«Nakama»: Τα rolls της (οδού) Μασσαλίας

Αυτό το μικρό, μοντέρνας λογικής sushi bar το πετύχαμε μπροστά μας κατηφορίζοντας από το Κολωνάκι προς την πλατεία Καρύτση. Και είναι του κουτιού...

«Nakama»: Τα rolls της (οδού) Μασσαλίας

Αυτό το μικρό, μοντέρνας λογικής sushi bar το πετύχαμε μπροστά μας κατηφορίζοντας από το Κολωνάκι προς την πλατεία Καρύτση. Και είναι του κουτιού...

«Nakama»: Τα rolls της (οδού) Μασσαλίας - εικόνα 1

Τελευταία η Αθήνα, όσον αφορά στο γευστικό τερέν, κάνει ταχύρρυθμα γιαπωνέζικα μαθήματα. Τώρα ας πούμε θα εμπλουτίσει το γιαπωνέζικο λεξιλόγιό της μαθαίνοντας ότι «Nakama» σημαίνει φίλος. Ο Αλέξανδρος Σωτηρόπουλος που έστησε το νέο sushi-bar του κέντρου, έχοντας ζήσει σε Κορέα, Ταϊβάν, Σιγκαπούρη και Σαγκάη είναι φίλος της ασιατικής κουζίνας. Το μικρό casual στέκι του ετοιμάζει ρολάκια και nigiri, γαρίδες τεμπούρα με κρέμα τσίλι, πικάντικο ταρτάρ σολομού, τσίζκέικ με πράσινο τσάι ή μια τάρτα yuzu, και τα πλαισιώνει με ξύλο, μέταλλο και χειροποίητα φωτιστικά από μπαμπού. Περισσότερα για τις επιδόσεις του θα σας πω σύντομα. Όταν το πέτυχα είχα ραντεβού για δείπνο, οπότε τη γευστική δοκιμή την άφησα για μια επόμενη φορά.

Περισσότερες πληροφορίες

Nakama

Μασσαλίας 5, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.