Bear': Η ωμή αλήθεια της κουζίνας στη νέα σειρά του Hulu

Ποτέ πριν ένα show δεν απεικόνισε τόσο ρεαλιστικά αυτά που συμβαίνουν στις σημαντικότερες κουζίνες του πλανήτη.

''The Zillers'': Γαστρονομική φινέτσα με πρώτο πιάτο Ακρόπολη

Μια ταράτσα λουσμένη στο φως προσφέρει τις καλύτερες γευστικές εμπειρίες.

''TGI Fridays™'': Let the summer in

Όταν τα trends της εποχής εναρμονίζονται με τις αυθεντικές συνταγές, μια νέα εμπειρία γεύσης γεννιέται.