4 ιδέες για γιορτινό dining μετά μουσικής

Οι έξοδοι των ημερών το θέλουν το ζωντανό πρόγραμμα για να απογειωθούν, οπότε ιδού 4 προτάσεις για όσους θέλουν να συνδυάσουν το φαγητό τους με κέφι μοντέρνο ελληνικό, λυρικό, νοσταλγικό αλλά και γνήσια λαϊκό.

Cash

Cash
Ανανεωμένο μας υποδέχεται τις φετινές γιορτές το πολύ δημοφιλές bar restaurant του Κεφαλαρίου, με καινούργιους πολυελαίους, μαρμάρινα τραπέζια, ροζ αμυγδαλιές πλεγμένες ανάμεσα στα μπαμπού αλλά και νέες japanese fusion γεύσεις διά χειρός του Βαγγέλη Λεούση συνοδεία καθημερινών live που δημιουργούν party ατμόσφαιρα. Κάθε Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο μικρόφωνο βρίσκεται ο Άρης Πετράκης τραγουδώντας από Σινάτρα μέχρι Πάριο, ενώ τις Πέμπτες η Στεφανία Ρίζου αποθεώνει γυναικείες φωνές όπως η Εντίθ Πιάφ και η Μαρινέλλα. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ο επάνω χώρος του "Red Room" δονείται στους ρυθμούς των μεγάλων επιτυχιών του Γιώργου Θεοφάνους. 

 

Piedra
Photo: Panagiotis Tsikos
Photo: Panagiotis Tsikas

Piedra Opera Restaurant
Ξανά κοντά μας επέστρεψε πρόσφατα, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Πειραιώς και μοναδικό σε ολόκληρη την πόλη όπου το γεύμα συντροφεύουν ζωντανά "τζαμαρίσματα" από τενόρους, που διατρέχουν τη Μεσόγειο με λυρική διάθεση. Ειδικά για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς υπάρχουν εορταστικά μενού με σπέσιαλ πιάτα όπως το σεβίτσε τσιπούρας με κρέμα αβοκάντο, τσίλι, ξινόμηλο και χαβιάρι ελαιολάδου ή το κότσι μαύρου χοίρου σιγομαγειρεμένο σε μπίρα και μέλι που συνοδεύεται από πουρέ γλυκοπατάτας. 

RivieraCoast

Riviera Coast
Ο λαμπερός και πολυεπίπεδος all day χώρος του ομίλου Σταθοκωστόπουλου πάνω στη θάλασσα είναι χάρμα οφθαλμών, επιτρέποντας στο βλέμμα να σαλπάρει χειμώνα-καλοκαίρι κάπου μακριά. Κάθε Σάββατο μάλιστα, ο μεγάλος μας συνθέτης και μαέστρος Γιώργος Κατσαρός μας προσκαλεί, παρέα με την Τερέζα, σε ένα "Ταξίδι στο Χρόνο" με όχημα νοσταλγικές επιτυχίες στο χώρο του εστιατορίου, το οποίο  ποντάρει στις μοντέρνες μεσογειακές γεύσεις. Ένεκα των ημερών, η μουσική παράσταση θα παρουσιαστεί και τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, συνοδεία εορταστικού μενού. 

Argi

Argi’s House
Με διάθεση να ξορκίσουμε όλα εκείνα τα στραβά και τα ανάποδα που μας ταλαιπώρησαν το 2021, μας υποδέχεται το live venue που δημιούργησε ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος στην καρδιά της Γλυφάδας. Η κουζίνα φορά τα γιορτινά της με προτάσεις όπως τα χοιρινά σκαλοπίνια με σος πράσινου πιπεριού και τα μοσχαρίσια μάγουλα με κρασί marsala και πουρέ γλυκοπατάτας, ενώ επί σκηνής θα βρίσκονται η Χρύσα Μπελούση, ο Βασίλης Κλειδωνάρης και ο Γιάννης Παπαγεωργίου με το μπουζούκι του προσφέροντας γνήσιο ελληνικό γλέντι. 

Περισσότερες πληροφορίες

Cash

Δηλιγιάννη 54, Κεφαλάρι
  • Ethnic κουζίνες

Riviera Coast

Λεωφ. Κων. Καραμανλή 18, Bούλα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για τον Dabiz Muñoz η γεύση είναι μία μεγάλη περιπέτεια

Ο προβοκάτορας Ισπανός μύστης της γεύσης βρέθηκε ξανά στην κορυφή της λίστας των 'The Best Chef Awards'. Όχι τυχαία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
26/09/2022

Το S.Pellegrino και το Perrier μας περιμένουν στο "Lit Athens"

Το ολόφρεσκο all day στέκι του Κέντρου μιξάρει παραδοσιακή και μοντέρνα Αθήνα σε αύρα, πιάτα και shakers.

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος: "Μετά από τόσες απανωτές "σφαλιάρες" πάντα βρίσκουμε τη λύση στα δύσκολα"

Μια κουβέντα με τον σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο για τις φετινές εξελίξεις στην εστίαση και το νέο εκδοτικό του εγχείρημα που συμπυκνώνει τις προσωπικές του "Gefsis".

Τα Πετράλωνα κάνουν "Ζαβολιά"

Καινούργιο και "παιχνιδιάρικο" στέκι έκανε την εμφάνιση του στην αγαπημένη πιάτσα.

Η συλλεκτική φιάλη του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Ζήτω τα τρεχαντήρια και τα λίμπερτι, οι βαρκαλάδες και οι γάιτες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αφιερώνει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στην ομορφιά και την ξυλοναυπηγική τέχνη των ελληνικών καϊκιών.

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.

Selene (Σαντορίνη)

Η κουζίνα της "Σελήνης", με επικεφαλής τον Έκτορα Μποτρίνι, μπήκε στη σαντορινιά της φάση και δίνει την ιδανική ευκαιρία για ένα long weekend στο νησί.