"Maison d’Olive": μια μπουτίκ λαδιού στο Κολωνάκι

Ένας χώρος αφιερωμένος στο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο δημιουργήθηκε στο Κολωνάκι.

maisondolive

Δεν πάει πολύς καιρός από το ρεπορτάζ μας σχετικά με την μεγάλη δυναμική και τις προοπτικές που παρουσιάζει το ελληνικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, γι’αυτό και χαιρόμαστε ιδιαίτερα με ενέργειες όπως η πρόσφατη δημιουργία του "Maison d’Olive" στο Κολωνάκι. Πρόκειται για μια μπουτίκ λαδιού ή ορθότερα μια κάβα ελαιολάδου, που συγκεντρώνει στα ράφια της περισσότερα από εκατό πιστοποιημένα ελαιόλαδα, τα οποία έχουν διακριθεί σε σχετικούς διεθνείς διαγωνισμούς και προέρχονται κατά κύριο λόγο από την Ελλάδα χωρίς να λείπουν και οι ξένες ετικέτες. Όλα είναι διαθέσιμα για δοκιμή προτού τα αγοράσετε, ωστόσο αξίζει ακόμα να τσεκάρετε το τμήμα του deli που προσφέρει προϊόντα ψυγείου και ραφιού από μικρούς παραγωγούς καθώς και εκείνο της κάβας κρασιών. Στα άμεσα σχέδια του νέου χώρου είναι επίσης η διοργάνωση ειδικών γευσιγνωσιών σε συνεργασία με olive oil experts για όσους επιθυμούν να μυηθούν στον μαγικό κόσμο του ελαιολάδου και στο αρμονικό ταίριασμα του με το φαγητό

Ξανθίππου 7-9, Κολωνάκι, 2117353912

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".