"Maison d’Olive": μια μπουτίκ λαδιού στο Κολωνάκι

Ένας χώρος αφιερωμένος στο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο δημιουργήθηκε στο Κολωνάκι.

maisondolive

Δεν πάει πολύς καιρός από το ρεπορτάζ μας σχετικά με την μεγάλη δυναμική και τις προοπτικές που παρουσιάζει το ελληνικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, γι’αυτό και χαιρόμαστε ιδιαίτερα με ενέργειες όπως η πρόσφατη δημιουργία του "Maison d’Olive" στο Κολωνάκι. Πρόκειται για μια μπουτίκ λαδιού ή ορθότερα μια κάβα ελαιολάδου, που συγκεντρώνει στα ράφια της περισσότερα από εκατό πιστοποιημένα ελαιόλαδα, τα οποία έχουν διακριθεί σε σχετικούς διεθνείς διαγωνισμούς και προέρχονται κατά κύριο λόγο από την Ελλάδα χωρίς να λείπουν και οι ξένες ετικέτες. Όλα είναι διαθέσιμα για δοκιμή προτού τα αγοράσετε, ωστόσο αξίζει ακόμα να τσεκάρετε το τμήμα του deli που προσφέρει προϊόντα ψυγείου και ραφιού από μικρούς παραγωγούς καθώς και εκείνο της κάβας κρασιών. Στα άμεσα σχέδια του νέου χώρου είναι επίσης η διοργάνωση ειδικών γευσιγνωσιών σε συνεργασία με olive oil experts για όσους επιθυμούν να μυηθούν στον μαγικό κόσμο του ελαιολάδου και στο αρμονικό ταίριασμα του με το φαγητό

Ξανθίππου 7-9, Κολωνάκι, 2117353912

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Ami gastrotheque", γαλλικό μπιστρό με αθηναϊκό twist

Το concept που θα συναντούσες σε κάποια παριζιάνικη γειτονιά, προσαρμόζεται στην αστική γευστική πραγματικότητα της πρωτεύουσας και αφήνει υποσχέσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/12/2022

Νέα πλάνα για τον Θάνο Στασινό

Η τρέχουσα σεζόν βρίσκει τον σεφ σε νέα πόστα, ρόλο συμβουλευτικό αλλά και ενεργό στην κουζίνα, αλλά και με δικό του χώρο στα σκαριά.

"Τρεις λαλούν": Vegan κουζίνα με ουσία

Ένα ακόμα πόστο, στο Γκάζι, που προσφέρει μια αξιόλογη γκάμα προτάσεων για κάθε ώρα της ημέρας, αποδεικνύει ότι η αυστηρά χορτοφαγική κουζίνα πέρα από ιδεολογικό έχει και γευστικό ενδιαφέρον.

Sushimou

Για να απολαύσεις τη χάρη εξαιρετικών ψαριών, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κεντάει sashimi και nigiri σε ένα αμίμητο one man show.

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.

Αν ο foodie δεν πάει στον σεφ, πάει o σεφ στον foodie…

Γιατί οι σεφ "ξεσπιτώνονται" μαγειρεύοντας ως φιλοξενούμενοι σε κανονικές ή αυτοσχέδιες ενίοτε κουζίνες; Βρεθήκαμε σε μια σειρά γαστρονομικά happening στο εξωτερικό και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την αμεσότητα κουζίνας-σάλας που θέλει τους μάγειρες να βγαίνουν από το "καβούκι" τους.

Casserole

Ένα χαριτωμένο ελληνικό μπιστρό στην ευρύτερη διοίκηση πρωτευούσης, που θα έλεγαν κι οι παλιότεροι, είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην πέρα ανατολική πλευρά των Αθηνών.