Βροχή αστεριών Michelin στη Γερμανία

Ρεκόρ νέων αστεριών σημείωσε η Γερμανία στον κόκκινο οδηγό της για το 2022, με 40 νέες προσθήκες σε μια λίστα 327 προτάσεων με 1,2 και 3 αστέρια Michelin.

Μόναχο Ian Kelsall - Unsplash

Μετά από μία ακόμα απρόβλεπτη χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας η εστίαση αντιμετώπισε –και αντιμετωπίζει- σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, με κάποια εστιατόρια να βάζουν οριστικά ή προσωρινά λουκέτο, o έναστρος ουρανός της Γερμανίας φωτίστηκε με 40 ακόμα αστέρια Michelin.

Στην οινοπαραγωγική περιοχή Πίσπορτ, η εκφραστική μοντέρνα κουζίνα του Τόμας Σαντζ, σεφ-ιδιοκτήτη του "schanz.", είναι η μοναδική που φέτος απέσπασε τη μέγιστη διάκριση των τριών αστεριών, εμπλουτίζοντας την αφρόκρεμα της γερμανικής γαστρονομίας που μετρά 9 συνολικά εστιατόρια. Η λίστα με τα 46 συνολικά διάστερα εμπλουτίστηκε με 8 νέες αφίξεις: Το "ES:SENZ" στο Γκρασάου, το "etz" στη Νυρεμβέργη, τα "Tohru in der Schreiberei", "Atelier" και "Tantris" στο Μόναχο, το "100/200 Kitchen" στο Αμβούργο, το "LOUIS Restaurant" στο Σααρλούις και το "Speisemeisterei" στην Στουντγκάρδη, ενώ με το πρώτο τους αστέρι διακρίθηκαν 31 εστιατόρια, από τα 272 που μοιράζονται κυρίως σε πόλεις όπως η Φρανκφούρτη, το Αμβούργο και το Μόναχο. Ως επιβράβευση της καλής σχέσης ποιότητας και τιμής τους, με "Bib Gourmand" τιμήθηκαν 297 εστιατόρια με 18 νέες προσθήκες ενώ με "Πράσινο Αστέρι" για τις βιώσιμες πρακτικές που ακολουθούν επιβραβεύτηκαν συνολικά 61. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.