6 εστιατόρια που αποδεικνύουν ότι το Κολωνάκι είναι στα πάνω του

Δυναμικό comeback έχει κάνει στις εξόδους μας η δημοφιλής συνοικία, με καινούργιες επιλογές για κάθε διάθεση.

brutus

Brutus Tavern για meat lovers
Αίσθηση έκανε η αναβίωση του παλιού "Nikkei" της οδού Λεβέντη ως ένα meat resto με πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και διακόσμηση διά χειρός του γνωστού designer Στράτου Χιωτέλη. Το μενού που επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου με chef de cuisine τον Στέφανο Ρίζο προτείνει ανάμεσα σε άλλα την signature κρεατόπιτα Crust, το "πολυτελές" καρπάτσιο από Wagyu με φύλλα χρυσού, και ασφαλώς σπέσιαλ κοπές με ψήσιμο ακριβείας. 

kalon

Kalon για greek chic lovers
Ακόμα ένα comeback, το οποίο έστρεψε το βλέμμα μας ξανά προς την πλατεία Κολωνακίου και τον κλασικό χώρο του "Central" που μεταμορφώθηκε σε ένα μοντέρνο εστιατόριο με ατμόσφαιρα greek chic. Οι γεύσεις του Βαγγέλη Λεούση κινούνται σε ανάλογο ύφος και περιλαμβάνουν από tacos με ζουμερό κεφτεδάκι και sticks πατάτας ή μοσχαρίσιο ταρτάρ με βάση από μελιτζάνα ως ψάρι μαγιάτικο με αχινό και τηγανιτό λαχανοντολμά με ρύζι και σαλάμι Λευκάδος.

forte

Forte για kefi lovers
Η μουσική ετοιμάζεται όπως όλα δείχνουν να επιστρέψει στην εστίαση, οπότε το αλέγκρο στέκι της οδού Χάρητος θα μπορέσει να ξεδιπλώσει εκ νέου τη μεγάλη αγάπη του για τις ελληνικές επιτυχίες που το έκαναν αμέσως place to be. Ως τότε απολαμβάνουμε σταθερά τις ωραίες μοντέρνες γεύσεις του Δήμου Μπαλόπουλου όπως τις εξαιρετικές αλοιφές με τις ανατολίτικες πινελιές, τα φίνα ντολμαδάκια σε αυγολέμονο-μετάξι και το ζουμερό κοντοσούβλι από μαύρο χοίρο που τυλίγεται σε ελαφριά κρέμα από πιπεριά Φλωρίνης.

mexicomiamor

Mexico Mi Amor για tex mex lovers
Βρήκε τη θέση του λίγο πριν τις γιορτές στον busy πεζόδρομο της Τσακάλωφ το πολύχρωμο αυτό μεξικάνικο εστιατόριο, όπου τις γεύσεις επιμελείται ο Θάνος Στασινός. Πέρα από ευφάνταστα tacos, burritos και chimichangas, βρίσκετε ακόμα και πίατα νοτιοαμερικάνικου ύφους σαν το χοιρινό Iberico με σαλάτα ή patatas bravas, και το κοτόπουλο στη σχάρα με περουβιανή μαρινάδα.

mouton

Mouton για wine lovers
Ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό, χάρη στο συνδυασμό της πέτρας και του ξύλου, είναι το καινούργιο wine resto της οδού Ξενοκράτους. Η wine list αριθμεί γύρω στις 250 ετικέτες από τον ελληνικό και τον παγκόσμιο αμπελώνα, ενώ τα πιάτα είναι σχεδιασμένα σε αρμονία με το κρασί και περιλαμβάνουν φουαγκρά με μπριος και μαρμελάδα μήλο-σταφίδα, arancini μανιταριών με τραγανό προσούτο και κρέμα παρμεζάνας, και άλλα. 

lasuitelounge

La Suite Lounge για french lovers
Αέρας ανανέωσης πνέει εδώ και λίγο καιρό στο πολύ όμορφο εστιατόριο του ξενοδοχείου "St. George Lycabettus" που χαρίζει συναρπαστική θέα στο φωτισμένο λεκανοπέδιο. Υπεύθυνος γι’αυτό είναι ο μισελενάτος Γάλλος σεφ Geoffrey Rembert που συμπράττει με τον executive chef του ξενοδοχείου Βασίλη Μήλιο και παρουσιάζουν από κοινού ένα σπέσιαλ μενού με γαλλοελληνική μενταλιτέ. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Suite Lounge (La)

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Brutus Tavern

Λεβέντη 3, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Forte

Χάρητος 43, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.