Επιλογές για αβγόφιλους κι ελληνικός καφές σε περιμένουν τα πρωινά σε μια αυλή στο Παγκράτι που μετράει την ιστορία με τις οκάδες.
Για την ακρίβεια αυτό που σερβίρεται στη μικρή, κουκλίστικη αυλή του «Βυρίνη» είναι... δωδεκατιανό, αφού ξεκινάει στις δώδεκα το μεσημέρι. Στη μίνι κάρτα του σε περιμένει μια δόση ιστορίας – έχει μπόλικη η παλιά ταβέρνα του Παγκρατίου, που τώρα βρίσκεται στα χέρια της τρίτης γενιάς της οικογένειας, και δη του Κωνσταντίνου Βυρίνη– και τρεις προτάσεις για αβγόφιλους: ένας συμπαθέστατος καγιανάς με μπόλικο κρεμμύδι, πιπεριές και αραβικές πιτούλες, μια τηνιακή φρουτάλια με λουκάνικο και πατάτα πασπαλισμένη με άνηθο και μια πληθωρική στραπατσάδα με απάκι, ξινομυζήθρα, ντομάτα και κρεμμύδι.
Μπορείς να αράξεις με το laptop και να δουλέψεις… al fresco ή να επιλέξεις το δρόμο του dolce far niente και να χαρείς την καλοκαιρινή μποεμία. Δεν θα ήταν άσχημο, πάντως, να ανοίγει λίγο νωρίτερα. Την ώρα που ξεκινάει είναι σχετικά αργά για πρωινό, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για εργάσιμες μέρες. Από την άλλη, με την κουζίνα να έχει πάρεις μπρος για το μεσημεριανό, σε δελεάζει να βάλεις δίπλα τους κι ένα-δύο πιάτα από τον κλασικό του κατάλογο, όπως μια παρτίδα κεφτεδάκια ή εκείνους τους γνωστούς ντολμάδες σήμα-κατατεθέν.