4 music restaurants για γιορτινό ξεφάντωμα!

Έντεχνα και λαϊκά ελληνικά, μεσογειακές άριες, σπανιόλικα πάθη, ρομαντικό καμπαρέ­, ρυθμικά σουίνγκ, όλα μετά φαγητού βεβαίως, για να γλεντήσετε δεόντως χρονιάρες ­μέρες.

4 music restaurants για γιορτινό ξεφάντωμα!

Έντεχνα και λαϊκά ελληνικά, μεσογειακές άριες, σπανιόλικα πάθη, ρομαντικό καμπαρέ­, ρυθμικά σουίνγκ, όλα μετά φαγητού βεβαίως, για να γλεντήσετε δεόντως χρονιάρες ­μέρες.

«MALVAZIA»

4 music restaurants για γιορτινό ξεφάντωμα! - εικόνα 1

O χώρος ξεχωριστός, φτιαγμένος με μεράκι από Μονεμβασίτες τεχνίτες της πέτρας και εμπνευσμένος από το κάστρο τους. Το πρόγραμμα με τίτλο «Όταν οι νότες συναντούν τη Μεσόγειο» ξεκινάει από Χατζιδάκι και ιταλικές καντσονέτες και πηγαίνει σε fado, tango και έντεχνο ελληνικό. Ο Βαγγέλης Ζούλας σε καθηλώνει με συνοδεία στο πιάνο από τον Ζώη Πατέλη, ενώ Παρασκευή και Σάββατο μαζί τους εμφανίζονται η σοπράνο Αγάπη Παπαμήτσου και ο βιολιστής Ζήσιμος Σουλκούκης. Απ’ το μενού ζήλεψα τις τριπλομαγειρεμένες πατάτες με χειμερινή μαύρη τρούφα και κρέμα από κατσικίσιο τυρί Μονεμβασιάς.

«PIEDRA»

4 music restaurants για γιορτινό ξεφάντωμα! - εικόνα 2

Σ’ ένα μεσαιωνικό κελάρι στην Πειραιώς, η πέτρα, το ξύλο και το σίδερο υπό το φως των κεριών συνδυάζονται με τη μουσική καλαισθησία και αλεγκρία. Λυρικοί καλλιτέχνες και σολίστες ερμηνεύουν (κάθε Παρασκευή και Σάββατο) με μοναδικό τρόπο μεσογειακά κατά βάση κομμάτια, όπου η «Κάρμεν» συναντά την «Τόσκα» και το «Χορό των μεταμφιεσμένων» του Βέρντι. Ο αυτοσχεδιασμός των τενόρων είναι η κορύφωση της μουσικής περιπλάνησης, ενώ παρεμβάλλονται μοναδικά ελληνικά κομμάτια εκτελεσμένα με λυρικό τρόπο. Από την κουζίνα μου γυάλισε κότσι αρνιού σιγομαγειρεμένο με κρασί Vinsanto, μαντζουράνα, νεροκάρδαμο και λαχανικά μπρεζέ.

«ΟMU»

4 music restaurants για γιορτινό ξεφάντωμα! - εικόνα 3

Το bar restaurant πάνω απ’ το «Oozora» παίρνει ξεχωριστό χρώμα το σαββατοκύριακο. Κάθε Σάββατο, ο δημοφιλής καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Φραντζής παρουσιάζει το ξεχωριστό concept διασκέδασης «S(w)inging around»! Ένα ταξίδι, δηλαδή, στο τραγούδι, το χρόνο και το χώρο, συνοδεία φωνητικών και πλήκτρων από τη Γεωργία Κωνσταντίνου, η οποία έχει και την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος, με τον Κωνσταντίνο να ερμηνεύει ελληνικά και ξένα τραγούδια από τη δεκαετία του ’30 έως και σήμερα σε αυθεντικούς αλλά και σε πειραγμένους swing ρυθμούς. Τις Κυριακές έχει «Mono Greek Vibes» πάρτι με πολύ μπουζούκι και στα decks τον Richard Horn. Ο διακεκριμένος σεφ Andy Lay δημιουργεί μοναδικά sushi roll, maki, nigiri, sashimi, αλλά και ιδιαίτερα burgers. Εντυπωσιακά τα κοκτέιλ του Marek Petrik.

«EL CONVENTO DEL ARTE»

4 music restaurants για γιορτινό ξεφάντωμα! - εικόνα 4

Σ’ ένα υπέροχο πετρόχτιστο κτίριο του Μεταξουργείου, μέσα σ’ ένα ρομαντικό, μαξιμαλιστικό, μοναστηριακό σκηνικό με μανουάλια, αναγεννησιακές αγιογραφίες και μπορντό βελούδινες κουρτίνες και τον DJ να παίζει από άμβωνα, εναλλάσσονται: η ηθοποιός Ευαγγελία Μουμούρη (15 και 22/12) που ανάμεσα σε ευχές, παράπονα, ερωτικές εξομολογήσεις και αφορισμούς τραγουδάει Αττίκ, Σουγιούλ, Μουζάκη, Χιώτη, Ζαμπέτα, Μάνου, Κραουνάκη αλλά και Βάιλ, σουίνγκ, λάτιν, μποσανόβα και τάνγκο· ο ηθοποιός Παναγιώτης Πετράκης (18-19/12) στο σπανιόλικο «El fuego de la Pasión»· η περφόρμερ Pavlina Styl (21/12) στην παράσταση «Sidewalks de la rue Pigalle» με ακούσματα της Belle Époque και του καμπαρέ από το μεσοπολεμικό Βερολίνου μέχρι το σήμερα. Την επιμέλεια της κουζίνας έχει ο Μιχάλης Ντουνέτας.

Περισσότερες πληροφορίες

Malvazia

Αγαθημέρου 1, Ρουφ
  • Εστιατόρια

Piedra Opera Restaurant

Αγαθημέρου 3 & Πειραιώς 134 (δίπλα στο Μουσείο Μπενάκη), Ρουφ
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.