Το αστραφτερό, πολύ ιταλικό «Clemente VIII»

Με τραπεζάκια στον πιο κοσμοπολίτικο­ δρόμο του κέντρου, το κλασικό και πολύ προσεγμένο καφέ με το εντυπωσιακό ζωγραφιστό ταβάνι κάνει link με Ρώμη και Φλωρεντία.

Το αστραφτερό, πολύ ιταλικό «Clemente VIII»

Με τραπεζάκια στον πιο κοσμοπολίτικο­ δρόμο του κέντρου, στην είσοδο της απαστράπτουσας Στοάς Σπυρομήλιου, το κλασικό και πολύ προσεγμένο καφέ με το εντυπωσιακό ζωγραφιστό ταβάνι κάνει link με Ρώμη και Φλωρεντία και μόνο με το όνομά του –ο καφές ήταν το αγαπημένο ρόφημα του πάπα Κλημέντιου του 8ου, που ευλόγησε τους κόκκους του–, προσφέροντας υπέροχο espresso και cappuccino.

Το αστραφτερό, πολύ ιταλικό «Clemente VIII» - εικόνα 1

Αγαπημένο στέκι της επιχειρηματικής και της καλλιτεχνικής Αθήνας, των καλοντυμένων και των σοφιστικέ, μας δίνει εξωστρεφές και ατμοσφαιρικό ραντεβού από τις 10 το πρωί μέχρι λίγο πριν από τα μεσάνυχτα με μια βιτρίνα με τυριά και αλλαντικά που κόβονται μπροστά σου, panini με ό,τι καλούδια θέλεις και φοβερά γλυκά (εξαιρετική η σπιτική μηλόπιτα) ή ακόμη και για ένα ελαφρύ γεύμα με σαλάτα caprese ή Caesar’s, ένα cheeseburger ή μια pizza italiana originale.

Το αστραφτερό, πολύ ιταλικό «Clemente VIII» - εικόνα 2

New entry το prix fixe μενού από τις 12 μ. και μετά, με ατομική σαλάτα, επιλογή από pizza margherita ή pasta Napolitanα και σπιτική pannacotta στα € 14.

Το αστραφτερό, πολύ ιταλικό «Clemente VIII» - εικόνα 3

Αυτονόητο το χάζι από τις αναπαυτικές εξωτερικές πολυθρόνες του, στρατηγικά τοποθετημένες εντός κι εκτός στοάς, και αγαπημένη συνήθεια ένας δεύτερος καφές για το δρόμο.

Βουκουρεστίου 3, Στοά Σπυρομήλιου, 2103219340

Περισσότερες πληροφορίες

Clemente VIII

Βουκουρεστίου 3, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.