Το "Alficon" γιορτάζει τα τέταρτα γενέθλιά του

Aρκετά ώριμο πλέον και ασφαλώς νόστιμο, το "Alficon" ετοιμάζεται για τα τέταρτα γενέθλιά του με μία σειρά από events.

Alficon

Πίσω στις αρχές του 2018 οι νεαροί και εξαιρετικά ταλαντούχοι Έλβι Δημήτρης Ζύμπα και Νίκος Βοργιάς ένωναν τις δυνάμεις και παρουσίαζαν στο εστιατορικό κοινό της Αθήνας το "Alficon". Το εστιατόριο άνοιξε τις πόρτες του σε ένα από τα πιο under the radar σημεία της πόλης, στον πεζόδρομο της Ηρώνδα (ένα μικρό πέρασμα με ιδιαίτερο χαρακτήρα ανάμεσα από το Καλλιμάρμαρο και την πλατεία Προσκόπων), στεγαζόμενο σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό του 1890.

Το Alficon ακολουθώντας δημιουργικά μονοπάτια της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας και πατώντας πάντοτε επάνω στις απαρχές της εποχικότητας κατάφερε να φτάσει μέχρι και τον οδηγό Michelin.

Τώρα, αρκετά ώριμο και ασφαλώς νόστιμο, ετοιμάζεται για τα τέταρτα γενέθλιά του με μία σειρά από events. Συγκεκριμένα:

Wine Gathering 
Κυριακή 20/3 | Ώρα: 6 μ.μ-10 μ.μ

Φίλος και συνεργάτης από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Alficon, ο άνθρωπος που αφουγκράστηκε εξαρχής τη φιλοσοφία του εστιατορίου και έδειξε τον δρόμο των κρασιών ήπιας παρέμβασης. Το Alficon υποδέχεται τον εραστή της ζωής, Πέρι Παναγιωτακόπουλο από το Wine Kiosk. 
Wine Experience: 15 Ευρώ/Άτομο | Γευσιγνωσία Κρασιών.

Guest Chef  Αλέξανδρος Κοσκινάς 

Tετάρτη 23/03 | Ώρα 8.30 μ.μ
Special Menu: 70 Ευρώ/Άτομο (χωρίς κρασί) | 95 Ευρώ/Άτομο (με κρασί)

Alficon

Cocktail Gathering 

Κυριακή 27/03 | Ώρα 6 μ.μ-10 μ.μ

Το Alficon καλωσορίζει τα παιδιά από το 'Bar in Front of the Bar' οι οποίοι έρχονται στο χώρο  με 4 Signature Cocktails.
Bar in Front of the Bar Cocktail Experience: 10 Ευρώ/Cocktail

Dine in Athens

Από Τρίτη 29/03 έως Κυριακή 17/04.

Guest Executive Pastry Chef: Μπάμπης Ζιντίλης

Σύντομα, θα λανσαριστεί και το νέο ανοιξιάτικο μενού. 

Πηγή: Esquire.com.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Alficon Speakeasy Gastronomy

Ηρώνδα 8, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
29/09/2022

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;