Έξι brunch spots για να εγκαινιάσετε το νέο έτος

Αφράτα pancakes, πληθωρικά αυγά benedict, αλλά και σακσούκα, καγιανάς και κρέπες «σπανακόπιτα» πλάι σε ζουμερά angus burgers και kobe sliders συνθέτουν έναν γευστικό καμβά που, εγγυημένα, θα μας βοηθήσει να υποδεχτούμε το 2022 με νοστιμιά που θα γεμίσει τον ουρανίσκο πυροτεχνήματα.

St George Brunch

Mr Fox: The bar
Γλυφάδα, Λαοδίκης 38, 2108981654

Στο παλιό αγγλικό αρχοντικό με την ατμοσφαιρική "mystery house" αύρα, ο σεφ Άνταμ Κοντοβάς συνθέτει ένα brunch menu που παίζει με τις γεύσεις του Campari, και η ομάδα του bar χρησιμοποιεί το δημοφιλές ιταλικό απεριτίφ ως βάση της για ελαφριά (ή λιγότερο ελαφριά) κοκτέιλς, που θα δώσουν στο ξεκίνημα το 2022 το buzz που του ταιριάζει.

Mr Fox Άνταμ Κοντοβάς Morning Bread

Μη χάσετε: Το φρεσκοψημένο ψωμάκι σκεπασμένο με σάλτσα shakshuka, αβγά scrambled, τσορίθο, και φέτα.

Barolo
Ψυχικό, Δαβάκη 1, 2106717600

Με έναν ουρανό στολίδια να προσθέτουν γιορτινή λάμψη στις φωτεινές σάλες της, η salumeria – osteria του Παλαιού Ψυχικού που αναδείχθηκε ως ένα από τα ωραιότερα openings της χρονιάς που φεύγει, είναι ιδανικό σημείο να υποδεχτείτε τη χρονιά που έρχεται, με τον σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου να υπογράφει πληθωρική και φινετσάτη breakfast-brunch κάρτα με πολλές artisanal και in house παρασκευές.

Barolo Xmas

Μη χάσετε: το ανοιχτό sandwich με μοσχαρίσιο ταρτάρ, τηγανιτό αυγό και φρέσκια τρούφα.

Beefbar Athens
Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη (ξεν. "Four Seasons Astir Palace), 2109670700

Η ομορφότερη θαλασσινή βίστα της Αθήνας είναι η ομορφότερη βίστα με την οποία μπορείτε να υποδεχτείτε το νέο έτος και η βεράντα του "Beefbar" στο "Four Seasons" προσφέρει ακριβώς αυτό, με το βλέμμα να χάνεται στον ορίζοντα, όσο το τραπέζι γεμίζει σαμπάνια, pancakes και λαχταριστές αυγοπαρασκευές που μπορεί να σας κάνουν να θέλετε να επιστρέφετε εδώ για όλο το 2022.

O Αστέρας Βουλιαγμένης υποδέχεται το Beefbar

Μη χάσετε: την Croque Madame με αλμυρό πανετόνε και ham από ribeye.

The Makers Athens
Πραξιτέλους 37, Κέντρο, 2103311372

Θυμάστε που γράφαμε για τη νέα gastroπιάτσα της οδού Πραξιτέλους πίσω στο καλοκαίρι του ’21; Το πολυμορφικό "The Makers Athens" εδραιώθηκε ως μάλλον το μεγαλύτερο σουξέ της, συνδυάζοντας μπουτίκ, καφέ και all day τσιμπολόγημα με healthy πρόσημο, απλώνοντας τραπεζάκια στην όμορφη πρασιά του, που δύσκολα θα βρείτε άδεια ανά πάσα στιγμή της ημέρας: να λοιπόν, μια πρόκληση για το ΄22…

The Makers κρέπα σπανακόπιτα

Μη χάσετε: την κρέμα "σπανακόπιτα", με σπανάκι, κρέμα φέτας, φρέσκα μυρωδικά κι ένα οργανικό τηγανητό αυγό από πάνω.

New Hotel
Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα, 2103273000

Ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία που καθιέρωσαν το κυριακάτικο brunch στην Αθήνα, βάζοντας το δικό του λιθαράκι στην τάση που κατέκτησε την Αθήνα αμέσως μετά, το "New Hotel" επέστρεψε στην αγαπημένη του συνήθεια, με τον σεφ Μπάμπη Κουντούρη να υπογράφει brunch classics αλλά και signature δημιουργίες στα ψηλά του ντιζαϊνάτου ξενοδοχείου.

New Hotel Art Lounge

Μη χάσετε: το New Taste Burger με αμερικάνικο Angus, τυρί Comte και μαγιονέζα καπνιστής πάπρικας

St. George Lycabettus
Κλεομένους 2, Λυκαβηττός, 2107416000

Στη βεράντα που πρόσφατα βραβεύθηκε για τη θέα της με τη διάκριση "Best View in Europe" στα World Luxury Travel Awards, το πρώτο πιάτο είναι προφανώς η απολαυστική 360ο θέα της Αθήνας, με όλα τα στολίδια της σε πρώτο πλάνο, το μενού όμως περιλαμβάνει recovery breakfast το πρωί της πρωτοχρονιάς, αλλά και brunch buffet για την πρώτη μέρα του χρόνου, αλλά και κάθε Κυριακή του χειμώνα.

St George Lycabettus Brunch

 

Μη χάσετε: οι γεύσεις περιλαμβάνουν classics όπως τα αυγά benedict και τα mini burgers, φαβορί όμως είναι το σιντριβάνι σοκολάτας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.