Την Καθαρά Δευτέρα η ιωδιούχα φρεσκάδα έρχεται σπίτι

Με την Καθαρά Δευτέρα αλλά και τη Σαρακοστή σε απόσταση ιωδιούχας αναπνοής σταχυολογούμε ενδιαφέρουσες ιδέες που μας επιτρέπουν να απολαύσουμε όλα τα θαλασσινά καλούδια από την άνεση του σπιτιού μας.

Την Καθαρά Δευτέρα η ιωδιούχα φρεσκάδα έρχεται σπίτι

Με την Καθαρά Δευτέρα (15/3) σε απόσταση ιωδιούχας αναπνοής σταχυολογούμε ενδιαφέρουσες ιδέες στο πνεύμα της ημέρας αλλά και ορισμένα από τα πιο ξεχωριστά θαλασσινά στέκια της πόλης που εξακολουθούν να παραμένουν κοντά μας με ωραίες σπεσιαλιτέ όλη την περίοδο της Σαρακοστής. Ένα ιδιαιτέρως κομψό καθαροδευτεριάτικο τραπέζι στρώνει η «Μεγάλη Βρεταννία». Ο executive chef του εμβληματικού ξενοδοχείου της Πλατείας Συντάγματος Αστέριος Κουστούδης εμπλουτίζει ένεκα της ημέρας την υπηρεσία delivery Let us do the Cooking με μια πληθώρα από παραδοσιακά νηστίσιμα πιάτα όπως ταραμοσαλάτα, ντολμαδάκια, χταπόδι ξιδάτο, σαλάτα φακές με σάλτσα από εσπεριδοειδή, σουπιές με σπανάκι καθώς και πιλάφι με γαρίδες και μύδια, ενώ η παραδοσιακή λαγάνα θα σας έρθει τυλιγμένη σε λινή πετσέτα, κεντημένη με το οικόσημο του ξενοδοχείου.

Το «St. George Lycabettus» υποδέχεται την άνοιξη με δύο σπέσιαλ μενού για την Καθαρά Δευτέρα. Καρπάτσιο αστακού με λαδολέμονο, γαρίδες με κρούστα πορτοκαλιού και κρέμα ντομάτας αλλά και παραδοσιακός χαλβάς με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σταφίδες είναι κάποιες από τις προτάσεις διά χειρός του executive chef του ξενοδοχείου Βασίλη Μήλιου.

Την Καθαρά Δευτέρα η ιωδιούχα φρεσκάδα έρχεται σπίτι - εικόνα 1
«St. George Lycabettus»

Την Καθαρά Δευτέρα επέλεξε ο εμβληματικός «Βασίλαινας» για να επιστρέψει στα γευστικά μας πράγματα και η ατμόσφαιρα δεν θα μπορούσε να μην έχει κάτι από γιορτή. Το ειδικό μενού (€ 30 κατ’άτομο) ανθολογεί ορισμένα από τα πλέον δημοφιλή πιάτα του ιστορικού εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, όπως το μαρινάτο χταποδάκι, τη σουπιά με χόρτα γιαχνερά και το γιουβετσάκι γαρίδας, και θα έρθει στην πόρτα σας σε συνεργασία με το Mercedes Taxi Club. Από το μενού που είναι διαθέσιμο κατόπιν προ-παραγγελίας έως τις 13/3, δεν λείπει ασφαλώς η διάσημη ταραμοσαλάτα του Βασίλαινα, η οποία θα διατίθεται επίσης για takeaway σε συσκευασίες των 200 γρ. από την Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα, 12-4 μ.μ.

Την Καθαρά Δευτέρα η ιωδιούχα φρεσκάδα έρχεται σπίτι - εικόνα 2
«Βασίλαινας»

Σε νηστίσιμους ρυθμούς συντονίζεται και η αγαπημένη «Μπεμπέκα» του Χαλανδρίου. Για την Καθαρά Δευτέρα λοιπόν, στο όπως πάντα πλούσιο μενού της όμορφης μοντέρνας ταβέρνας βρίσκουμε ταραμοσαλάτα χειροποίητη από λευκό ταραμά, καλαμάρι σχάρας με σος λεμονιού, νηστίσιμη γαρίδομακαρονάδα κόκκινη ή με ανάλαφρη λευκή σάλτσα, γαρίδες σαγανάκι, φρέσκιες σουπιές με σπανάκι αλλά και μπακαλιαρολουκουμάδες με αλιάδα επτανησιώτικη.

Το εμβληματικό εστιατόριο του ομίλου Καστελόριζο, το «Καστελόριζο Κηφισιάς» έκανε την πλατεία της Νέας Ερυθραίας έναν προορισμό για τους λάτρεις του ψαριού. Μέσα από τον ειδικό κατάλογο έρχονται στο σπίτι όλα τα κλασικά κι αγαπημένα, σαν την καραβιδόψυχα, το ξιδάτο χταποδάκι και το συμιακό γαριδάκι, για να ακολουθήσουν τα λινγκουίνι Καστελόριζο με γαρίδες, μύδια και καλαμαράκι, το κριθαρότο με γαρίδες ή το ριζότο θαλασσινών που αρωματίζεται με ελαιόλαδο.

Στους πανέμορφους «Ψαράδες» του Παλαιού Φαλήρου τον πρώτο λόγο έχουν οι δημιουργικές αναζητήσεις του ταλαντούχου σεφ Βασίλη Τσατσάκη γύρω από τα εκλεκτά καλούδια της θάλασσας. Μέχρι να έρθει η στιγμή που θα τους επισκεφτούμε ξανά, θα τιμήσουμε στο σπίτι όλα τα ωραία τους όπως η μους λευκού ταραμά με κρίταμο και πούδρα αυγοτάραχου, οι λουκουμάδες μπακαλιάρου με μαρμελάδα παντζαριού και το ασυναγώνιστο παστίτσιο τόνου με ελαφριά μπεσαμέλ από γραβιέρα Ίου.

Την Καθαρά Δευτέρα η ιωδιούχα φρεσκάδα έρχεται σπίτι - εικόνα 3
«Ψαράδες»

Όστρακα, θαλασσινά και φρέσκο ψάρι βρίσκουν τη θέση τους στο πολύ ενδιαφέρον ιωδιούχο σενάριο που ξετυλίγει το «Fifty Fish» στο Μαρούσι. Αξίζει να εστιάσετε στην πλούσια κολεξιόν από όλων των ειδών τα ωμά (καρπάτσιο, ταρτάρ, σεβίτσε κ.ο.κ.) αλλά και τις ευφάνταστες προτάσεις τους σε θαλασσινά burgers και bao buns, με tempura γαρίδας, μπιφτέκια φρέσκου σολομού και φιλέτο τόνου με σος από wasabi και αβοκάντο.

Τις «Fishαλίδες» στο Χαλάνδρι τις τιμάμε συχνά πυκνά, γιατί απολαμβάνουμε τόσο την ατμόσφαιρα που μας μεταφέρει σε κυκλαδίτικο νησί όσο και τις ωραίες θαλασσινές γεύσεις, με έμφαση στην πρώτη ύλη επιπέδου από το δικό τους ιχθυοπωλείο. Στα οπωσδήποτε της παραγγελίας μας για το σπίτι, το καπνιστό σκουμπρί με baby ρόκα, η αθηναϊκή σαλάτα με φιλετάκια φρέσκου ψαριού και το σαγανάκι πεσκανδρίτσας με σάλτσα λεμονάτης μουστάρδας.

Την Καθαρά Δευτέρα η ιωδιούχα φρεσκάδα έρχεται σπίτι - εικόνα 4
«Ψάρι Ψάρι»

Η θαλασσινή εμβέλεια του πολύ όμορφου «Ψάρι Ψάρι» απλώνεται από την πλατεία Κοραή στην Αγία Παρασκευή προς τα πέριξ (Παπάγου, Χολαργός, Χαλάνδρι) αλλά και τον Γέρακα και τα Γλυκά Νερά. Η όρεξη ανοίγει με την δική τους χειροποίητη αλοιφή με καπνιστό ψάρι και λιαστή ντομάτα ή μια ρεβυθάδα με χταπόδι κρασάτο, ενώ η συνέχεια φέρνει ψάρι και θαλασσινά στη σχάρα ή αχνιστά αλλά και σουβλάκι σολομού ή κουτσομούρα πανέ με φινόκιο για όσους προτιμούν τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις.

Είναι μια κλασική θαλασσινή αξία στα Μελίσσια το όμορφο «Ψαροκόκκαλο» με τα ολόφρεσκα ψαρικά του, τις χορταστικές μερίδες και τις προσεγμένες τιμές. Ο πολύ πλούσιος κατάλογος βάζει δίπλα δίπλα τις κλασικές αξίες με τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις όπως τα λεμονάτα μάγουλα από σαλάχι με φέτα και ο χειροποίητος παστουρμάς θαλασσινών, χωρίς να προσπερνά τα διαχρονικά hits του μαγαζιού σαν το κριθαρότο πεσκανδρίτσας και την άπαιχτη ποικιλία ψαρικών για δύο άτομα.

Περισσότερες πληροφορίες

Suite Lounge (La)

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

GB Roof Garden

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Καστελόριζο

Πλατάνων 2, Πλ. Νέας Κηφισιάς
  • Εστιατόρια

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ψαράδες

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Ψαροκόκκαλο

Ελ. Βενιζέλου 19, Μελίσσια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.