Νόστιμη ελληνική κουζίνα δουλεμένη με μικρές καινοτόμες ιδέες

Πληθωρικά πιάτα από τον έμπειρο σεφ Μάκη Κουτσονίκα στο μικρό μαγαζί της Καλλιθέας με το μαγικό όνομα «Μανδραγόρας».

Νόστιμη ελληνική κουζίνα δουλεμένη με μικρές καινοτόμες ιδέες

Πληθωρικά πιάτα από τον έμπειρο σεφ Μάκη Κουτσονίκα στο μικρό μαγαζί της Καλλιθέας με το μαγικό όνομα «Μανδραγόρας».

Νόστιμη ελληνική κουζίνα δουλεμένη με μικρές καινοτόμες ιδέες - εικόνα 1

Ο χώρος διατηρεί την ιδιαίτερη ρετρό διακόσμησή του με πέτρα, ξύλο και πλακάκια και σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα και χαλαρά. Στην κουζίνα ο σεφ Μάκης Κουτσονίκας (εργαζόταν για εννιά χρόνια στο εστιατόριο «Αγορά Select») προτείνει μια πληθωρική, νόστιμη ελληνική κουζίνα δουλεμένη με μικρές καινοτόμες ιδέες. Η βελούδινη φάβα από ρεβίθι με φιλετάκια από καπνιστό χέλι και κρεμμύδια είναι μια καλή αρχή, ενώ όποιος συμμερίζεται τη μεγάλη αγάπη του σεφ για το τυρί δεν θα ξέρει τι να πρωτοδιαλέξει: φέτα «μπουγιουρντί» ψημένη στο φούρνο, με πιπεριά, ντομάτα, μπούκοβο και καπνιστή πάπρικα, χαλούμι στη σχάρα με ντομάτα και λάδι βασιλικού, κεφαλοτύρι σαγανάκι σβησμένο με ούζο, φέτα τυλιχτή σε φύλλο με μέλι, ξίδι και μαυροκούκι, πιτάκια Καισαρείας με παστουρμά και γραβιέρα…

Νόστιμη ελληνική κουζίνα δουλεμένη με μικρές καινοτόμες ιδέες - εικόνα 2

Όσο για τα κυρίως, το ριζότο μαζί με στάρι, μανιτάρια και κρέμα ελληνικής τρούφας μάς κέρδισε με τον ιδιαίτερο συνδυασμό των υλικών και την ενδιαφέρουσα υφή του. Το κοκκινιστό μοσχαρίσιο χτένι με λιαστή ντομάτα και ταλιατέλες ήταν πραγματικό λουκούμι, θα ήθελε όμως πιο πυκνή και δεμένη τη σάλτσα του. Σπουδαία συνοδεία τα τραγανά λευκά νεροκρέμμυδα Ζακύνθου στο τρυφερό ψαρονέφρι. Το πληθωρικό μοσχαρίσιο μπιφτέκι γεμιστό με καπνιστό τυρί Βερμίου και μαρμελάδα από μπέικον έχει προοπτικές, κυρίως αν λιγοστέψει το τυρί και η μαρμελάδα είναι λιγότερο γλυκιά. Σερβίρονται ακόμη πολλά πιάτα ημέρας –κυρίως της ώρας– αλλά και ζυμαρικά γραμμένα στο μαυροπίνακα πάνω από την ανοιχτή κουζίνα. Συνοδεύονται από τσίπουρα, ούζα και μπίρες, ενώ οι μερίδες είναι ικανοποιητικές και οι τιμές φιλικές.

Περισσότερες πληροφορίες

Mandragoras

Ευαγγελιστρίας 96, Καλλιθέα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.