Αλλαγή σκυτάλης στο "Annie Fine Cooking"

Ο Στέφανος Μιχάλης, από το «Λίνου Σουμπάσης & ΣΙΑ», αναλαμβάνει την κουζίνα στο νεομπιστρό του Νέου Κόσμου, μετά την αποχώρηση της Σταυριανής Ζερβακάκου.

Annie Fine Cooking

Όταν η Σταυριανή Ζερβακάκου έφερε την κουζίνα της στις παρυφές του Νέου Κόσμου, σερβίροντας ένα καθημερινά εναλλασσόμενο μενού, βασισμένο στα ευρήματά της στην αγορά, η δημιουργική της προσέγγιση στην ελληνική γεύση άφησε στίγμα αρκετά ισχυρό ώστε το "Annie Fine Cooking" να βρεθεί στις υποψηφιότητες των Χρυσών Σκούφων, αλλά και να εμπλουτίσει την αθηναϊκή γευστική βεντάλια με μια ιδιότυπη απόδοση του ελληνικού νεομπιστρό.

Τώρα, με την αποχώρησή της από την Αθήνα (και την επιστροφή της στη Μάνη), τη θέση της στην κουζίνα του "Annie Fine Cooking"" έρχεται να αναπληρώσει ο νεαρός Στέφανος Μιχάλης, μέχρι πρότινος sous chef στο αντίστοιχης λογικής project του πολύ buzzy "Λίνου, Σουμπάσης & ΣΙΑ" στου Ψυρρή.

Με προϋπηρεσία σε κουζίνες δημιουργικής τροφοσυλλογής όπως αυτές της θεσσαλονικιώτικης "Μούργας", αλλά και της πρώτης φάσης του "Σεϋχέλες" υπό την ηγεσία του Φώτη Φωτεινόγλου, ο Στέφανος Μιχάλης έχει κερδίσει τα διαπιστευτήριά του και στην αναφιώτικη "Μαργαρίτα", όπου εφάρμοσε το ακαδημαϊκό του υπόβαθρο ως χημικός, στον αμπελώνα του κτήματος Φλαμούρου, φροντίζοντας παλιά κλήματα, ή φυτεύοντας νέα κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Με ένα μίγμα γνώσεων, εμπειριών, αλλά και νοοτροπίας που εγγυάται πολύ ενδιαφέρουσα νέα εποχή για το δημιουργικό γευστικό spot του Νέου Κόσμου, το "Annie Fine Cooking" θα μείνει εκτός λειτουργίας τις επόμενες εβδομάδες, ώστε η κουζίνα του να επιστρέψει επανακαλιμπραρισμένη στις αρχές Μαρτίου – μέχρι τότε, θα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον.

Περισσότερες πληροφορίες

Annie Fine Cooking

Μεναίχμου 4, Ν. Κόσμος
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.