Στο «Soleto» από το πρωί μέχρι το βράδυ

Το δημοφιλέστατο all day εστιατόριο της Γλυφάδας ξεφεύγει από το συμβατικό μοντέλο της περιοχής, με μια ευρύτατη γκάμα πιάτων τα οποία επιμελείται ο διακεκριμένος σεφ Μιχάλης Ντουνέτας.

Στο «Soleto» από το πρωί μέχρι το βράδυ

Το δημοφιλέστατο all day εστιατόριο της Γλυφάδας ξεφεύγει από το συμβατικό μοντέλο της περιοχής, με μια ευρύτατη γκάμα πιάτων τα οποία επιμελείται ο διακεκριμένος σεφ Μιχάλης Ντουνέτας.

Στο «Soleto» από το πρωί μέχρι το βράδυ - εικόνα 1

Το «Soleto» είναι δικαίως από τα πιο επιτυχημένα μαγαζιά­ της Γλυφάδας, σκέφτομαι χαζεύοντας τα φωτισμένα –σαν γιορτινά– δέντρα στον εξωτερικό του χώρο. Το γεμάτο­ κεντρικό μπαρ σκορπίζει θετική­ ενέργεια και ο ωραίος κόσμος μοιράζεται ανάμεσα στις δύο σάλες, το μεγάλο ατμοσφαιρικό Italian Room και το μινιμαλιστικά μοντέρνο Asian Room. Είναι ανοιχτό όλη μέρα, οπότε σίγουρα αξίζει να πας για πρωινό, καθώς το μενού στηρίζεται σε πεντανόστιμα βιολογικά αβγά που έρχονται από τη φάρμα του εστιατορίου στις Σπέτσες, όπως και πολλά από τα λαχανικά και τα φρούτα του.

Στο «Soleto» από το πρωί μέχρι το βράδυ - εικόνα 2

Εκτός από τις στάνταρ σπεσιαλιτέ του μεγάλου (είναι η αλήθεια) καταλόγου, υπάρχουν πάντα πιά­τα ημέρας. Από αυτήν την κατηγορία ξεχώρισα το φανταστικό, πρωτότυπο συνδυασμό θαλασσινών χτενιών με φουαγκρά με μια εξαιρετική σάλτσα φουλ στο umami, φτιαγμένη από μέλι, βαλσαμικό ξίδι και ντεμιγκλάς – είναι από τις σήμα κατατεθέν δημιουργίες του Ντουνέτα, οπότε τιμήστε τη δεόντως όταν τη βρείτε. Στα σούπερ πιάτα κι εκείνο το ταρτάρ βασιλικού καβουριού, συντονισμένο άψογα με αβοκάντο, αγγούρι, λάιμ και πικάντικο γουακαμόλε. Αυτήν την περίοδο υπάρχουν και άλλες νηστίσιμες προτάσεις, όπως τα γλυκά φρέσκα καλαμάρια Σπετσών στη σχάρα με ωραία φάβα και φινόκιο, οι θεαματικές μαύρες ταλιατέλες σε σάλτσα μπισκ, με καραβίδες και ζουμερά όστρακα, τα σπαγκέτι aglio olio με καλαμαράκι (που προσωπικά θα τα προτιμούσα πιο πικάντικα) και, φυσικά, το φιλέτο βελούδινου ελληνικού κιτρινόπτερου τόνου με βινεγκρέτ λεμονιού και τρίχρωμη κινόα.

Στο «Soleto» από το πρωί μέχρι το βράδυ - εικόνα 3

Στα ζυμαρικά, τώρα, ξεχώρισα από τα homemade ραβιόλια εκείνα που γεμίζονται με σπανάκι και ανθότυρο και η γευστικότατη σάλτσα τους έχει το «χρώμα» ζωμού παρμεζάνας με φασκόμηλο. Η ταλιάτα του αμερικάνικου flap steak από Black Angus είναι αξιόλογη, με ωραία σάλτσα κρασιού Porto και διακριτικό άρωμα από λάδι λευκής τρούφας. Μη χάσετε τις πίτσες με τη λεπτή και τραγανή ζύμη, ούτε τα επιτυχημένα σούσι, από τα οποία δοκίμασα τα crazy spicy crab roll και το shrimp tempura με σολομό.

Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα, 2109680460. Τιμή: € 35-50.

Περισσότερες πληροφορίες

Soleto

Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Caldera": Δοκιμάζοντας για το Πάσχα το κρασί της παλαιότερης Κάναβας της Σαντορίνης

Η ετικέτα "Caldera" ψιθυρίζει εκφραστικά την θηραϊκή οινική κουλτούρα με το πρώτο έτος κυκλοφορίας της να πραγματοποιήθηκε το 1974.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
24/04/2024

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".