4 ιδέες για γιορτινό dining μετά μουσικής

Οι έξοδοι των ημερών το θέλουν το ζωντανό πρόγραμμα για να απογειωθούν, οπότε ιδού 4 προτάσεις για όσους θέλουν να συνδυάσουν το φαγητό τους με κέφι μοντέρνο ελληνικό, λυρικό, νοσταλγικό αλλά και γνήσια λαϊκό.

Cash

Cash
Ανανεωμένο μας υποδέχεται τις φετινές γιορτές το πολύ δημοφιλές bar restaurant του Κεφαλαρίου, με καινούργιους πολυελαίους, μαρμάρινα τραπέζια, ροζ αμυγδαλιές πλεγμένες ανάμεσα στα μπαμπού αλλά και νέες japanese fusion γεύσεις διά χειρός του Βαγγέλη Λεούση συνοδεία καθημερινών live που δημιουργούν party ατμόσφαιρα. Κάθε Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο μικρόφωνο βρίσκεται ο Άρης Πετράκης τραγουδώντας από Σινάτρα μέχρι Πάριο, ενώ τις Πέμπτες η Στεφανία Ρίζου αποθεώνει γυναικείες φωνές όπως η Εντίθ Πιάφ και η Μαρινέλλα. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ο επάνω χώρος του "Red Room" δονείται στους ρυθμούς των μεγάλων επιτυχιών του Γιώργου Θεοφάνους. 

 

Piedra
Photo: Panagiotis Tsikos
Photo: Panagiotis Tsikas

Piedra Opera Restaurant
Ξανά κοντά μας επέστρεψε πρόσφατα, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Πειραιώς και μοναδικό σε ολόκληρη την πόλη όπου το γεύμα συντροφεύουν ζωντανά "τζαμαρίσματα" από τενόρους, που διατρέχουν τη Μεσόγειο με λυρική διάθεση. Ειδικά για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς υπάρχουν εορταστικά μενού με σπέσιαλ πιάτα όπως το σεβίτσε τσιπούρας με κρέμα αβοκάντο, τσίλι, ξινόμηλο και χαβιάρι ελαιολάδου ή το κότσι μαύρου χοίρου σιγομαγειρεμένο σε μπίρα και μέλι που συνοδεύεται από πουρέ γλυκοπατάτας. 

RivieraCoast

Riviera Coast
Ο λαμπερός και πολυεπίπεδος all day χώρος του ομίλου Σταθοκωστόπουλου πάνω στη θάλασσα είναι χάρμα οφθαλμών, επιτρέποντας στο βλέμμα να σαλπάρει χειμώνα-καλοκαίρι κάπου μακριά. Κάθε Σάββατο μάλιστα, ο μεγάλος μας συνθέτης και μαέστρος Γιώργος Κατσαρός μας προσκαλεί, παρέα με την Τερέζα, σε ένα "Ταξίδι στο Χρόνο" με όχημα νοσταλγικές επιτυχίες στο χώρο του εστιατορίου, το οποίο  ποντάρει στις μοντέρνες μεσογειακές γεύσεις. Ένεκα των ημερών, η μουσική παράσταση θα παρουσιαστεί και τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, συνοδεία εορταστικού μενού. 

Argi

Argi’s House
Με διάθεση να ξορκίσουμε όλα εκείνα τα στραβά και τα ανάποδα που μας ταλαιπώρησαν το 2021, μας υποδέχεται το live venue που δημιούργησε ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος στην καρδιά της Γλυφάδας. Η κουζίνα φορά τα γιορτινά της με προτάσεις όπως τα χοιρινά σκαλοπίνια με σος πράσινου πιπεριού και τα μοσχαρίσια μάγουλα με κρασί marsala και πουρέ γλυκοπατάτας, ενώ επί σκηνής θα βρίσκονται η Χρύσα Μπελούση, ο Βασίλης Κλειδωνάρης και ο Γιάννης Παπαγεωργίου με το μπουζούκι του προσφέροντας γνήσιο ελληνικό γλέντι. 

Περισσότερες πληροφορίες

Piedra Opera Restaurant

Αγαθημέρου 3 & Πειραιώς 134 (δίπλα στο Μουσείο Μπενάκη), Ρουφ
  • Εστιατόρια

Cash

Δηλιγιάννη 54, Κεφαλάρι
  • Ethnic κουζίνες

Riviera Coast

Λεωφ. Κων. Καραμανλή 18, Bούλα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.