«Soleto»: Festive dining

Premium dishes αλλά και προτάσεις για κάθε διάθεση με τη σφραγίδα του Μιχάλη Ντουνέτα, ο οποίος αντλεί ιδέες από τις κουζίνες του κόσμου, σε ένα feelgood εστιατόριο ιδανικό για γιορτινές εξόδους.

«Soleto»: Festive dining

Premium dishes αλλά και προτάσεις για κάθε διάθεση με τη σφραγίδα του Μιχάλη Ντουνέτα, ο οποίος αντλεί ιδέες από τις κουζίνες του κόσμου, σε ένα feelgood εστιατόριο ιδανικό για γιορτινές εξόδους.

«Soleto»: Festive dining - εικόνα 1

Τα δεντράκια στον εξωτερικό χώρο ακτινοβολούν έτσι όπως είναι τυλιγμένα­ με άπειρα φωτάκια, ενώ μέσα στη σάλα νιώθεις ότι ζεις ένα παραμύθι: παντού κλαδιά καταστόλιστα με φώτα, βιτρίνες με συλλεκτικά vintage παιχνίδια από τα ’60s-’80s (η ιδιοκτήτρια Έλενα Παπαθάνου έχει κάνει εκπληκτική δουλειά), ωραίες μουσικές και γενικά μια αίσθηση χαράς και ανεμε­λιάς. Με αυτήν τη σούπερ μοντέρνα υπερπαραγωγή στο background, το γαστρονομικό στιλ αποτελεί το άλλο μέγα ατού του μαγαζιού.

Σχεδόν ό,τι θελήσεις βρίσκεται στο πιάτο σου: από σούσι και τα λοιπά γιαπωνέζικα εδέσματα του Asian Room μέχρι τα ριζότο, τις πίτσες ή τα κρεατικά του Italian Room. Κι εδώ είναι αναγκαία μια επεξήγηση: ο κατάλογος του τελευταίου έχει μεν πυρήνα ιταλικό, αλλά απλώνεται και σε άλλες διεθνείς γεύσεις, ενώ περιλαμβάνει μια σειρά premium dishes με «πολυτελή» υλικά (μοσχάρι wagu, αστακός, τρούφες κ.ά.) και healthy-bio eating προτάσεις.

«Soleto»: Festive dining - εικόνα 2

Για αρχή δοκιμάσαμε ορεκτικές rock shrimps, ήτοι τραγανές γαρίδες με spicy κρεμώδη σάλτσα, κόκκινο λάχανο και ραντίτσιο, ενώ συνεχίσαμε με ένα πληθωρικό combo shasimi (σολομός, τόνος, λαβράκι, γαρίδες Κοιλάδας, σφυρίδα από τις Σπέτσες) και nigiri (σολομός, τόνος, λαβράκι) με εντυπωσιακή παρουσίαση, άψογο κόψιμο και πολύ καλά δουλεμένο ρύζι. Απολύτως ξεχωριστό πιάτο ο μεσογειακός τόνος μαριναρισμένος με λαχανικά (ελάχιστο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και φινόκιο, ελιές­, κάππαρη και ξύσμα λάιμ), όλο αρώματα και ισορροπία μεταξύ έντασης και γλυκύτητας. Το ριζότο με σπαράγγια, κρέμα σπαραγγιών και λάδι τρούφας και το ριζότο άγριων μανιταριών με κρέμα πορτσίνι ήταν δύο εξαιρετικά στη λιτότητά τους πιά­τα, μια πραγματική «σπουδή σε ένα υλικό». Την ίδια γραμμή ακολουθούσε και η ποικιλία άγριων μανιταριών σοτέ με flakes παρμεζάνας και πραλίνα φουντούκι, με τη γεύση της πραλίνας να κοντράρει μοναδικά τα μανιτάρια.

«Soleto»: Festive dining - εικόνα 3

Κορυφαία η ταλιάτα­ με demi-glace sauce αρωματισμένη με marsala. Εκτός από το άψογο ψήσιμο που έκανε το κρέας να λιώνει στο στόμα, πόσες­ φορές απολαμβάνεις τη διάσημη­ demi-glace φτιαγμένη βήμα βήμα­ (κι έχει πολλά βήματα!) από τον ίδιο τον σεφ και όχι βγαλμένη από κάποια συσκευασία; Ο έμπειρος και πολύ δημιουργικός σεφ Μιχάλης Ντουνέτας, ο οποίος επιμελείται το μενού, έχει φροντίσει να είναι τα πάντα χειροποίητα –οι ζύμες, οι σάλτσες και τα ψωμιά–, ενώ το βιο­λογικό ελαιόλαδο και τα λαχανικά είναι παραγωγής των ιδιοκτητών. Σημειώστε επίσης ότι εδώ φτιάχνονται και τα επιδόρπια: πάβλοβα με φράουλες, τιραμισού και μια πολύ ενδιαφέρουσα τριλογία bitter ­σοκολάτας. Το ζεστό Amaro με πορτοκάλι στο τέλος είναι τόσο –μα τόσο– Christmas! Το «Soleto» είναι σίγουρα μια σπουδαία πρόταση για φαγητό και οπωσδήποτε μια πολύ καλή ιδέα για έξοδο μέσα στις γιορτές.

Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα, 2109680460. Τιμή: € 35-50.

Περισσότερες πληροφορίες

Soleto

Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ποιος θα είναι ο Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος του 2023;

Mια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στον κλάδο της φιλοξενίας και του fine dining θα αναδείξει τον Έλληνα Οινοχόο που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Sommelier.

Οι κυρίαρχες τάσεις στη γαστρονομία και τον τουρισμό στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ένα πλούσιο τριήμερο με πλήθος παραγωγών, εκπρόσωπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, σεμινάρια μαγειρικής και συζητήσεις που εστιάζουν στις κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ένας και πλέον αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και δημιουργίας

Ο συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στο μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου, τη Ζαγορά, το 1916 από 199 κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του εξυπηρετώντας πλέον συνολικά περισσότερα από 800 μέλη.

Napul’è

Το ιταλιάνικο εστιατόριο της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio έχει αυθεντικότητα στηριγμένη σε εξαιρετικά ιταλικά προϊόντα και είναι αγαπημένο στέκι των σεφ της Αθήνας, με αστεράτες πίτσες, ριζότο, μακαρονάδες και άλλα ωραία.

Ο Κώστας Κούφαλης είναι ο νέος chef de cuisine της "Σπονδής"

Εσωτερική μεταγραφή στην κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου.

Η Άννα Διαμαντοπούλου στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου

H κα Διαμαντοπούλου θα πραγματοποιήσει διάλεξη που θα εστιάζει στην εκπαίδευση μπροστά στις προκλήσεις του 21ου αιώνα.