Ο Αλέξανδρος Κοσκινάς για μια βραδιά στο "Alficon"

Με τις κουζίνες του «Tudor Hall» πίσω του, ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει μια easy going εκδοχή της μαγειρικής του άποψης με ένα guest event σε ένα από τα αγαπημένα του καλοφαγικά πόστα της Αθήνας, που γιορτάζει τα 4 χρόνια λειτουργίας

Ο Αλέξανδρος Κοσκινάς για μια βραδιά στο «Canaves Oia Suites»

Έχοντας εδραιώσει την ανανεωτική ματιά του στην ελληνική παράδοση με χρόνια θητείας στην κεφαλή των γεύσεων του "Tudor Hall", ο πολυβραβευμένος σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς παρουσιάζει μια πιο easy going εκδοχή της μαγειρικής του άποψης αναλαμβάνοντας το μενού του "Alficon" για ένα one night only γαστρονομικό event.

Alficon

Αγαπημένο γαστροστέκι του Αλέξανδρου Κοσκινά, το εστιατόριο των Έλβι Ζύμπα και Νίκου Βοργιά συμπληρώνει αυτές τις μέρες τέσσερα χρόνια λειτουργίας σε ένα απόμερο σοκάκι του Παγκρατίου, και αυτή είναι μια ιδανική αφορμή ώστε ο Κερκυραίος σεφ να μπει στην κουζίνα του για να συμπυκνώσει το απαύγασμα των όσων ο ίδιος έχει απολαύσει στην ιδιοσυγκρασιακή του σάλα, μέσα από ένα μοναδικό degu menu 6 σταδίων (70 ευρώ / άτομο).

Έτσι, την Τετάρτη 23 Μαρτίου, ο Κοσκινάς θα σερβίρει τη δική του εκδοχή της αθηναϊκής, με espuma ψωμιού, χαβιάρι λεμονιού και αυγοτάραχο, ενώ το λαβράκι με ούζο και εσπεριδοειδή και το χτένι με ρύζι jasmine, beure blanc χαμομηλιού και μαύρο σκόρδο, θα δώσουν πάσα σε ορτίκι με φιρίκι και γογγύλι με μέλι καστανιάς, αλλά και φραγκόκοτα με καλαμπόκι και δαμάσκηνα. Το μενού έρχεται με δυνατότητα wine pairing από την εκλεκτική κάβα του "Alficon", με 25 ευρώ επιπλέον, ενώ τη γαστρονομική εμπειρία θα κλείσει μια αλλιώτικη πορτοκαλόπιτα, με ελληνικό καφέ και λευκή σοκολάτα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Καλησπέρα σας, έχετε κάνει "κάποια" κράτηση;

Συνήθως έτσι ξεκινάει η επικοινωνία με το service σε ένα "κάποιο" εστιατόριο της πόλης μας. Μετά ακολουθούν διάφορα. Και καλά, και – δυστυχώς – στραβά…

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΙΚΟς ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟς
02/12/2025

Τα 1000 κορυφαία εστιατόρια του κόσμου σύμφωνα με τη La Liste

Ο έγκριτος γαλλικός εστιατορικός θεσμός ξεχωρίζει τους γαστρονομικούς ναούς του τώρα. Ποια ελληνικά σποτ συναντάμε στη φετινή λίστα.

Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής των γαστρονομικών βραβείων Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025

Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, από το "αθηνόραμα" και τον "Φιλελεύθερο", ανέδειξε για πέμπτη χρονιά τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού με μια λαμπερή τελετή απονομής την Τετάρτη 26/11 στο "Four Seasons" της Λεμεσού.

Ένα μητροπολιτικό bar restaurant με ελληνική ψυχή στον Πειραιά

Προορισμός εκλεκτής καλοφαγίας για όσους βολτάρουν στο μεγάλο λιμάνι.

'Sanchez' χωρίς το 'Dirty' στο Ψυχικό

Η συνύπαρξη γαστρονομίας, ποτού και ψυχαγωγίας καθιστά το δημοφιλές σημείο του Ψυχικού έναν από τους πιο ελκυστικούς μεξικάνικους προορισμούς της πόλης - πλέον, πιο cozy από ποτέ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Κατσικίσιο τυρί με κερήθρα και αγουρέλαιο στο 'Λινού Σουμπάσης και ΣΙΑ'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.