3 ιδέες για μια αλλιώτικη Τσικνοπέμπτη

Λέμε «hola tsikna», τσικνίζουμε σε ατμοσφαιρικά εστιατόρια αλλά και με θέα τον Παρθενώνα.

3 ιδέες για μια αλλιώτικη Τσικνοπέμπτη

#1 στο «Dos Hermanos»

Με σύνθημα «Hola Tsikna» μας υποδέχεται το αγαπημένο μας μεξικάνικο εστιατόριο της Κηφισιάς και μας δελεάζει ένεκα της ημέρας με πολλούς μεξικάνικους μεζέδες, πικάντικα fajitas σιγοψημένα για ώρα, ένα Mexican steak με ειδική συνταγή αλλά και ζουμερά κρεατικά στη σχάρα για την απαραίτητη μεξικάνικη τσίκνα. Εναλλακτικά, υπάρχει κι ένα σπέσιαλ πλατό mixed grill που θα μπει στη μέση του τραπεζιού παρέα με άφθονες margaritas και άλλα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, ενώ το διάσημο live samba show του μαγαζιού με Κουβανέζικες μουσικές και πολύ χορό είναι ό,τι πρέπει για να μπούμε απευθείας σε αποκριάτικο mood.

#2 στο εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης

3 ιδέες για μια αλλιώτικη Τσικνοπέμπτη - εικόνα 1

Είναι λιτό και μοντέρνο, με εξαιρετική θέα στον Παρθενώνα, τόσο από το τζάμι όσο και από τη φοβερή βεράντα του και κατά παράδοση η Παρασκευή είναι η μόνη ημέρα που λειτουργεί μέχρι αργά εμπλουτίζοντας το μενού του με έξτρα πιάτα αλλά και live jazz. Την Πέμπτη 28 ωστόσο, το εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης κάνει την εξαίρεση και παραμένει ανοικτό από τις 8 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα, τσικνίζοντας με ζωντανή μουσική και έναν πλούσιο μπουφέ γεμάτο με λαχταριστά ορεκτικά, φρεσκοκομμένες σαλάτες, ποικιλίες κρεατικών και χειροποίητα γλυκά. Για να ζήσετε την ξεχωριστή αυτή εμπειρία οι κρατήσεις είναι απαραίτητες.

#3 στο «Chefi»

3 ιδέες για μια αλλιώτικη Τσικνοπέμπτη - εικόνα 2

Έχει ούτως ή άλλως ιδιαίτερη αγάπη για τα εκλεκτά κρεατικά το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Χαλανδρίου, η οποία φαίνεται και στο ειδικό τσικνο-μενού που θα σερβιριστεί την Πέμπτη το βράδυ (€ 30 κατ’άτομο). Ανάμεσα στις νοστιμιές που θα παρελάσουν από το τραπέζι είναι το λουκάνικο σχάρας με πατατοσαλάτα και καπνιστό τυρί όπως και το κριθαρότο με μελωμένη πανσέτα, λαχανικά και chorizo, ενώ βασιλιάς της βραδιάς θα είναι ασφαλώς το mixed grill με κοτόπουλο, κεμπάπ, ψαρονέφρι, και μπιφτέκι συνοδεία από πατάτες τηγανιτές και ΒBQ sauce. Θα γλυκαθείτε με μους από μαστίχα και γιαούρτι με μπισκότο αμυγδάλου, βύσσινο και παγωτό.

Περισσότερες πληροφορίες

Dos Hermanos

Κυριαζή 24, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
29/09/2022

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;

Για brunch στο "Beefbar Athens"

Το φημισμένο brunch επιστρέφει τα Σαββατοκύριακα στον κομψό χώρο του "Beefbar Athens" στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.