Οδηγός Εστιατορίων

Τα comfort στέκια της καρδιάς μας

Όσο κι αν το ρίξαμε έξω τις γιορτές (ή και όχι), αυτές τις μέρες επιστρέφουμε με όρεξη σε μέρη δοκιμασμένα που μας ζεσταίνουν την καρδιά και το στομάχι.

Vlassis

Βλάσσης
Οι φυλλωσιές κρατούν μακριά τη βοή της Μιχαλακοπούλου και οι μαρμίτες στο ατμοσφαιρικό και ιντελεκτουέλ εστιατόριο έχουν παραδοσιακά την τιμητική τους. Στα οπωσδήποτε φριγαδέλι, χουνκιάρ μπεγιεντί και σοφρίτο, ενώ στα ημέρας εμφανίζονται σταθερά αχνιστές σούπες, σελινόριζα αλά πολίτα και ιμάμ με τσακώνικες μελιτζάνες.

Vrasto

Το Βραστό
Έχει ξεπεράσει τον μισό αιώνα ιστορίας και συνεχίζει δυναμικά, με ανανεωμένο πρόσωπο στη Ρεματιά του Χαλανδρίου. Θα τιμήσετε φυσικά το θερμαντικό πιάτο που δίνει το όνομα του στο μαγαζί, τις πίτες με χειροποίητο φύλλο και τις κρεατονοστιμιές στη σχάρα, ρίχνοντας όμως μια ματιά και στα πιάτα ημέρας που περιλαμβάνουν παραδοσιακά μαγειρευτά. 

oikonomou

Οικονόμου
Απαράλλακτο ύφος "πάμε σαν άλλοτε" και στα τραπέζια του κλασικού μαγειρείου των Πετραλώνων με ιστορία από το 1930, ένα μιξ παλαιών και νέων θαμώνων, που απολαμβάνουν παραδοσιακές νοστιμιές στην κατσαρόλα και τον φούρνο: λαδερά, λαχανοντολμάδες, στιφάδο, αρνί με πατάτες στο φούρνο και άλλα πολλά που αλλάζουν ανάλογα με την εποχή. 

NostimiesMairis

Οι Νοστιμιές της Μαίρης
Εραστές της ατμόσφαιρας της πλατείας του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, ηθοποιοί μετά τις παραστάσεις στα γύρω θέατρα, όλοι έχουν τη θέση τους στο ζεστό μαγειρείο της Μαίρης και μαζί το αγαπημένο τους πιάτο που διαλέγουν από τη βιτρίνα με τις μεγάλες λαμαρίνες: μπιφτέκια, σουτζουκάκια, όλων των ειδών τα λαδερά, πολύ καλός χειροποίητος πουρές πατάτας αλλά και κρεατικά στη σχάρα.

toavrgotoukokora

Το Αυγό του Κόκορα
Αγαπημένο στέκι των καλλιτεχνών και όχι μόνο, από την εποχή που μεσουρανούσε στην Κυψέλη μέχρι σήμερα που συνεχίζει την πορεία του στην πλατεία Αυδή του Μεταξουργείου. Κοκορόσουπα και ξεκοκαλισμένο κοκορόπουλο στα must, παρέα με πολλά πιάτα της ώρας, μαγειρευτά και φρεσκοκομμένες πληθωρικές σαλάτες.  

Vasilis

Βασίλης
Το ντεκόρ μπορεί να έχει αλλάξει με πινελιές ζεστές και μοντέρνες, ο κατάλογος ωστόσο στην κλασική αυτή ταβέρνα της Κηφισιάς παραμένει απαράλλακτος από το 1983. Στα ορεκτικά μιλάει το σωστό τηγάνι μαζί με χερίσια ντολμαδάκια αλλά και αφράτη γαρδούμπα για τους ρέκτες του είδους, ενώ η συνέχεια περιλαμβάνει ωραία μαγειρευτά αλλά και κρεατικά, ψημένα με μαστοριά και γνώση. 

Περισσότερες πληροφορίες

Βλάσσης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Βραστό (το)

Ρόδων 3, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Βασίλης

Λεωφ. Κηφισίας 284, Κηφισιά
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Οικονόμου

Τρώων 41 & Κυδαντιδών, Άνω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Αυγό του Κόκορα (Το)

Μυλλέρου 25 & Λεωνίδου, Πλ. Αυδή, Μεταξουργείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Νοστιμιές της Μαίρης

Ύδρας 2, Κυψέλη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Italian job" με co-stars Σκουλά-Saccheri στο "Ortigia"

Το "αλάνι" του street food και ένας εναλλακτικός ζεν πρεμιέ της ιταλικής κουζίνας συμπράττουν στα βόρεια ενώνοντας τη μαγειρική τους "τρέλα".

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
18/05/2022

H "Cookoovaya" πετάει για Σεν Τροπέ

... και φωλιάζει εντός του πολυτελούς ξενοδοχείου Airelles Saint-Tropez, Pan Deï Palais.

H "Ψαροπούλα" σε νέα εποχή

Καινούργια σελίδα γυρίζει η ιστορική ψαροταβέρνα της Καλλιθέας, που επιστρέφει οσονούπω ριζικά ανανεωμένη ως "Psaropoula Fish Meze" με μοντέρνες θαλασσινές γεύσεις διά χειρός Γιάννη Λιόκα.

Η Γωγώ Δελογιάννη ανεβαίνει στην ταράτσα

Το "Στοά Φιξ Πρότζεκτ Ταράτσα" ανοίγει τις πόρτες του στα ψηλά της Κολοκοτρώνη.

Τα nice n easy παίζουν "Lyra"

Το καινούργιο μέλος της gourmet & bio healthy οικογένειας είναι ένα σύγχρονης αντίληψης ελληνικό εστιατόριο στην Πλάκα.

To "Saitama" έρχεται στον Κεραμεικό

Για το νέο του πρότζεκτ ο Σταμάτης Σταματιάδης συνεργάζεται με τον Άνταμ Κοντοβά και παντρεύουν δημιουργικά τα κοκτέιλ με τα κεμπάπ και τα noodles.

Νέο "Mama Tierra" στην Ακρόπολη

Το δημοφιλές χορτοφαγικό resto της οδού Ακαδημίας απέκτησε street αδερφάκι.