Το S.Pellegrino και το Acqua Panna μας περιμένουν στην "Grande Dame"

Ο Γιάννης Σολάκης ψήνει στην ανοικτή φωτιά όπως παλιά και εκσυγχρονίζει αγαπημένες σπεσιαλιτέ των ταβερνών και των αστικών εστιατορίων, στο ισόγειο ενός νεοκλασικού του 1817 στο κέντρο της πόλης

Grande dame

Παράθυρα με ιωνικούς ημικίονες, μαρμάρινα φουρούσια με γλυπτά ανθέμια, περίτεχνα σιδερένια κάγκελα και μια "σκακιέρα" από πλακάκια που υποδέχονται το "πάτημα" της Αθήνας εδώ και πάνω από 100 χρόνια, συνθέτουν το κλασικό, ρετρό και οικείο σκηνικό της νέας μαγειρικής βάσης του σεφ Γιάννη Σολάκη, που έφερε στο κέντρο της Αθήνας την αγάπη του για την παλιά αστική κουζίνα της πόλης, για να την μεταφράσει στο ιδιότυπο γαστρονομικό ιδίωμα μιας… "Athenian tavern".

Grande Dame

Έτσι, με καρδιά της κουζίνας μια tailor made εγκατάσταση που επιτρέπει ψησίματα με κάρβουνα, φλόγα και καπνό, αγαπημένες σπεσιαλιτέ των ταβερνών και των εστιατορίων της παλιάς Αθήνας βρίσκουν εδώ τη σύγχρονη μεταγραφή τους, συνθέτοντας ένα μενού όπου πιάτα όπως η ταραμοσαλάτα με ούζο και φιλέ αμυγδάλου, ή η ανανεωμένη αθηναϊκή σαλάτα, εναλλάσσονται με χταπόδι καπνισμένο  la minute και σερβιρισμένο με αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα και μαρμελάδα ντομάτας, ή λαιμό μαύρου χοίρου στη σχάρα με μαγιονέζα μαύρου σκόρδου και τηγανητές πατάτες με παλαιωμένη γραβιέρα. Την εικόνα συμπληρώνει η κάβα με 150 ετικέτες ως επί το πλείστον από τον ελληνικό αμπελώνα, καθώς και μπαρ με κοκτέιλ στο πνεύμα της εποχής.

Grande Dame
© Λεωνίδας Τούμπανος

Νίκης 46, Σύνταγμα, 6936060481
FB: Grande Dame /Giannis Solakis
IG: @grande.dame.atheniantavern

Περισσότερες πληροφορίες

Grande Dame

Νίκης 46, Πλάκα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.