Καλοκαιρινά νέα από τη Μαρίνα Φλοίσβου μέχρι το Πόρτο Ράφτη

Αυτός ο Ιούνιος ψήνει Striplοin, χαζεύει τα κύματα, βγαίνει στην αυλή, βλέπει από τα ψηλά την πόλη και σε βάζει σε κλίμα νησιού.

Καλοκαιρινά νέα από τη Μαρίνα Φλοίσβου μέχρι το Πόρτο Ράφτη

Αυτός ο Ιούνιος ψήνει Striplοin, χαζεύει τα κύματα, βγαίνει στην αυλή, βλέπει από τα ψηλά την πόλη και σε βάζει σε κλίμα νησιού.

Και πάλι «Grill» στον Αστέρα

Καλοκαιρινά νέα από τη Μαρίνα Φλοίσβου μέχρι το Πόρτο Ράφτη - εικόνα 1

Το παλιό «Grill Room» του «Astir Palace» στη Βουλιαγμένη αναβιώνει ως «Grill Steak House». Στη νέα συνταγή, η φοβερή βεράντα συνδυάζεται με κρέατα από την Αμερική, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τον Καναδά (Black Angus rib eye, ΝΥ striploin βίσονα, καρέ αρνιού κ.ά.), ενώ δεν λείπουν και θαλασσινές προτάσεις, όπως σολομός ή αστακός, κι αυτοί ψημένοι σε φούρνο Josper.

Ανανεωμένο «TGI Friday’s» στη Μαρίνα Φλοίσβου

Καλοκαιρινά νέα από τη Μαρίνα Φλοίσβου μέχρι το Πόρτο Ράφτη - εικόνα 2

Σε νέο χώρο, ανοίγει από το πρωί για καφέ κάτω από τις ομπρέλες, και συνεχίζει με τις γνωστές του σπεσιαλιτέ (πλούσιες σαλάτες, burgers, Jack Daniels’ steak και πολλά ακόμη) και χάζι στη θάλασσα αλλά και… στην κουζίνα, που πλέον είναι ανοιχτή και ορατή από κάθε σημείο του. Μετά το ηλιοβασίλεμα, θα πιείτε τα κοκτέιλ σας και στο εξωτερικό μπαρ.

«Bella Vespa» στην αυλή

Καλοκαιρινά νέα από τη Μαρίνα Φλοίσβου μέχρι το Πόρτο Ράφτη - εικόνα 3

Το bar-restaurant της Γλυφάδας βγήκε έξω για το καλοκαίρι, συνδυάζοντας νέα πιάτα ιταλικής κατεύθυνσης από τον Βαγγέλη Λεούση (ριζότο με παντζάρι με ελαιόλαδο και καπνιστό χέλι, καρπάτσιο μόσχου σε κρούστα από πιπεριές με λαδολέμονο τρούφας, pudding σελινόριζας με πίκλα από κρεμμύδι εσαλότ και αγγούρι τουρσί κ.ά.). Τα επίσης νέα κοκτέιλ είναι του Γιάννη Γεωργακάκη.

Ανοιχτή «Veranda»

Καλοκαιρινά νέα από τη Μαρίνα Φλοίσβου μέχρι το Πόρτο Ράφτη - εικόνα 4

Το roof top του «Metropolitan» βλέπει την πόλη από ψηλά και προτείνει μεσογειακά και ελληνικά πιάτα με την επιμέλεια του Michel Roux –σεφ είναι ο Ηλίας Καριώτογλου– κάτω από τα αστέρια: φέτα σε φύλλο κρούστας, καρπούζι, σάλτσα από μέλι με μαύρο σουσάμι, «Picanha a la minute» με φρέσκια πάστα, πουρέ ελιάς, ντοματίνια κονφί και κάππαρη τηγανητή κ.ά.

Comeback για το «Αμμος»

Καλοκαιρινά νέα από τη Μαρίνα Φλοίσβου μέχρι το Πόρτο Ράφτη - εικόνα 5

Επέστρεψε στο προνομιακό –ακριβώς μπροστά στη θάλασσα– πόστο του, στο Πόρτο Ράφτη με νησιώτικο στλ, χαρούμενη διάθεση και, μαζί τους, ριζότο του ψαρά, λιγκουίνι με θαλασσινά και φρέσκια ντομάτα και λαβράκι στη λαδόκολλα με λαχανικά ατμού, χωρίς να ξεχνάει κι ένα ψαρονέφρι με μαύρη μπίρα και μουστάρδα –και όχι μόνο–, για όσους προτιμήσουν κρέας.

Περισσότερες πληροφορίες

TGI Fridays

Μαρίνα Φλοίσβου, Π. Φάληρο
  • Εστιατόρια

Bella Vespa

Κύπρου 11, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".