Μπίρα με αφρό ή χωρίς; Η σωστή απάντηση θα σας εκπλήξει!

Οι απόψεις διίστανται, αφού πολλοί αγαπούν την αεράτη αίσθηση που αφήνει ο αφρός στο στόμα όταν ρίχνουν την μπίρα τους από ψηλά στο ποτήρι, ενώ άλλοι την απολαμβάνουν μόνο όταν γεύονται όλες τις φυσαλίδες της σε κάθε γουλιά. Οι ειδικοί της κάθε πλευράς, λένε ότι μόνο μία απ' αυτές τις πρακτικές είναι σωστή – υπάρχει όμως σωστό και λάθος στην απόλαυση;

Heineken Campaign 2023

Με αφρό ή χωρίς; Ένα δίλλημα τόσο παλιό όσο κι η μπίρα η ίδια – και δεν είναι απλά θεωρητικό! Πολλοί δεν μπορούν να ευχαριστηθούν την παγωμένη αγάπη τους, αν δεν χαϊδεύει τον ουρανίσκο τους ο παχύς αφρός της, ενώ άλλοι την απολαμβάνουν μόνο όταν γεύονται όλες τις φυσαλίδες της ατόφιες, σε κάθε τους γουλιά, χωρίς ενδιάμεσους περισπασμούς. Ποιο είναι τελικά το καλύτερο;

Heineken Pexels

Οι ειδικοί του αφρού λένε ότι μόνο μία απ’ αυτές τις πρακτικές είναι σωστή: αυτή όπου το σερβίρισμα γίνεται από σχετική απόσταση και με αρκετά ζωηρό τρόπο, ώστε οι φυσαλίδες του ανθρακικού να απελευθερωθούν από το ξανθό σώμα της μπίρας και να δημιουργήσουν ένα πλούσια αφράτο αποτέλεσμα, που θα κάνει τη γουλιά μας ανάλαφρη και το ποτήρι μας μοσχομυριστό, γεμάτο από τα γλυκά αρώματα της βύνης.

Απ’ την άλλη, βέβαια, οι θιασώτες του ήρεμου σερβιρίσματος έχουν τη δική τους προσέγγιση: όταν η μπύρα χτυπά στο παγωμένο ποτήρι, γερμένο σε γωνία περίπου 45ο, με τρόπο ήπιο και χαλαρό, ο υγρός χρυσός που ξεχύνεται απ’ το μπουκάλι αναδεύεται με τρόπο τέτοιο μέσα στο ποτήρι μας, ώστε οι λεπτές γεύσεις που έχει για προίκα απ’ τα δημητριακά του, να ενσωματώνονται ακόμη πιο αρμονικά στο σώμα της μπίρας, και η λεπτή στρώση αφρού που προκύπτει, να λειτουργεί ως "καπάκι", σφραγίζοντας τα αρώματα στο ποτήρι, για να ξεδιπλωθούν σε κάθε μας γουλιά.

Heineken Pexels

Η αλήθεια όμως είναι ότι στην απόλαυση δεν υπάρχει σωστό και λάθος, κι αυτό είναι κάτι που η Heineken το αποδεικνύει 150 χρόνια τώρα: είτε με πλούσιο αφρό, είτε χωρίς καθόλου σχεδόν, η αναζωογονητική δροσιά της είναι κάθε φορά ανεπανάληπτη – και κάθε φορά, ιδανική για την απόλαυση που θέλουμε τη δεδομένη στιγμή.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που, εδώ κι 150 χρόνια, μας χαρίζει αξέχαστες στιγμές, με κάθε τρόπο...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

S. Pellegrino: Μας καλωσορίζει στο "Achinos Beach bar-restaurant"

Με καλοκαιρινό αέρα, μεσογειακές γεύσεις και καλοφτιαγμένα δροσερά κοκτέιλ, το κοσμικό παραλιακό εστιατόριο στη Σκιάθο είναι προορισμός για τις θερινές μας εξορμήσεις.

06/06/2024

The World's 50 Best Restaurants: Εκπλήξεις στην κορυφή

Το "Disfrutar" καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο.

Το καλοκαιρινό περιοδικό "Taste & Travel" κυκλοφορεί την Πέμπτη 6 Ιουνίου μαζί με το "αθηνόραμα"

Πάρτε μια πρώτη γεύση και ετοιμαστείτε για τα πιο νόστιμα ταξίδια του καλοκαιριού!

The World's 50 Best Restaurants: Τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2024

Το Disfrutar στην κορυφή του γαστρονομικού σύμπαντος.

Τα "Kohylia" υποδέχονται τη νέα σεζόν με λαμπερό opening

Το εμβληματικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi" μπαίνει στο καλοκαίρι με ένα ακόμη συναρπαστικό παλμαρέ πανασιατικό γεύσεων, με την υπογραφή του πρωτοστάτη της Nikkei κουζίνας, σεφ Θάνου Στασινού.

Térre Mouikis: Η παραδοσιακή και η fine dining Κεφαλλονιά στο πιάτο

Μακριά από το γαστρονομικό αυταρχισμό του στημένου και ενορχηστρωμένου, στο Térre Mouikis στην Κεφαλονιά μιλάει το θυμικό του σεφ Ασημάκη Χανιώτη.

S.Pellegrino: Μας υποδέχεται στο "Fishalida’s Garden"

Η φρεσκάδα της θάλασσας αναδεικνύεται ανεπιτήδευτα σε μια πανέμορφη αυλή του κορφιάτικου κέντρου.