Οδηγός Εστιατορίων

Αλλαγή σκυτάλης στο "Annie Fine Cooking"

Ο Στέφανος Μιχάλης, από το «Λίνου Σουμπάσης & ΣΙΑ», αναλαμβάνει την κουζίνα στο νεομπιστρό του Νέου Κόσμου, μετά την αποχώρηση της Σταυριανής Ζερβακάκου.

Annie Fine Cooking

Όταν η Σταυριανή Ζερβακάκου έφερε την κουζίνα της στις παρυφές του Νέου Κόσμου, σερβίροντας ένα καθημερινά εναλλασσόμενο μενού, βασισμένο στα ευρήματά της στην αγορά, η δημιουργική της προσέγγιση στην ελληνική γεύση άφησε στίγμα αρκετά ισχυρό ώστε το "Annie Fine Cooking" να βρεθεί στις υποψηφιότητες των Χρυσών Σκούφων, αλλά και να εμπλουτίσει την αθηναϊκή γευστική βεντάλια με μια ιδιότυπη απόδοση του ελληνικού νεομπιστρό.

Τώρα, με την αποχώρησή της από την Αθήνα (και την επιστροφή της στη Μάνη), τη θέση της στην κουζίνα του "Annie Fine Cooking"" έρχεται να αναπληρώσει ο νεαρός Στέφανος Μιχάλης, μέχρι πρότινος sous chef στο αντίστοιχης λογικής project του πολύ buzzy "Λίνου, Σουμπάσης & ΣΙΑ" στου Ψυρρή.

Με προϋπηρεσία σε κουζίνες δημιουργικής τροφοσυλλογής όπως αυτές της θεσσαλονικιώτικης "Μούργας", αλλά και της πρώτης φάσης του "Σεϋχέλες" υπό την ηγεσία του Φώτη Φωτεινόγλου, ο Στέφανος Μιχάλης έχει κερδίσει τα διαπιστευτήριά του και στην αναφιώτικη "Μαργαρίτα", όπου εφάρμοσε το ακαδημαϊκό του υπόβαθρο ως χημικός, στον αμπελώνα του κτήματος Φλαμούρου, φροντίζοντας παλιά κλήματα, ή φυτεύοντας νέα κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Με ένα μίγμα γνώσεων, εμπειριών, αλλά και νοοτροπίας που εγγυάται πολύ ενδιαφέρουσα νέα εποχή για το δημιουργικό γευστικό spot του Νέου Κόσμου, το "Annie Fine Cooking" θα μείνει εκτός λειτουργίας τις επόμενες εβδομάδες, ώστε η κουζίνα του να επιστρέψει επανακαλιμπραρισμένη στις αρχές Μαρτίου – μέχρι τότε, θα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον.

Περισσότερες πληροφορίες

Annie Fine Cooking

Μεναίχμου 4, Ν. Κόσμος
  • Εστιατόρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Alpino μιλάει ιταλικά στην πιο δροσερή αυλή

Το all time classic πόστο του Παλαιού Φαλήρου μας περιμένει με τραπεζάκια έξω στην πανέμορφη αυλή του για ένα vero italiano καλοκαιρινό μενού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/05/2022

Ο Ασημάκης Χανιώτης για δύο βραδιές στο "Lindos Village"

Ο νεαρότερος σεφ που κέρδισε αστέρι Michelin στο Λονδίνο το 2020, θα βρίσκεται για δύο βραδιές στην κουζίνα του "Thalatta Fine Dining Restaurant" και μαζί με τον Executive Chef των "Lindos Hotels" Σταύρο Μανουσάκη θα ετοιμάσουν ένα μενού που οι καλεσμένοι θα απολαύσουν με φόντο την αμφιθεατρική θέα του κόλπου των Βληχών.

Γεύση από καλοκαίρι στο "Ourse"

Δροσερές προτάσεις με φαντασία, δημιουργικότητα και φινέτσα φιγουράρουν στις βιτρίνες του κομψού ζαχαροπλαστείου στα βόρεια με την υπογραφή του ταλαντούχου pastry chef Σπύρου Πεδιαδιτάκη.

Το S.Pellegrino και το Acqua Panna μας προτείνουν το "Beluga Art"

Ο all day πολυχώρος – ορόσημο του Πειραιά παντρεύει αρτίστικη αισθητική και διεθνή νοστιμιά σε μια πολυπρόσωπη πρόταση εξόδου που γίνεται στέκι για κάθε στιγμή της ημέρας.

Ταξιδεύοντας γαστρονομικά στις θάλασσες της Ελλάδας

Η αγαπή για την Ελλάδα και τη θάλασσα "επιβιβάζουν" καθημερινά στα εστιατόρια "Ε/Γ Ταξιδεύοντας" στη συνοικία Ευγενεία στο Κερατσίνι και "Ε/Γ Ταξιδεύοντας Βόρεια" στη Νέα Ερυθραία τους λάτρεις της ψαροφαγίας.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022: Ένα χειροκρότημα για την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα

Με την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας προ των πυλών, που θα γίνει στις 7 Ιουνίου στο "Makedonia Palace" στη Θεσσαλονίκη, η παραδοσιακή μας κουζίνα επιβραβεύεται μ’ έναν ξεχωριστό τρόπο.

Grande Dame

Ρομαντισμός και αστική αρχοντιά στο καινούργιο εστιατόριο του Γιάννη Σολάκη στην Πλάκα, με μια κουζίνα νεοπαραδοσιακά οικεία και νόστιμη.