«Queen Bee»: ένα νέο μπιστρό με το δικό του artisanal αρτοποιείο

Ένας σούπερ σταρ αρτοποιός επιμελείται τα ψωμιά και το brunch έχει νεορκέζικη αύρα.

 «Queen Bee»: ένα νέο μπιστρό με το δικό του artisanal αρτοποιείο

Το παν σε ένα μπιστρό είναι η ζωηρή ατμόσφαιρα από τη διάθεση των επισκεπτών και το «Queen Bee» έχει καταφέρει να την αποκτήσει μέσα σε λίγες ημέρες λειτουργίας στην κολωνακιώτικη γωνιά όπου βρισκόταν το «Παπλού». Στον ανάλαφρο, ρουστίκ χώρο του με τα απαλά χρώματα και τη βιτρίνα με τα ψωμιά, τα κρουασάν και τα cinnamon rolls, μπροστά από μια ανοιχτή κουζίνα Marrone, το «Queen Bee» παντρεύει γαλλική τεχνογνωσία, νεοϋορκέζικο fusion γευστικό κοσμοπολιτισμό και ντόπια εποχικότητα (τα ως επί το πλείστον βιολογικά προϊόντα προέρχονται από παραπλήσιες λαϊκές αγορές και παραγωγούς σε ακτίνα το πολύ 100 χλμ.), για να σερβίρει πρωινό, brunch και μεσημεριανό με healthy χαρακτήρα.

Η βάση για όλα αυτά είναι η λογική ενός artisanal αρτοποιείου, που έχει αναλάβει ο Kamel Saci, ένας σούπερ σταρ Γάλλος αρτοποιός με συνεργασίες με τους Pierre Gagnaire και Joel Robuchon. Οι επτά τύποι ψωμιού από βιολογικά γαλλικά άλευρα χρησιμοποιούνται στα καλαθάκια του πρωινού, σε avocado toasts και σάντουιτς όπως εκείνα με in-house καπνισμένο σολομό ή roast beef. Ο Sal Lamboglia, σεφ στη νεοϋορκέζικη τρατορία «Bar Primi», επιμελείται το brunch και προτείνει από αβγά Benedict και φριτάτες μέχρι τα πιο αφράτα pancakes που έχουμε δοκιμάσει στην πόλη (μόνο με μέλι και καβουρδισμένα καρύδια) αλλά και σαλάτα kale με ξινόμηλα και ξηρούς καρπούς.

Π. Ιωακείμ 45, Κολωνάκι, 2107209933.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

26/04/2024

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.