Πιο Μέγας δεν γίνεται: Σπάνιες φιάλες του Μεγάλου Οίνου από το ιστορικό κελάρι του Κτήματος Σκούρα

Γεμίζουμε τα ποτήρια μας με αισιοδοξία, γεμίζουμε τα ποτήρια μας με “Μέγα Οίνο”.

Megas Oenos Bottles all

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το κρασί των Χριστουγέννων θα ταιριάξει μοναδικά σε κάθε τραπέζι και κάθε παρέα. Ένα κρασί game-changer της εποχής από το 1986 έως και σήμερα είναι σήμα-κατατεθέν των γιορτινών στιγμών μας. Χαρμάνι δύο ποικιλιών από Αγιωργίτικο και Cabernet Sauvignon, συνοδεύει τα Χριστουγεννιάτικα εδέσματα, εντυπωσιάζει με τα κομψά αρώματα των ποικιλιών και την πολύπλοκη επίγευση από τη μακρά ωρίμανση του σε γαλλικά βαρέλια.

Ο "Μέγας Οίνος” όμως δεν περιορίζει τη φήμη του στην κλασική φιάλη 750ml αλλά έχει καταφέρει να αντανακλά τη δυναμικότητα της παλαίωσης του σε μεγαλύτερες φιάλες, που εντυπωσιάζουν όχι μόνο εμφανισιακά αλλά και οινικά. Ένα κρασί που υποδηλώνει ότι μπορεί να κρατηθεί περήφανα για πάνω από δύο δεκαετίες στη φιάλη του. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι συνώνυμο των Χριστουγέννων - μπορεί να αποτελέσει ένα σοβαρό δώρο και μία έκπληξη για τους καλεσμένους σας.

Μέγας Οίνος κρασί φιάλες 2022 1

Σίγουρα οι λάτρεις του κρασιού στηρίζουν αυτή την επιλογή γιατί προσφέρει μεγαλύτερη αξία με το χρόνο και υψηλότερη απόλαυση. Είναι μία επιλογή ιδανική για την παλαίωση του κρασιού αλλά και για τραπέζια με μεγάλες παρέες.

Καλύπτει τις ανάγκες κάθε εορτής, για λίγους ή πολλούς, προσφέροντας μία αξέχαστη εμπειρία. Ποιος άλλωστε δεν έχει σκεφτεί να ανοίξει μία φιάλη 3 λίτρων και να τη σερβίρει την Παραμονή Χριστουγέννων; 

Μέγας Οίνος κρασί φιάλες 2022 2

Όλα τα μεγέθη φιαλών έχουν ένα μοναδικό όνομα και είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, εμπνευσμένο από βιβλικούς χαρακτήρες.

  • Magnum (1,5 λίτρα): Μία φιάλη που ισούται με δύο. Έχει φανατικό κοινό για τραπέζια 8 ατόμων και για να την προσφέρετε ως ένα κομψό δώρο.
  • Jeroboam (3 λίτρα): Αντιστοιχεί σε 4 φιάλες, περίπου για 15 άτομα. Πήρε το όνομά της από τον βιβλικό ήρωα Ιεροβόα, που ήταν ο πρώτος βασιλιάς του Βόρειου Βασιλείου του Ισραήλ.
  • Methuselah (6 λίτρα): Εδώ μιλάμε για μεγάλα πάρτι και εορτές με 30 άτομα! Πήρε το όνομά της από τον Μαθουσάλα, τον μεγαλύτερο σε ηλικία άνθρωπο που αναφέρεται στη Βίβλο.
  • Salmanazar (9 λίτρα): Εντυπωσιάζει από την πρώτη εμφάνιση, αντιστοιχεί σε 12 φιάλες και πήρε το όνομα της από τον βασιλιά Σαλμανάζαρ της Συρίας. Θα την ανοίξετε στις πιο μοναδικές στιγμές σας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".