Έρχεται το "Βio Festival 2022"

Μια μεγάλη γκάμα από βιολογικά και vegan προϊόντα θα παρουσιαστούν στο 2o Bio Festival, με υποστηρικτή τον Δήμο Αθηναίων που επανέρχεται φέτος δυναμικά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με περισσότερους από 130 εκθέτες.

Το 2ο Bio festival ανανεωμένο τον Μάιο στην Τεχνόπολη

Το  "Bio Festival" επιστρέφει 6 έως 8 Μαΐου στην Τεχνόπολη αποτελώντας για μια ακόμα χρονιά εξαιρετική ευκαιρία γνωριμίας με βιολογικά και vegan προϊόντα λύνοντας όλες μας τις απορίες για ό,τι τα αφορά με συζητήσεις, workshops και γευστικές δοκιμές. 

Παραγωγοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα βρίσκονται για ένα τριήμερο στο φεστιβάλ προσφέροντας στους επισκέπτες μία μεγάλη γκάμα από βιολογικά, φυσικά και vegan προϊόντα. Τρόφιμα, ροφήματα, βότανα, καλλυντικά, συσκευασίες, super foods, είδη υγιεινής, προϊόντα περιποίησης σώματος και προσώπου, καθαριστικά και απορρυπαντικά,  προϊόντα για παιδιά και βρέφη, προϊόντα φαρμακευτικής κάναβης και πολλά ακόμα, όλα συγκεντρωμένα σε έναν χώρο. Επιπλέον, μέσα από τις εισηγήσεις του Workshops & Seminars που θα γίνουν στην αίθουσα D10, οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα πάντα γύρω από την παγκόσμια αυτή τάση και να βρουν απαντήσεις σε κάθε απορία τους. Ανάμεσα στις πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες θα είναι και αυτές των Νίκη Χάγια (aka Lady Papaya) και της Mάχης Δημακίδου, ιδιοκτήτριας του Vegan Pastry Shop "Little Darling", οι οποίες θα συζητήσουν πως μπορεί κάποιος να μεγαλώσει vegan παιδιά στην Ελλάδα. Eπίσης η Γεωργία Κοντιζά, ιδιοκτήτρια του "Koukoumi Vegan Boutique Hotel" θα μιλήσει για το τι πρέπει να περιμένουν οι επισκέπτες από ένα ξενοδοχείο που αυτοπροσδιορίζεται ως Vegan. Ακόμα ένα σημαντικό θέμα που θα αναλυθεί από τη Μαίρη Μανωλέλλη, CEO της "Vegan Times" είναι και το "Greenwashing: Πως να το αποφύγεις εάν είσαι επιχείρηση και πως να το αναγνωρίζεις εάν είσαι καταναλωτής". Φυσικά, θα συζητηθούν από ειδικούς στον τομέα του vegan και πολλά άλλα θέματα.

Διακεκριμένοι διατροφολόγοι, ακαδημαϊκοί,  chef, pastry chef, στελέχη της αγοράς, θα ενημερώσουν τους επαγγελματίες που θα παρευρεθούν για τις νέες τάσεις, τις εξελίξεις στον κλάδο, αλλά και θα απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα γύρω από τα βιολογικά, φυσικά και vegan προϊόντα που "ταλανίζουν" τους καταναλωτές. Στο πλαίσιο των σεμιναρίων αυτών ο Βασίλης Γιαννιάς, Project manager του Ευρωπαϊκού προγράμματος "Gardens" θα μας μιλήσει για το πώς κάποιος μπορεί να φτιάξει ένα δικό του βιολογικό μικρόκηπο στην πόλη. Επίσης, η Ελπίδα Γαλανοπούλου, εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Κοιλιοκάκης θα μιλήσει για το σημαντικό ζήτημα της διάγνωσης και αντιμετώπισης της ευαισθησίας στην γλουτένη ενώ η Έλενα Σαντοριναίου, Επικεφαλής Επιθεωρήτρια Βιολογικών  Προϊόντων και Συστημάτων Διαχείρισης της "TÜV AUSTRIA Hellas" θα δώσεις στους επαγγελματίες τις απαραίτητες συμβουλές για την επισήμανση των βιολογικών προϊόντων. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί η πολύ σημαντική έρευνα "Global organic retail trends" από τον Μάρκους Ριτζ, Executive Director International Exhibitions at Nürnberg Messe και General Manager της έκθεσης "BIOFACH". 

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 6 Μαΐου: 11 π.μ-9 μ.μ | Σάββατο 7 Μαΐου: 11 π.μ-9 μ.μ | Κυριακή 8 Μαΐου: 11 π.μ-9 μ.μ

Η είσοδος για επαγγελματίες του κλάδου είναι δωρεάν | Γενική είσοδος για καταναλωτές: €5 | Η είσοδος για παιδιά μέχρι 12 ετών είναι δωρεάν | Online εισιτήρια εδώ 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.